Za posledný polrok mám tento zápal už 5 krát a sama neviem co robim zle, vsetky rady dodrziavam, ale zda sa mi ze zakazdym sa to objavi asi 2 dni po pohlavnom styku (nie po kazdom)bola som liecena bismoralom antibiotikami raz to preslo aj same od seba, ale je to nepredstavitelne neprijemne a najma to, ze neviem kedy ma to zase chyti:(
mate niekto nejake skusenosti alebo typy a postrehy?alebo nejake linky na dobre stranky... ?
Zápal močových ciest
Zdravim, ja som trpela roky zapalom moc. ciest a taktiez mykozami.
Upravila som stravu ziaden cukor, muku len raznu a pohankovu, spaldovu, pijem kefir a biele jogurty v primer. mnozstve a vela zeleniny, ovocie pomenej skor bobulovite ziadne susene kondenzovane. Beriem probiotika Superdophilus Woman. Pred stykom a po sa vymocit, nohy v teple , neprechladit sa, ja nosim v zime termo pradlo, no najlepsie sa je zacat otuzovat, sauna a pod. Chodim na imunologiu comu som sa bohuzial nevyhla, ale velmi mi to pomohlo. Pichali ma Polyoxidonium co je na zvysenie sliznicnej imunity a pravdu povediac pomohlo mi to dost. Kura sa opakuje 2x rocne ako lekar povie, ale stravu dodrziavat nadalej..., Drzim vsetkym palce a hlavne byt v klude .)
Treba zájsť ku gynekológovi,aby urobil výter z pošvy na chlamidie. V prípade aj sa objavia, u zeny tak sa musi liečiť aj partner. Predpisu vám liek sumamed. U partnera sa zisťujú chlamidie vyterom z močovej rúry je to veľmi bolestivé!!!
Mne pomohol sirup s výťažkami z brusnice a urologický čaj...ale úplne najviac pobyt v kúpeloch s liečivou vodou na urologické tažkosti...stačí aj pár dní...
mne sa to stava po antibiotikach,palenie pri moceni,bolest,stale tlak na wc, ,vtedy vysadim uplne sladke , nasadim candivac tablety ,uziva sa dvdsat dni,a rok mam pokoj,ale to je asi ine,hoci neviem.. priznaky su na zapal mocovych ciest,aj kandidu.
Aj mne pomohol wobenzym pri opakovych zapaloch mocovzch ciest.
Mala som problem s opakovaným zapalom mocovych ciest. Najma v zime a potom obcas v lete z plaviek. Bol to zacarovany kruh. Pomohol mi az wobenzym
Zápaly mám cca raz za dva roky, tak patrím ešte k tým šťastnejším. Vždy pomohol brusnicový čaj, potom taký brusnicový prášok z lekárne a hlavne byť v teple. Mojej známej (pri chronickom zápale) tiež nič nezaberalo až nakoniec jej pomohla jedine akupunktúra..
Ďakujem Bibianna za tip, užívam tú Blokurimu každý deň 1 vrecko do pohára vody a mám po dlhej dobe pokoj ...ťuk-ťuk :-)
Mne pomáha na opakované zapaly močových ciest wobenzym. Skus
OigeEgio kiežby toto stačilo. :-( Mňa tieto problémy trápia rok čo rok najmä v zime dodržiavam všetko čo si písal, ale výsledky žiadne.