Melazma

Príspevok v téme: Melazma
simka111

Ahojte, mam 32 rokov a problémy s melazmou na čele, nose, pod očami a hornou perou. Pri kožnej lekárke som ešte nebola. Skúšala som domáce procedúry ako napr.jogurt a kurkuma. Neskôr Skinoren, sérum s niacinamídom a momentálnr už 2 mesiace používam sérum txa 4 %...ALE nič nepomáha, zaznamenala som len minimálne zlepšenie. Používam krém na ochranu bariery a samozrejme SPF 50. Teraz v zime sa mi stiahla, ale oproti minulej zime kedy ju nebolo skoro vôbec vidno je teraz dosť viditeľná, viem si predstaviť, čo bude keď vykukne slnko ?
Neberiem antikoncepciu, nie som tehotná...
Pred 6 rokmi.som mala kiahne a po marodke som podcenila ochranu pleti pred slnkom. Zároveň si ale všímam zhoršenie pred menzesom.

Máte niektorá z vás skúsenosti s liečbou ?? Čo vám pomohlo, čo naopak škodilo ? A da sa toho vôbec zbavit ? Ku kožnej lekárke sa chystám, ale neviem či to nechať až na jeseň, alebo ísť eše teraz kým nevykukne slniečko...
Prikladám fotku,melazma nie je až tak výrazna ako v realite.
Ďakujem ❤

simka111

Sorry, fotku mi nechce uverejniť ?
Ešte doplnim, že užívam zinok, vit.D, snažím sa jest zdravo..ano som dosť na mobile,.mam vela stresu, k tomu hormonálne akne...