Ahojte. Rada by som vam povedala moj pribeh.Mozno si ho precita niekto, komu otvori oci a snad pomoze. Mam 24 rokov. Od 15 ma trapi mentalna anorexia. Ani vlastne neviem, ako to prislo, ale stalo sa. Mojim hlavnym problemom a stredobodom mojho zivota bola moja vaha, postava. nikdy som nebola tucna. mala som tak 56 kg pri 170 cm. postupne som schudla na 47. Stratila som menstruaciu, priatelov, trapila som celu rodinu. Cvicila som kazdy den do uplného vycerpania.Ale to vsetko mi stalo ta ten pohlad do zrkadla.Poznamky ludi okolo som povazovala za zavist. samu seba som povazovala za silnu, lepsiu ako ostatní,mala som pocit, ze vsetko mam pod kontrolou. trvalo mi dlho, kym som si priznala, ze mam problem. Najhorsie je, ze anorexia hoci ustupila, nikdy uplne neodisla. kdesi vnutri stale zostava. dnes mam priatela, ktoreho velmi milujem a dufam, ze mu raz budem moct dat dietatko. Anorexia mi zobrala celu mladost, a mam strach, ze nikdy neodide. Uz nexcem ublizovat tym, ktorým na mne zalezí...
Anorexia nici zivot
romero, nehnevaj sa,ale ako inak ak o upravou stravy a riadnym cvicenim chces schudnut??? nieco musis obetovat,neexistuju ziadne zazracne pilulky...
Romero, prosim ta, pochop, ze anorexia je skutocne choroba, ktora sice sposobi, ze schudnes, ale pomaly zomieras. Ked do toho kolotoca raz padnes, cesta spat je velmi tazka. Niekedy mam pocit, ze az nemozna... Skus sa naucit vazit si samu seba a mat sa rada. Ziadna baba nieje celkom spokojna sama zo sebou, ale take uz raz sme.Nechci spadnut tam kde ja. Nestoji to za to. Nic za to nestoji.Si mlada baba a zivot mas pred sebou. Neznic si ho.
Vravíte, že anorexia ničí život,ale ako potom mám rýchlo schudnúť? Mám 22rokov 162cm a vážim 73kg. Nieje to trochu šokujúce? Hanbím sa aj pred sebou samou, nemôžem sa na seba pozrieť ani do zrkadla.Prosím Vás poraďte mi, ale nie tie blbosti ako dobre sa stravovať alebo cvičiť. Niečo iné prosím.
bronik...liecenie trva dlho,sama vies kolko ti trvalo kym si si sama pred sebou priznala svoju zavislost.takze rataj aj s tym,ze stabilizacia moze trvat dlho,aj roky...ale dolezite je,ze je to stale lepsie a lepsie,robis pokroky a to ma tesi=DBude to dobre,viem o com hovorim,...drzim palceky,ale urcite zvladnes=D