TEHOTENSTVO A ALERGIA

Príspevok v téme: TEHOTENSTVO A ALERGIA
alergicka :o(

Ahojte, v blizkej buducnosti planujeme babatko, ale beriem tabletky na alergiu Loratadin-ratiopharm 10mg,kvapky do nosa Tafen a taktiez BeclometEasyhale, mam o.i. alergiu na prach a roztoce. kym som nebrala stale som bola chora, tak sa teraz bojim ako to bude az otehnotniem. na letaciku je dokonca napisane, ze sa nesmu brat dlhsie ako 6mesiacov, ale sestricka mi povedala, nech si to nevsimam, vraj to ludia bezne beru roky.Ake mate skusenosti s liekmi na alergiu a tehotenstvom.Bojim sa ich brat, ale zaroven viem, ze ked ich vysadim,budem stale chora.PORADTE, DAKUJEM!

dorkaa

Ahojte. Ja nemám alergiu ale chronický zápal dutín. Brala som aerius a flixonase. Aerius už rok neberiem, bola som iba na flixonase, ale úplne v pohode. Flixonase som vysadila asi pred dvoma mesiacmi, lebo chcem tiež otehtnieť, ale nedalo sa to vydržať. Neustále kýchanie ráno a stále mi tieklo z nosa.Tak som si dala predpísať niečo čo by sa mohlo aj v tehotenstve, dr. mi dala rhinocort. Najradšej by som neužívala nič, myslím že mi bude stačiť jeden vstrek do každej dierky. Má s tým prosím niekto skúsenosť? Myslím či niekto užíval ten rhinocort počas tehotenstva. Alebo žeby mi to počas tehotenstva ustúpilo

nikucika

Ja beriem tiež počas tehotenstva tebletky na alergiu Xyzal, ja by som bez nich vydržala len dva dni. Aj gynekológ aj alergologička mi dovolila bezproblémov užívať ďalej.

farmaceutka

Pocas tehotenstva je z kortikoidov do nosa najbezpecnejsi spray Rhinocort. Co sa tyka antihistaminik, zavisi od zavaznosti tvojej alergie, v kazdom pripade sa treba obratit na alergologa. Gynekolog ti podla mojho nazoru velmi nepomoze, casto nevedia, ktore lieky su ako nebezpecne. Skor sa v tom orientuje odbornik, ktory sa tou-ktorou chorobou zaobera.

cabenka1

ahojte som tehotna a chcela bysom sa vas opytat mam vyrazky na bruchu a uz aj na prsiach pouzivala som krem na strie aj som ho prestala ci to mam stoho alebo mi nieco skodí teraz v tehu musim a strasne mi chutia pomarance mozem to mam s toho?dakujem za odpoved

agina

Jasom tiez alergicka a teraz uz aj tehotna.Doktorka mi nakazala vysadit Alerid aj sprej Tilade a povedala mi, ze ked mi bude najhorsie, mam si dat Ditiaden, ale ze budem po nom dost ospala, tak aby som si to dala na noc. Tabletky som vysadila vsetky, zatial sa drzim, radsej budem trpiet ja, ako by malo moje babatko.Jar nejako prezijem a potom je uz dobre. Inak na roztoce pozri si stranku www.alertex.sk

mirkaaa

Ja beriem tie iste lieky a ked ich nezoberiem par dni tak ma zacne vsetko svrbiet,no neviem treba sa poradit s lekarom alebo ich vysadit pocas tehotenstva a nahradit inymi...

momo

ja mam take iste tablety a tiez neviem co s tym. dokonca mam aj nepravidelnu mestruaciu, takze do toho mam aj na to HAK.

dada

To nie sú moje osobné skúsenosti, iba mám dve kámošky, čo brali počas celého tehotenstva také lieky. Určite to bude v pohode neboj.