Ahojte, chcela som sa spýtať, mali ste niekedy niekto skúsenosť s takýmto typom partnera, myslím s vyhýbavou poruchou osobnosti ? Pred časom som sa zoznámila s jedným chalanom, stretávali sme sa a zdalo sa mi, že si s ním neskutočne rozumiem, dlhé telefonáty, rozhovory, srandy. Prišiel mi akurát zvláštny v tom, že sa veľmi hrbil, nedokázal sa mi pozerať do očí počas rozhovoru a tiež sa dosť podceňoval. Snažila som sa ho povzbudiť, motivovať. Fyzicky sa mi páčil, ale pri rozhovore pôsobil tak placho, miestami nahnevane, podráždene, nezaiteresovane, trochu zvláštne. Veľmi mi lichotila jeho neustála pozornosť, tak som sa až príliš dôverne otvorila aj s ťažkými vecami v mojom živote, rodine a tak, načo mi povedal, že je to na neho moc, aby sme hneď neprenášali takto traumy do vzťahu. Zľakla som sa toho, veľmi sa zahanbila a hodila spiatočku s tým, že jasné chápem, nemusíme tieto témy riešiť a snažila som sa to viac neotvárať. Stále mi písal celé dni, volali sme spolu, ale potom som sa z rohovoru dozvedela, že mal záujem o inú babu v čase, kedy sme začínali byť v kontakte, že ona bola pre neho číslo 1 a ja som sa mu až tak fyzicky nepáčila. Nebola som jeho typ (lebo som podľa neho málo výrazná), ale postupne, hlavne spoločne stráveným časom začal cítiť voči mne aj tú fyzickú príťažlivosť. Ja som sa na to nejako urazila (moje ego to nevedelo hneď spracovať) a povedala som mu na druhý deň, že bude lepšie nechať to tak, keď sa mu páči viac tá iná baba, možno by bolo lepšie keby tomu ešte dali šancu a tak, že ja by som chcela byť pre niekoho tiež voľba č. 1 a verím že taký chalan existuje. On na to, že neľutuje čo mi povedal, že len chcel by úprimný a že sa ešte chce stretnúť a vysvetliť si veci. Na tom stretku mi povedal, že po tom čo som mu napísala už so mnou nechce byť v žiadnom kontakte, žeby nevedel obnoviť vzťah a pod. Mne to prišlo hrozne ľúto, snažila som sa ospravedlniť a povedala som mu, že som to prehnala, že mi bude chýbať, že som sa do neho zaľúbila. On, že tiež sa do mňa zaľúbil, ale že po tomto mojom vyjadrení to už viac necíti a žeby bol so mnou len z ľútosti. Bolo mi hrozne po týchto slovách. Viem, že som to pokazila, ale neviem celkom pochopiť, prečo jeden deň sme volali spolu 3 hodiny a na ďalší deň mi nevedel odpustiť môj kvázi rozchod, ktorý som po dovysvetlení situácie z jeho strany oľutovala a chcela vrátiť späť. Zároveň mi po "rozchode" povedal že teraz mi to už môže povedať, že to je vlastne jedno, čo si o ňom pomyslím, že je na antidepresívach a a lieči sa na úzkostnú vzťahovú väzbu, že berie aj iné lieky proti úzkosti atď. Tiež sa priznal že párkrát sa aj opil a pod a fajčil nejaké také veci (neviem presne čo) ale že pri mne prežil najkrajšie 3 týždne svojho života a vôbec mu tieto veci nechýbali. No ako vravím zároveň vravel, že po tom čo som povedala nemá už záujem, nevedel by v sebe mať viac cit a že maximálne mi môže ponúknuť kamarátstvo, lebo by bol so mnou iba z ľútosti. Akosi sa z toho nedokážem spamätať. Premýšľam, či táto jedna chyba to takto mohla rozbiť. Viem, že som reagovala impulzívne, ale keď vravel že tá baba sa mu páčila viac, dotklo sa ma to a nevedela som to úplne spracovať, lebo tú babu som aj osobne poznala a stretli sme sa. Cítim sa ako hrozný lúzer a trapák a neviem to celé pochopiť.
Partner s vyhýbavou poruchou
Ahojte, ďakujem vám veľmi pekne za názory aj za prečítanie príspevku. @pupavka, mozebyt aj ostatní...nad tým som sa presne zamýšľala či by som to vedela zvládnuť, ale je to ťažké dopredu predvídať. Keby sme sa možno spoznávali pol roka bolo by nám spolu dobre a potom by mi povedal o týchto veciach, už by som vedela, že veď vieme spolu fajn fungovať a možno by som sa tak nebála. Len keď sa to človek dozvie po 3 týždňoch bez toho žeby zažil toho druhého v rôznych situáciach je to veľmi ťažké predvídať. Aj to je ťažké zaručiť žeby sme sa v budúcnosti "nerozišli" aj keď teraz by som do toho vstúpila aj s akceptáciou toho všetkého lebo človek nikdy nevie a hoci nechce naschvál spôsobiť do budúcnosti podraz druhému ono veci sa vždy krystalizujú až v čase, teraz by som nevedela odhadnúť či by sme ostali spolu natrvalo. Je mi z toho tak smutno ale on už asi nechce. Ja si myslím že mu bráni aj také mužské urazené ego, že druhú šancu už nedá alebo sa príliš hanbí za to, že sa zdôveril. Neviem nakoľko je tá vyhýbavá porucha vážna, do akej miery sa dá uzdraviť. Viem, že je tam problém so socializáciou ale on sa dosť snažil, dokonca navrhoval aby sme šli tam hentam chcel to asi prekonať všemožne. Len ma mrzí že mi povedal žeby bol so mnou už len z ľútosti teraz a potom vzápätí mi navrhoval kamarátsvo. Tiež mám z toho zmätok ale vďaka za vypočutie.
Dobre ti tu píšu rozmyslieť si, či si dosť odolná, aby si zvládla tento vztah. Myslím si, že takéto typy mužov potrebujú mať pri sebe menej emočné ženy. A ty viac stabilnejšieho muža. Môj názor.
hmmm.. aj ked to teraz boli, moze to byt aj prilezitost na rast a lepsie pochopenie seba. daj si cas na uzdravenie a niekedy je lepsie ze sa veci udiali takto.
tak on sám má problém so sebou, preto on tie tvoje problémy,čo si sa zverila, nestrávil,
ak pracuje a zvláda to, tak už ďalšie záťaže nie..
k tomu lieky, nie je to ľahké, či ty by si toto zvládala, aj za neho riešiť všetko v prípadnom vzťahu,
treba dať tomu čas asi, kus počkať, a ozvať sa, lebo jeho reakcia aj z liekov a úzkosti pochádzala, neprimeraná dosť
ale vysvetlil dôvod, dnes ale nie je nič zvláštne, keď dievča zabojuje o vzťah,o neho
len ty si rozmyslieť, či to utiahneš, jeho nálady, ktoré ani nepoznáš, lebo potom už cúvnuť, je pre takých ľudí riadny podraz,
čas daj tomu, aj dobre,že tak sa stalo,aspoň vieš, že lieky, úzkosti, pomaličky, v pohode sa mu ozvi, keď sa citiš, jemu tiež víria určite myšlienky v hlave