Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vysoký cholesterol a triglyceridy

RNG

Jeden z najucinnejsich prostriedkov na znizenie cholesterolu a triglyceridov(fakticky zaroven zvysi "dobry" cholesterol )je vytazok z listov cukrovej trstiny vysokomolekularny cukrovy alkohol, Policosanol.
Uz mala davka 10-20 mg denne za par tyzdnov tento problem podstatne zlepsi.
V testoch je porovnatelna so syntetickymi liekmi.
Z osobnych skusenosti(ja, moj syn a zopar priatelov) to potvrdzujem.
No a ako potravinovy doplnok, je bez bocnych ucinkov.
Obratte sa na doplnkove obchody, moje ho maju v pristupnych cenach, iste aj druhi to maju.

age44

mila adi, neviem preco zaznavas ucinky cesnaku, precitaj si nieco na internete, napr. www.vesmir.cz
ale aj ine. vyrabaju sa z neho lieky na znizovanie cholesterolu a krvneho tlaku. a zmena zivotneho stylu nemusi vzdy pomoct, ja sa od nepamati stravujem zdravo a velmi vela sportujem, mam nizky obsah tukov v tele (len 6%), som chuda a chcela by som pribrat, a predsa - mam stale zvyseny cholesterol. jedine co mi pomaha je alicin, len keby som bola dosledna v jeho uzivani :-)

Ivka 1

Articsea sú to tobolky :

Obsahujú koncentrovaný olej
studenovodných rýb s vysokým obsahom nenasýtených mastných kyselín OMEGA 3 a OMEGA 9 ( v pomere 3:1, 750 mg rybieho tuku a 250 mg olivového oleja), vitamín E ako antioxidant.
Omega 3, 9 - patria do skupiny esenciálnych látok, ktoré si organizmus nedokáže vyrobiť.
- vytvárajú hlavný ochranný obal každej bunky
- sú to hlavné stavebné prvky telesného tuku na obalenie a ochranu vnútorných orgánov a na udržanie tepla nášho tela.
- Sú dôležité pre vitamíny, ktoré sú rozpustné v tukoch
- Dôležité aj pre nervovú sústavu.
V našom jedálničku je veľa omega 6 mastných kyselín (mäso, slnečnicový, sezamový, kukuričný olej, arašídy, keksy...) a málo omega 3. Pomer by mal byť v najhoršom prípade omega 6 ku omega 3 –- 3:1–- Ale skutočnosť je 10:1 a aj viac !!! Toto spôsobuje krehké steny buniek, krehké cievy, infarkty, mozgové porážky ...
Účinok – na srdcovo-cievny systém: ide o vazodilatačnú látku, tzn. že rozširuje cievy, tým reguluje krvný tlak, antiagregačná látka krvných dostičiek, tzn. protizoskupuvanie, tým znižuje zrážanie krvi; znižuje tuky v krvi; znižuje LDL a zvyšuje HDL cholesterol, brzdí rozvoj srdcovo-cievnych a nádorových ochorení. . Zabraňuje tvorbe krvných zrazenín (bez vedľajších účinkov), prirodzene znižuje hustotu krvi, pozitívny účinok pri lepšom zásobovaní aj v jemných a zúžených cievach (ruky, prsty, oči, uši...). Uľahčuje prácu srdca, pomáha upravovať prácu srdca (arytmiu), pomáha pri kôrnatení ciev, angíne pectoris. Užívaním môžeme znížiť riziko infarktu a mozgovej príhody o 50 – 70 %!
- nádorové ochorenia - zabraňuje rozširovaniu ( deleniu) nádorových buniek, znižuje riziko vzniku a šírenia metastáz (hl. pri rakovine prsníka, hrubého čreva, prostaty), zabraňuje vzniku zápalových procesov v org. v dôsledku stresu. Japonskí vedci dosiahli pozoruhodné výsledky aj pri rakovine pečene, podžalúdkovej žľazy, leukémii.
- Nervové a psychické ochorenia - omega-3 potrebuje plod v tele matky, hlavne jeho vyvíjajúci sa mozog. Pozitívny vplyv na obehový systém a oblasť mozgu. Pomáha pri depresívnych stavoch, nedostatku pozornosti, hyperaktivite, dyslexii, schizofrénii, bolestiach hlavy, stupňujúcej sa agresivite (príčinou môže byť zvýšený príjem Omega-6)
Môžu pomôcť pri prevencii Alzheimerovej choroby
- Kožné ochorenia – pomáha pri ekzémoch, suchej koži, psoriáze, zápaloch kože, husej koži. Tiež môže pomôcť proti lámaniu vlasov, vypadávaniu vlasov.
- Ženské problémy – pomáha proti kŕčovitým bolestiam pri menštruácii, pri menopauze, dôležité pri novotvorbe kostnej hmoty.
- Ochorenia imunitného systému – (pri astme je dôležité znížiť príjem Omega-6!), pomáha pri zápalovom ochorení čriev, ľadvín z autoimunitnej príčiny.
- Reumatické ochorenia – pomáha pri artritíde, dne ...
- Dôležitý pri cukrovke, pre zrakovú ostrosť, pri Crohnovej chorobe, zelenom zákale (vysoký očný tlak)

71gloria

Pre znižovanie cholesterolu je doležitý horčík, vláknina, nenasýtené mastné kyseliny..Konzumovať sezam - najlepšie pridávať do jedla pomletý,mrkva,ibištekový čaj...

www.byliny.sk

peter36

ahoj.Odporucala by som stavu s aloe vera, nielen znizi hladinu cholesterolu, ale aj posilni imunitny system,pomoze s koznymi problemami a mnohe ine.Urcite toto!

age44

ROZHODNE CESNAK, PRIP. AK CHCES MAT SVIEZI DYCH, TAK RADSEJ V TABLETOVEJ FORME, NAPR, ALICIN. TREBA TO UZIVAT PRAVIDELNE A DLHODOBO, CHOLESTEROL SA UPRAVI.