Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

4. ročné dieťa a ploché nohy

[zruseny12]

ja mam 40rokov a ked som bola minuleho roku u ortopeda,lebo ma strasne boleli a palily spodky noh a kosti klby a krize,dal ma na take zrkadlo a tam zistil,ze mi pada klenba,vysvetlil mi preco ma bolia kosti..atd.takze fakt budes musiet nieco robit pre syna,lebo je este maly a ma cely zivot pred sebou,a to nie je ziadna sranda ver mi mne tak niekedy bolia klsy kosti,ze sa nemozem postavit na nohy...predpisal mi vlozky ortopedicke,ale je pravda aj to ze moze chodit bose ale nie po rovnej ploche,a od cinakou nekupuj obuv...lebo tam maju velmi plochu obuv,ved to urcite vies.Ja ked si uz kupim i cinana,ale mam vlozky...beriem aj doplnky na kosti lebo mam odvap.kosti,tak sa to zlepsilo.Mam aj znamu ktora ma uz dlhsi cas ploche nohy a ta ma uplne klby dorypane...tak nezanedbaj to,lebo 4rocne dieta ma zivot este pred sebou a nohy su velmi dolezite pre cloveka...prajem Vam vela stastia...aby sa mu to napravilo...

andyna

Ano, obute urcite,ked je plocha rovna. Ale napriklad byvaju rozne koberce, ktore maju vlakna "strapatejsie".Napriklad v Ikey maju velky vyber.Len zas v koberci je vela prachu.

sedmikraska012

andyna - doma bose??! po rovnej ploche urcite nie! vonku po kamienkoch ano. Na doma ma mat dieta obuv. Praveze chodenie po rovnej ploche sposobuje ploche nohy.

andyna

Dieta moze mat na plochost noh uz preddispoziciu. Vseobecne tuto deformitu zapricinuju ochabnutu svaly lytok, ale aj chodidla. Ortopedicke vlozky a papuce su dobre ako podpora pre spravne drzanie tela, aby nebolel chrbat, kedze poklesom klenby sa zmeni troska uhol noh a tym padom nastava aj zle drzanie tela. Na to, aby sa odstranila plocha noha, je najlepsie nechat dieta, nech chodi napriklad doma bose a napriklad aj pri mori po kamienkoch.Vtedy sa viac namahaju svaly lytka a chodidla a klenba sa napravi.

ortopedia

ak ste z okolia malaciek-v malackej nemocnici je skvely detsky ortoped, alebo potom v bratislave v zariadeni poliklinika Pro SANUS,ale tam sa za vysetrenie doplaca

mirabela

mam 3 rocneho syna a pravdepodobne aj on ma ploche nohy. Zatial som s nim u ortopeda nebola, ale v najblizsej dobe ho urcite navstivim. Maly sa stazuje, hlavne v noci, ze ho bolia nohy, klenba nohy. A potom niekedy dostava krce do svalov na lytkach. Mate s tym niekto skusenost??? Dakujem

majka_

mam tiez ploche nohy od detstva. v detstve som aj mala ortopedicke topanky aj vlozky, ale ja som ich nechcela nosit vobec. boleli ma po nich nohy a tak som nosila klasicke topanky a vlozky. ploche nohy mam doteraz. pocula som, ze ked budem starsia, mozem mat bolesti noh a chrbtice kvoli plochym noham. ale to som iba pocula.
pocula som tiez, ze sa ploche nohy daju operovat a ze sa to robi malym detom. nie som si ista, ci som tomu dobre pochopila. ved ak chces, tak sa na to opytaj lekara. je mozne, ze je to somarina, ale... asi som to zle pochopila.

hm..

ja som tiez ako dieta mala ploche nohy a nosila som ortopedicke vlozky a nikdy odvtedy som s tym potom uz nemala problem. ortopedickych topanok som sa doteraz nevzdala a v praci ich mam ako prezuvky.