dnes som bola na zapise. mam z toho strach, z noveho systemu ucenia a pod, bojim sa ze to nezvladnem, ze toho bude na mna vela, mam sice gymnazium akle aj tak... je to na vyske tazke? ako to zvladate vy?
vysoka skola NIEEE
do skoly chodis kadejako? a potom ako ju chces spravit, ked tam chodis kadejako?
mimuliatko, panenko na nebi, no tam ti je tak bááječne, sranda, spíš do kedy chceš, do školy chodíš kadejako, všetko sa skopčí, no paráda život, teš sa a nie strachuj!:)
tinushka dakujeeeem,velmi ma tvoje slova podporili=D
vysoka: ahoj, no presne je to Prešovská univerzita v Prešova, fakulta manažmentu. Keď dobre viem (hoci ešte rozvrh nie je zverejnený ) tak to budem mať piatky, :-(, nechcela som požiadať šéfku o študíjne voľno, iba sa budem musieť s vedúcou dohodnúť, že piatky budem chýbať. Raz si vyberiem voľno, raz paragraf, raz to odpracujem cez týždeň. No a keď zvládnem prvý semester, tak pôjdem o to požiadať. Nechcela by som ( keby to nevyšlo ) dodatočne odpracovať. Iba sa mi nepáči, že nič nevedeli konkrétne povedať. Aj elektronický zápis vraj bude po školení (o žiadnom školení zatiaľ nerozprávali) ale kedy to vôbec bude, to neviem. S kamoškou sme mali isť spolu, potom sa na mňa vykašlala, tak som ostala sama. Ináč by som sa asi bola prihlásili do KE, je to bližšie, a bolo by to jedno. A každý si myslí, aj v práci kolegovia, že určite to zvládnem ľavou zadnou, vraj mám na to. Nechcem sklamať ani seba ani ich. Nechcela som to nikomu povedať, dúfala som že to bude v sobotu, iba tak pre seba skúsiť, ale jednej kolegyni som to prezradila, a vedelo to potom celé oddelenie :-). no nič, nevzdám to :-). Dúfam, že niekoho tam spoznám, ibaže som introvert, no a dosť ťažko si nadväzujem kontakty. Ale musí to vyjsť :-)
Retrospektivny pohlad do zadu po mnohych rokoch, vysoka skola so vsetkymi"nervakmi" a skuskami bola predsa len najkrajsi cas zivota, starosti tam proti tomu, co zivot poskytuje neskor su relativne male. Ale to poznas az neskor, to ti je zbytocne teraz hovorit.
Naviac, ked mas dobru pripravu zo skol, profesionalne(teda v praci) sa dopracujes dalej. A stoji to za tu namahu v skole.
to sissy: na ktoru skolu ides studovat manazment ??na presovsku univerzitu alebo na univerzitu komenskeho a pobocku v PO???lebo ja idem do 3.rocnika,tiez studujem manazment, ale mna to absolutne nebavi a este ked minule v telke prehlasil dekan ci kto ze kolko sa bude platit ze studium manazmentu na ich skole tak som sa rozhodla ze tento rok je posledny ktory studujem...radsej prestupim na inu skolu alebo sa na to vykaslem a pojdem pracovat(momentalne nepracujem, staram sa o starych rodicov)..a my hoci studujeme externe tak sme mali kopec vikendov zabitych na rozdiel od kamosky ktora mala skolu jeden den v tyzdni alebo niektori maju len jeden den v mesiaci...my sme mali skoro kazdy vikend a niekedy od piatku az do nedele...
ahoj... co sa tyka mna, ja som skolu nechala po par mesiacoch, par myslim 2-3 mesiace. nezvladla som to psychicky, chodila som na stu na chemiu. intrak bol hrozny, spavala som s dokladmi a vsetkymi dolezitymi osobnymi vecami pod vankusom a v noci trpla strachom co zas bude ked spolubyvajuce odisli von chlastat..... ucenie tazke a vela. doma to tiez nebolo vesele. tak ako neboli peniaze na privat, tak neboli pomaly aj na poriadnu stravu a stale jest len rozky bolo dost o zivot. zarobit si na brigade? rozvrh od 7 do 17 a aj neskor. rozvrh sa upravit nedal, skusali sme to cely kruzok. kazde dve hodiny okno, zima v aulach, hladna.... a vikendy som chodila domov pomahat. ked som sa na to vyprdla, z hodiny na hodinu (rano som ani nevedela, ze do skoly idem poslednykrat), tak som si najskor myslela, ze som padla na hubu. nasla som si brigady, za den som mala aj dve, spavala som sice na intraku, ale kedze som mavala aj nocne, tak som sla spat ked oni isli prec... potom som si nasla pracu, pracujem tu od januara tohto roku.. neviem si vynachvalit, mam peniaze, vlastne, a prispievam este aj domov obcas... a teraz od sept. zacinam externe studovat - to iste. budem to mat sobotu. takze domov sa dostanem malokedy..
nie je hanba skoncit a padnut, treba sa postavit na vlastne nohy. som hrda, ze mne sa to podarilo. a este nieco, pri tejto praci nie je problem odist si na skusku, pripadne ucit v praci....
tebe prajem vela stastia a hor sa do toho... vlastne vsetkym vam, kt. studujete, pripadne zacinate studovat...
Mimuliatko taketo pocity sme prezivali uplne vsetci. Uplne sam v cudzom prostredi, cudzi ludia, iny system....na vsetko sa da zvyknut. Najdes si novych kamaratov a kamaratky, vsetko sa podda. Treba sa aj samozrejme ucit, nie ako sme to robili my ze tyzden pred skuskou....
nie je to nic hrozne, podla mna vyska je ovea lepsia ako stredna. Aj ja som chodila na gympel a teraz chodim na skolu technickeho smeru takze su tam same odborne predmety a veci o ktorych som v zivote nepocula... Je to pre mna dost narocne ako pre zenu. Chlapi to maju ovela jednoduchsie, ale da sa zvladnut. A väcsinou ti co menia skoly alebo odchadzaju, tak co ja poznam takych bolo to len z lenivosti, lebo sa im nechcelo aspon cez skusove pozriet sa do skript. Zvladnes to neboj sa.
ahoj, aj mňa zobrali na VŠ do Prešova na manažment, ale na externé štúdium. Ešte ani mi nevedeli povedať na zápise či budeme chodiť piatok alebo sobotu. Aj ja sa hrozne bojím. Robím popritom, tak dúfam, že to zvládnem. Musím, musím veriť že to pôjde, aj ty musíš, bude to tvrdý oriešok, ale nesmieme to vzdať. Tak sa držme a veľa šťastia :-)