Dna je beštiálna choroba. To vie iba ten, kto prekonal tretí záchvat dny (prvé dva záchvaty sa dajú vydržať). Pri záchvate na nohe, je problém dostať sa na toaletu a nie ešte ísť k lekárovi. O bolesti nemôže mať potuchy ten, kto záchvat dny nezažil. Všetky dostupné lieky, majú silné vedľajšie účinky a diéta je aj pre askéta – problém. Ja mám chronickú dnu s trvalými následkami, podľa lekárov je nevyliečiteľná, ale ja už jem všetko, nič ma nebolí a žijem.
Pre tých, ktorí trpia dnou, poskytujem moje prežité skúsenosti: Nebudem zdĺhavo popisovať liečenie, ktoré končí po 50 % zľave predajom za 39 €, ale priamo napíšem čo som vypozoroval a čo mi to pomohlo. Nič nepredávam. Hľadal som však na internete a nič podobné som nikde nenašiel.
Prvý záchvat dny som zažil okolo roku 2001. Ďalší záchvat sa ozval po dvoch mesiacoch a následný po ½ roku. Odvtedy 2 x do roka a posledných 10 rokov som to zažil 1 raz ročne (lebo som už vedel, čo môžem jesť a čo nie). Posledné záchvaty boli viac a viac bolestivé a trvali až 14 dní.
V októbri 2024 mi moja dcéra „naordinovala“ (nie je lekárka, ale strojná inžinierka) na základe informácii z internetu veterinárny prípravok (250 000 SPU) v dávke 2 x 2 cps denne, ktorú som znížil pre nemožnosť dodržania, na 1 x 2 cps denne nalačno. Podľa info z internetu Serrapeptása rozpúšťa pomaly usadeniny v cievach, takže lepšie prekrvuje končatiny a odstraňuje pocit studených nôh - (to bol pôvodný zámer mojej dcéry). Aby som podmienku nalačno dodržal, kapsule beriem v noci, keď kvôli prostate musím ísť na toaletu.
A čo som si všimol: Dlhší čas (október až február) som nemal žiadny záchvat dny, hoci cez vianočné sviatky som zásady diéty pre dnu niekoľko raz - iste porušil. A nedodržal som ani „prevenciu“ Milurit. Tak som začal experimentovať: Vysadil som jediné lieky, ktoré užívam,na prostatu. Dve kapsuly Serrapeptasy som v noci však bral.
Tu je výsledok a dôkazy: Zjedol som vyprážaný rezeň – nič. Žiaden záchvat. Dva dni po sebe vysmážané jedlo + pivo, - zase nič. Ako človek milujúci svoje zamestnamie a súčasne svoje Hobby, alkohol nemusím, lebo i pivo vadí „elektronike“. Ale výnimka pre skúšku je nutná. Tak som to skúsil s tvrdým alkoholom: dva štaprlíky Becherovky – NIČ. Biele víno ½ l – nič. Povedal som si: „slivovica by to mala odhaliť“. Takže 8 cl 53% slivovice som cítil v hlave, ale dnové bolesti – NIČ. Tak som skúšku zakončil generálkou: Zakázané Ančovičky (sardelové očká) dve krabičky naraz, s popíjaním suchého perlivého vína HUBERT – žiaden zápaľ – čiže NIČ. Doteraz jem všetko a bolesti dny - žiadne. Moje zásoby liekov, Milurit, Colchicín, Diclobene, vrátim do lekárne na likvidáciu (ešte som to neurobil)-
Možete mi veriť a nemusíte. Ale ja nie som podvodník a toto nie je hoax. Preto uvediem moje plné meno a mail. Viem, že si informácie aj Serrapeptasu zoženiete sami. Budem rád, keď mi napíšete (najskôr za dva mesiace), keď asi už budete trvalo bez záchvatov *). Možete mi poslať potom 5€ na účet, lebo začínam šetriť na pohreb (mám 90 rokov a zomrieť sa už čoskoro musí, niekedy aj sluší…) Milan Poláček, Bratislava, aepolacek@gmail.com
*)Dna môže byť dedičná aj získaná (ja ju mám pravdepodobne dedičnú). Či bude Serra...fungovať na obe rovnako,neviem)