Ahojte, v blizkej buducnosti planujeme babatko, ale beriem tabletky na alergiu Loratadin-ratiopharm 10mg,kvapky do nosa Tafen a taktiez BeclometEasyhale, mam o.i. alergiu na prach a roztoce. kym som nebrala stale som bola chora, tak sa teraz bojim ako to bude az otehnotniem. na letaciku je dokonca napisane, ze sa nesmu brat dlhsie ako 6mesiacov, ale sestricka mi povedala, nech si to nevsimam, vraj to ludia bezne beru roky.Ake mate skusenosti s liekmi na alergiu a tehotenstvom.Bojim sa ich brat, ale zaroven viem, ze ked ich vysadim,budem stale chora.PORADTE, DAKUJEM!
TEHOTENSTVO A ALERGIA
ja viem, len som chcela aj nazory zien, ktore s tymto maju problemy. v ziadnom pripade nechcem riskovat zdravie svojho dietatka, najm ked uz mam 31rokov
Takéto problémy by sa mali konzultovať aj s gynekológom , a samozrejme aj s tvojím alergológom. Poznám alergičky, ktoré by bez liekov byť nemohli, a porodili zdravé detičky. A v druhom rade existujú aj také antihistaminiká, ktoré môžeš brať aj počas tehotenstva. Ale to musíš povedať lekárovi skôr, že plánuješ bábätko. Nemôžeš prísť za ním že si dajme tomu už v treťom mesiaci.
RNG, co ty na to? Dakujem!
hmmm a nemoze poskodit embryo na zaciatku tehotenstva aj choroba? myslim, ze ano, ja by som to na tvojom mieste isla este prekonzultovat s gynekologom...