Nenašla som sa v žiadnej profesii

Príspevok v téme: Nenašla som sa v žiadnej profesii
Br

Dobrý deň, študujem magisterský stupen na Pedagogickej fakulte (učiteľstvo a primárne vedy). Zisťujem že niesom typ na učenie detí. Nerozumiem im a pri interakcia neviem spontánne reagovať. Nemám trpezlivosť s ľudmi vo vseobecnosti nepatrím ku dobrým rečníkom. Proste som sa na učenie nenarodila a potvrdilo mi to par ľudí. Neviem vnímať veľa podnetov naraz a mám v tom chaos. Zial okrem toho nemám žiadne špecifické talenty, jedine ak tak analytické zručnosti. Nenašla som sa v žiadnej oblasti, všetko čomu som sa niekedy venovala,som nevedela dotiahnúť. Mám problem s koncentráciou, nemám organizačné schopnosti a navyše keď rozprávam,ľudia mi často nerozumejú. Niekedy ma na ZŠ veľa ľudí pokladalo za inteligentnú perfekcionistku avšak osobnostne som sa zmenila. Znamky sa mi na strednej zhoršili (biling.gymko) a preto som nemala veľmi na výber. Myslela som že pôjdem do oblasti školstva lebo viem tam využiť kreativitu, ale osobnostne na tom niesom dobre. Neviem si predstaviť že vyučujem na 1.stupni, vzhľadom k tomu akí sú rodičia žiakov niekedy odporníkov k učiteľom. Neviem či sa niečo zmení,lebo už mi došla trpezlivosť. Poraďte mi - mám úplne zmeniť zameranie a študovať niečo iné, alebo dokončiť skolu a zamestnať sa niekde inde? Pripadne odísť do zahraničia pracovať a zistiť o sebe niečo. Ďakujem za odpovede
Študnetka 23 r.

Zaran

Ahoj ,
23 rokov nie je veľa, názor môžeš zmeniť ešte tisíckrát, takže magisterské si určite dokonči. Ako ti už radili ,ideálne, ak ťa bavia jazyky, skús možno korporácie, tam sú jazyky nutné a vieš si našetriť aj na štúdium tlmočníctva . Alebo skús na zaciatok polovičný úväzok, ak sa dá, aspoň budeš mať viac času na rozmyslenie.

ahjajjaj

Milá Br.

To tlmočníctvo a prekladateľstvo by som veľmi neodporúčala. Google prekladač je príliš dobrý, a peniažky z prekladania sa nesypú. Firmy si miesto úradných tlmočníkov berú pracovníkov z firmy. Cudzí jazyk však budeš môcť s ukončeným vysokoškolským vzdelaním učiť aj súkromne, alebo sa s ním umiestniť v akejkoľvek profesii, ktorá Ti je blízka. A že si sa v ničom nenašla? Nastav si priority. Doštuduj. Potom sa poobzeraj po rôznych zamestnaniach. Keď študuješ učiteľstvo 1-4 to vôbec neznamená, že musíš učiť. Môžeš ísť do kancelárie, kde budeš mať za úlohu spolupracovať so stavebnými firmami zo zahraničia ako sprostredkovateľ práce. Robotníci Ti budú vďační, že sa dostali do zahraničia a zahraniční riaditelia firiem budú radi, že si im sprostredkovala vhodných ľudí. Alebo môžeš pracovať v nejakom netovom obchode. Môžeš riešiť objednávky, poskytovať poradenské služby. Všade sa robí niečo iné, môže sa Ti niečo nepáčiť, a skúsiš to inde, a keď sa Ti ani to nebude páčiť, ako mladá máš vedomosti, guráž, jazykové a počítačové znalosti, takže žiadny problém.

Br

Mám rada jazyky, uvažujem o prekladatelstve a tlmočníctve. Avšak neviem,či sa dá prihlásiť na další akademický rok,lebo veľa škôl malo termín prihlášky do konca marca. Mám skôr analytické schopnosti, než rečnícke. Bolo by fajn,ak by som nemusela učiť.

mozebyt

Urob si vzdelanie na predmet, ktorý vieš učiť aj individuálne. Neviem ako si na tom jazykovo, ale jazyk potrebujú aj ľudia vo firmách a tam by si mohla doučovať aj po jednom. Potom sú tu umelecké odbory ako hudobný nástroj, ale tam ti treba toho viac vyštudovať a mať aspoň ZUŠ a tam učíš po jednom čím ti odpadá to rozdeľovanie pozornosti.