Dnes sme boli u ortopeda,ze dcerka ma mat ortopedicke vlozky,lebo ma ploche nohy.No na nete som sa docitala,ze je to zastaralé,lebo sa zistilo,ze medzi 4-6 rokom sa svaly same napravia(dieta nema ziadne bolesti).Ake mate skusenosti?
----------------
Ploché nohy www.zdravie.sk
4. ročné dieťa a ploché nohy
mali- neverim,ze nie.......
davajte mu aj kvalitne papuce s ort.vlozkou.....ved rastie a verim,ze po par rokoch sa to vyrazne upraví.
Akosi mi to nejde do hlavy s tou operaciou.
Denz, lekár nám povedal, že jeho nôžky sú tak vrodené. Žiadne cviky ani kavlitná obuv mu vraj tie nôžky nezlepšia. Ale samozrejme, že nám ich odporúčal kvôli tomu, aby sa mu to ešte viac nezhoršilo.
Malý mal stále topánky z lekárne a do zimných používame ortopedické vložky.Od februára začína chodiť aj na špeciálne cvičenia do škôlky.
dieta uz aj v chodakoch ma mat kvalitne topanky a ortopedicke vlozky.
Operacia???
Ved by malo zabrat nosenie kvalitnej obuvi a ortopedických vloziek.
Dobrý deň,
náš 22 mesačný synček má ploché nôžky. Dnes mi už druhá dr. potvrdila, že operácia bude nutná. Ešte chceme zájsť do Žiliny a počuť názor tretieho odborníka.
Chcem sa spýtať, operovali niekomu také malé dieťa na ploché nôžky? Viem, že zotavovanie je zdlhavé, no chcela by som vedieť čo všetko obnáša. ďakujem.
navsteva ortopeda, ortopedicke vlozky
ahoj mirabela,aj moja dcerka sa v noci stazuje na bolest noh,tiez hlavne na klenbu.krce zatial nema.Nieke sa na bolest zobudi aj uprostred noci.Aj ja s nou pojdem ku ortopedovi a bojim sa,ze ma naozaj ploche nohy.A to som jej kupovala stale kvalitnu obuv a ani v rodine nema nikto ploche nohy.mam obavy,aby v dospelosti netrpela
a to ci sa da napravit ta klenba by ti len odbornik myslim na to mohol odpovedat,ale tymi vlozkami aspon zabranis aby sa nenicili klby a aj ta nebudu tak boliet nohy,ved si mlada a mas zivot pred sebou...je aj obuv na to,v lekarniach zdravotnicka,ale je dost draha,je len na tebe,co si vyberies ak ti na tom zalezi.
mne ortoped predpisal ortopedicke vlozky na to aby mi klenba nepadala a beriem doplnky na kosti...tiez mam oslabene cievi,aj malo vapnika atd.nechce sa mi vsetko vypisovat.Pozerala som v zdravotnickych potrebach na tie vlozky nie su az take drahe...ale,keby si sla k lekarovi on ti ich predpise zo zlavou.
no moja mama ma ploche nohy dost a teraz ju bolia, ale ona ma aj problemy s cievami - ma 59 rokov. ja som myslim u ortopeda nebola - to, ze mam ploche nohy mi potvrdila rehabilitacna lekarka. teraz sa uz neda nic robit, aby sa mi ta klenba upravila ze?