dnes som bola na zapise. mam z toho strach, z noveho systemu ucenia a pod, bojim sa ze to nezvladnem, ze toho bude na mna vela, mam sice gymnazium akle aj tak... je to na vyske tazke? ako to zvladate vy?
vysoka skola NIEEE
ano,praca nie je dostatocne ocenena,to mas pravdu jaja,ale je to krasna praca;0)v ktorom rocniku si?
ja uz by som nikdy na medicinu nesla cim dalej viac neznasam svoju skolu kazdemu radim nech si to dvakrat rozmysli ak sa na to da,keby ta praca aspon bola dostatocne ocenena
Verus toto som mojim prispevkom docielit nechel. Keby som ostatne prispevky cital pozornejsie, tak by som nieco podobne pravdepobobne nenapisal. Vziat spat sa to zial uz neda. Nikoho som nechel utvrdit v panikou vyvolanych pochybnostiach.
Ahoj stasticko!No co ti poradit?Priprava na prijimacky bola celkom v pohode chodila som do pripravneho kurzu a ucila som sa z testovych otazok a ked z toho este aj maturujes tak je to celkom hracka.No treba si hlavne premysliet ci si pripravena na to co ta tam caka,lebo v mojom pripade to bolo tak,ze som to brala ako ze je to velky uspech a ze to musim skusit.Teraz to vsak vidim tak,ze by som od tial najradsej vypadla,ale to asi zavisi od toho ci tam naozaj chces studovat a stravit tam najblizsich sest rokov.Ja tu motivaciu tak trochu stracam lebo si uvedomujem,ze to nie je skola pre mna a ani nie kvoli tomu uceniu ale skor preto ze asi vobec netuzim byt lekarom.
Vysoku skolu dokaze urobit clovek, ktory je aspon priemerne inteligentny (cca. 75% populacie - napr. knizka Psychologia od Borosa).
Vacsina ludi z VS neodchadza (nemeni VS) preto, ze by ju nezvladali (kazdy, kto ma maturitu je s velkou pravdepodobnostou aspon priemerne inteligentny), ale skor preto, ze ich nebavi }podla mna je velmi hlupe studovat to co ta nebavi), ze v nej nevidia nijaky vyznam pre ich buducnost (aky vyznam ma studovat medicinu, ked nechces byt lekarom) alebo ze sa im nechce ucit.
Poznam dokonca cloveka, ktory prepadol na strednej a vysoku dokoncil. A hoci sa svojim intelektom nevyrovna niektorym gorilam, tak sa rad stavia do ulohy genia, podla ktoreho je IQ iba modnou zalezitostou. Retardovane deti o tom vedia, teda vlastne nevedia svoje.
Ahoj verus.
ja tento rok maturujem a rozmyslam aj o medine. Nemohla by si poskytnut nejake to info??? Kde studujes a co prijimacky? Chodila si na konzultacie, pripadne z coho si sa ucila?
mimochodom, urcite to zvladnes, ved ked si sa tam dostala urcite na to mas, skus si najst priatelov a pojde to lahsie. Ved tam nie si jedina prvacka. Budem rada ak sa ozves!!!
VYSOKA SKOLA JE NAJLEPSIE OBDOBIE ZIVOTA TAK NESTRESUJ :)!
no normálne, už ju mám za sebou:)))
Vysoka skola ANOOO! Clovek oceni tie krasne casy (neboli vzdy len tie krasne) az po rokoch. Po 10 rokoch som sa dostala na intrak, kde som byvala a stale to ma tu spravnu studentsku atmosferu. Aj aj som mala obavy, ci to zvladnem. Ale stale si treba vraviet, ze ked to zvladli ini, tak to zvladnes aj ty. Drzim palce.