Zelený jačmeň pre zdravie

Príspevok v téme: Zelený jačmeň pre zdravie
Alternativa

Mladé jačmenné lístky podporujú optimálne fungovanie tela, pomáhajú telu, aby sa liečilo samo.
Obsah jednotlivých zložiek v mladých jačmenných lístkoch :
obsahujú 25x viac draslíka ako pšenica, ďalej 37x viac vápnika, viac ako 2-násobok horčíka, 5x viac železa a významné množstvo manganu a zinku. Nemenej významné je, že lístky obnovujú acido-alkalickú rovnováhu v tele.
Majú vysoký obsah vitamínov C, E, B1, B2, B3, B6, betakaroténu, biotínu, kyseliny listovej a pantoténovej, cholínu - príbuzného vitamínu B. Obsahujú viac ako 20 enzýmov nevyhnutných pre zdravý život. Majú vysoký obsah bielkovín. Obsahujú zložky likvidujúce voľné radikály a nevyhnutné na spracovanie mastných kyselín, veľa vlákniny, atď. Obsahujú veľa chlorofylu, ktorý je cenený pre protizápalové, dezinfekčné a deodoračné vlastnosti.
ÚČINKY :
·na spomalenie bunkového starnutia
.pri nadváhe. Nedochádza k okamžitému zníženiu hmotnosti, ale posilňuje sa funkcia štítnej žľazy, ktorá produkuje hormóny podnecujúce spaľovanie tukov, enzýmy na spaľovanie tukov
·proti zápche
·na zlepšenie krvného obrazu
·ako prevencia proti ukladaniu cholesterolu
·prevencia rakovinových ochorení
·prevencia obehových a srdcovocievnych chorôb, porúch pečene
.proti vnútorným i vonkajším zápalom
.zmierňuje artrózy, atď.

AK MA NIEKTO SKUSENOST S DLHODOBYM UZIVANIM ZELENEHO JACMENA, DAJ NAM VEDIET :D

RNG

Nehovorime teoreticky. Ja a 3 clenovia mojej rodiny tu podradnu praskovu raznu travu berieme uz roky. Nie sice pravidelne ale pridavame ju do mixov.Nikto z nas nemal na to ziadnu zlu reakciu. Tak, ako na ine vlakniny-salat, spenat,brokolicu, sparglu...Vlakniny-celuloza,su velmi dolezite pre traviaci trakt a jeho cistenie od roznych lepkavin.

Alternativa

Ja viem, ze vacsina vlaknin je tazko ludskym telom stravitelna a jednoznacne vlaknina viaze na seba aj cast nutricne hodnotnych latok. Sem je radena aj vlaknina travin /napr. Frank Navratil: Holisticka vyziva pro kazdeho/. Preto ludia citlivi na traviace procesy by tento typ vlakniny nemuseli. Napr. co sa stane, ked psik na prechadzke zerie travu? Takmer isto bude vracat, to je o tej neschopnosti travu spracovat. Nic viac nic menej :D

RNG

Ked je jacmenna trava rozdrvena na jemny prach, telo to vie celkom ucinne stravit, jacmenna stava v prasku je koncentrovanejsia.
Ked vieme stravit salat, spenat a ine tenke listky, nevidim dovod na nestravenie aj listkov jacmennej travy.
Samozrejme vysusene a rozdrvene na prach sa stravia lepsie.
Nevidim dovod pre vysoku cenu jacmennej travy. Na poli sa jej urodi hodne. Mozes si to pestovat aj v kvetinaci. Existuju specialne odstavovace travin, maju ich tu v roznych juice bar-och.
Chlorela musi byt specialne rozdrvena(dyno-mill) niekedy ju tepelne spracuvaju. Cela je pre nas nestravitelna- bunku musia byt rozbite.

Alternativa

Mikka,
Na Tebou uvedenej www je napisane, ze su to LISTKY z mladeho jacmena, cize nie stava. A v tabletovej forme. Vztahuje sa k tomuto produktu to, co som tu napisala 21.5. o 21.31 hod. Nehovorim, ze tento produkt je zly, ale je urcite vhodny pre silne zaludky. Inak, zabezpecis si tak zbytocne nutricne hodnotnu stolicu /totiz z travovej vlakniny sa tie uzasne latky obsiahnute v jacmeni uvolnia do organizmu len z casti/.

mikka

Prosím o radu chcem sa spýtať na zelený jačmeň chcela by som to piť
pretože ma to veľmi zaujalo našla som
na internete aj stránku (prirodna lekaren) a chcela by som si ho tam objednať a preto vás prosím o radu či je to ten pravý zelený jačmeň keď je taký lacný má niekto s ním skúsenosti....

jaeny

ahoj,mne celkovo pomohol,zlepšil sa mi krvný obraz,štítna žlaza,mám žaludočné vredy a zatial sa neojavili,nerobí sa mi akné...

zvedavá2

Zaujímali by ma konkrétne účinky, čo spozorovali ľudia,ktorí ho užívali. Aj niekto schudol? Zlepšilo sa celkové zdravie? Rozhodla som sa ho kúpiť ak mi môže niekto odpovedať budem veľmi vďačná.

zuzka_b

Na stranke www.sport4you.sk je aj kontakt na niekoho, kto vam ohladne jacmena a chlorely zodpovie, co chcete vediet. Cela rodina to pijeme a mame s tym fakt dobre skusenosti. Pokial ide o cenu - davka na 3 mesiace stoji do 2400 SKK, co sa mozno jednorazovo zda dost, ale ked si to preratate, je to cca 25 SKK na den - to je menej ako 1 pivo, pripadne pol-litrovka Coly. Podla mna je rozumnejsie dat si za rovnake peniaze radsej jacmen....