Ahojte. Rada by som vam povedala moj pribeh.Mozno si ho precita niekto, komu otvori oci a snad pomoze. Mam 24 rokov. Od 15 ma trapi mentalna anorexia. Ani vlastne neviem, ako to prislo, ale stalo sa. Mojim hlavnym problemom a stredobodom mojho zivota bola moja vaha, postava. nikdy som nebola tucna. mala som tak 56 kg pri 170 cm. postupne som schudla na 47. Stratila som menstruaciu, priatelov, trapila som celu rodinu. Cvicila som kazdy den do uplného vycerpania.Ale to vsetko mi stalo ta ten pohlad do zrkadla.Poznamky ludi okolo som povazovala za zavist. samu seba som povazovala za silnu, lepsiu ako ostatní,mala som pocit, ze vsetko mam pod kontrolou. trvalo mi dlho, kym som si priznala, ze mam problem. Najhorsie je, ze anorexia hoci ustupila, nikdy uplne neodisla. kdesi vnutri stale zostava. dnes mam priatela, ktoreho velmi milujem a dufam, ze mu raz budem moct dat dietatko. Anorexia mi zobrala celu mladost, a mam strach, ze nikdy neodide. Uz nexcem ublizovat tym, ktorým na mne zalezí...
Anorexia nici zivot
Bronik držím ti veľmi palčeky aby si tomu znova neprepadla.Je to strašná choroba. Mne zobrala najlepšiu kamarátku.Ju trápila anorexia od 18 tich rokov kedy schudla pri výške 175/70 na 44 kg.Minulý rok podľahla tejto chorobe ako 38 ročná bez priateľov a opustená. Všetci,ktorí sme jej chceli pomôcť nás vyhnala zo života.Rodina jej tak isto nevedela pomôcť. Dni trávila striedavo v nemocnici a doma. Nechcela pomôcť aj priateľa čo mala už nevládal,tak ho vyhnala.Ja som kedysi tiež dietovala a pritom som mala pri výške 163/49 kg.Teraz mám 42 rokov a 67 kg,ale jem pravidelne a nestresujem sa,hoci niekedy ma to štve,že si nemôžem kúpiť veľkosť 36 alebo 38.Ale mám milovanú rodinu,dve detičky a jednu dcérku 17 ročnú. Tá tiež lamentuje,že je tučná,ale vždy jej pripomeniem moju kamošku ako dopadla.Povzbudím ju.
Je to strašná choroba a je smutné,koľko dievčat jej podľahne. Kočky držte sa a najdôležitejšie je zdravie...
Ahojte všetci. Tak som si konečne našla čas tu napísať. Neviem či trpím anorexiou, skôr myslím že nie. Mám 37r. 164 cmn a 48 kg. Mala som už dobu že som mala 46,5 a strašne ma to trápi že to je už 48. Ale ono sa mi to hýbe kilo hore dole. V 9/2011 som začala držať dietu mala som 63kg, achcela som tak zhodiť 5kg. Ale ked to išlo dole tak som sa tešila.A začala som tým byť posadnutá. Jem iba nízkotučné veci,zeleninu,bielkoviny,všetko bez masla,oleja, ani pečené,vyprážané,pijem veľa kávy a vody. už neznesiem pocit plného žalúdka a začala som to riešiť občasným vracaním, a užívam preháňadlá. ked som vyciciana a prázna tak mi je fajn. Vážim sa každý deň,celý deň myslím ako priberám. Bojím sa niekde ísť,lebo mám svoju stravu a presne načasovanú. Doma sú už z toho na nervy. Ale ja si myslím že len dodržiavam zdravú výživu. Ráno kým idem do práce tak cvičím. možno to má znaky anorexie ale ja to tak chcem,nechcem to zmeniť. Najhoršie na tom je že sa od mlada liečim na depresiu a užívam veľa liekov, a tak lekár na mne všetko vidí, každý ma otravuje aká som chudá, ale ja si myslím že ešte mám čo schudnúť. Ved mám zrkadlo. Aj v práci sa boja že sa zrútim ale to nehrozí. Manžel aj deti ma stále sledujú, hádame sa kvôli tomu. Neviem ako dalej. Ako im vysvetliť že to je v pohode. Mám síce niekedy stavy že mi je zle,zima,som unavená,a stále by som spala. Ale to je podľa mňa normálne ked človek chodí do práce a stará sa o rodinu. Budem rada ak mi niekto na to napíše svoj názor. Ďakujem. Ahoj.
ahojte ja netrpím podla BMV anorexiou už aj priberám ale trápia ma tenké ruky aj nohy...myslíte že keď priberem tak aj na rukách alebo mám poruchu príjmu tukov?velmi ma to trápi a ešte viac keď bude to leto ..ani tričko nenosím iba mikinu a poviem vám že není príjemné sedieť v škole cez horúčavy v mikine a počúvať náražky spolužiakov prečo si ju nedám dole :(....vážim 56 kg a moja výška je 172 cm...
to sme rady,ale to najtazsie je na tebe,my ta mozeme len podporit:)
Dakujem, asi ste mi pomohli. Ja mam teraz 50kg, ale mala som uz 43 pri 170 cm.
je to pravda zo zaciatku ste stastny a myslite si ze je to super date si ciel ale ked ho splnite tak nechcete prestat pred mesiacom som si myslela ze dnesna vaha je super ale dnes sa citim ako prasa a chcem schudnut aj ked moja najkamoska je v nemocnici a ja som jej slubila ze prestanem ale je to nedokazem len co daco zjem uz to ide aj von :(
a najhorsie je ze som neznicila zivot len sebe ale aj naj kamoske ktoru som nato nahovorila :(
nie psychologicku,ale psychiatricku no ona mi nepomahala s ppp,ale s depkou,ktora uz nebola z vahy...ale aj tak hoci som sama nemala odbornu pomoc,odporucam ju,v tomto som spravila chybu...ja som uuplne z inadial,takze ti asi nepomozem,ale isto sa najdu aj v tvojom okoli odbornici na ppp a psychiatri...stoji za to najst niekoho kto ti rozumie,len hladaj,hlavne nech je to aj niekto kto ti sedi ludsky...mne sedi len tato doktorka,s inymi som sa nezhodla,ale ona mi tu tvrdu cestu ktoru som podstupila,vynahradila...dakujem jej za vsetko.ale hlavne ty sama musis na sebe pracovat a to ty chces,citala som si tvoje prispevky je z nich citit,ze si odhodlana bojovat za zdravie,budes z toho von,ver mi=DDRZIM PALCEKY
Rada alebo niečo také znie: Správna sa stravuj, vynachaj fástfúdy a iné žbrndy, pravidelná strava vrátane raňajok, vyvážené množstvá a pomer vitamínov....a cvičiť, cica.
Pohyb dva krát do týždňa niekde vo fitku alebo na aerobiku.
Brucho a zadok môžeš spevniť cvičením, ak sú menej pružné. A veľa tekutín, na to nezabúdaj. A tie žilky: existujú kozmetické alebo skôr zdravotné kliniky, kde sa takým problémom venujú. Chce to skonzultovať s lekárom a uvidíš, čo sa s tým dá robiť.
Ahojte prosim o radu alebo niečo take,som tučna mam 18rokov a moja vyška je 169cm a vaha 53,5kilo.JA viem že si poviete že je to malo alebo niečo take,ale mne visi brucho a zadok oh bože je to strašne a mam take male žilky na stehnach,je to škarede....Dakujem
romero, skus vyskusat 90 dnovu dietu. Mne osobne zabrala velmi rychlo a to mam tych kil na sebe navyse ovela viac ako Ty. Ale nevzdavam to. Viem, ze Twiggy zo mna nikdy nebude ale kazde kilecko potesi. Ale ze by som prestala jest uplne alebo to isla vyvracat je pre mna absolutne nepredstavitelne a neprijatelne. Nikoho neodsudzujem, skor tie holky lutujem.