Mam OCD uz asi 2 roky a neviem uz ako dalej vobedz

Príspevok v téme: Mam OCD uz asi 2 roky a neviem uz ako dalej vobedz
Martin4848

tak ja mam OCD uz asi 2 roky a take že velmi silne a tato choroba ma v daktorych dnoch totalne niči beriem aj lieky a vobedz mi neppmahaju dokonca som uz bol aj hospitalizovany na psychgiatrii pretoze som mal aj niekolko hodinove stavy a mal som pocit uz ze sa zblaznim dokonca mi davali aj elektrošoky a ked som prišiel domov tak sa mi to všetko vratilo ale potom som pozeral na nete čo vlastne ocd je a ja som to uz vedel davno len som chcel vediet ci ma dakto aj take ocd ako mam ja preto ze som našiel len take lahke stavy ze si ludia vela umyvaju ruky a opakjuju niektore činnosti aby sa im ulavilo to mam aj ja ale mam este omnoho horsie stavy ktore dakedy ani neviem či su este ocd alebo nie lebo to je nieco strašne tak začnem od tych lakšich stavou napriklad ked idem po schodoch tak mi to trva strasne dlho lebo si musim v hlavne povedat rozne slova ked po nich idem a potom prestupovat na tych schodoch dlhe minuty a ked to spravim zle alebo neuspokojuco tak to mozem robit znova a cely som uz s toho spoteny a toci sa mi hlava a tie schody bol len priklad aj ked realny ale taketo stavy mam pri akejkolvek činnosti a neskutocne ma to štve velmi ale teraz prejdem k tym horsim stavom a to je to ze mi to ocd uz davno zacalo liest aj do reči no skratka ma to obmedzuje rozpravat a normalne vyslovovat rozne vety a to je to najhorsie proste to je tak ze mne vo vetach zacalo vadit strasne vela veci napriklad ked sa opakuju slova z rovnakym začiatočnym pismenom za sebou alebo ked je čislo vo vete hlavne neparne čislo tak mi to vadi lebo mne robia dobre parne čisla ale vo vetach nema rad žiadne čisla alabo ked je slovo ktore mi evokuje nieco zle aj ked je to nieje mozno nič zle ale ja to mam z niecim zlym spojene tak ma to štve alebo ked veta začina tym istym slovom ktorym aj konci tak mam neskutocne stavy kym tu vetu poviem musim tu vetu uplne prerobit v hlave kym tam nič s toho čo mi vadi nebude a je toho este viac a tie stavy ako tu vetu musim prerobit ja hruoza musim si opakovat v hlavne aj tu nespravnu vetu 2 alebo viac krat a potom tu spravnu vetu a znova dookola musim popritom este aj počitat dychanie hlavne parny počet kratsa musim nadychnu kym budem v tom stave pokračovat a proste tie vety si uz dakeday nejdem ani zapamatat ake su dlhe alebo zabudnem tie veci čo som v nich upravil a potom sa tie stavy predlžuju a ked niesom spokojny s tym stavom tak to vsetko zas musim robit odznova a kludne si 2 vety v hlavne vravym roznymi sposobmi aj 2 hodiny a nemozem počas toho nič ine robit lebo keby dačo počas toho spravim čoilen sa postavym napriklad tak sa mi tie stavy rataju ako neplatne a. mozem to robit odznova a je to neskutocne unavne ked som nahodou v spoločnosti kde tie stavy nemozem mat lebo neviem čo by si o mne ludia pomysleli ale tym padom všetky tie stavy budem mat doma ked pridem a polku dna potom vravim tie vety aspon ktore si pamatam ze som vravel tak ich musim takymto sposobom potom vraviert sam sebe a opravovat ich aby mi nevadili vobedz a proste vravym kym ja tie moje stavy dokončim a tie vety si usporiadam v hlavne tak prejde aj par hodin a potopm zase znova dalsie vety čo pridu a ja sa s toho uz idem zblaznit a taketo silne stavy s tymito vetami mam uz asi rok a neviem sa toho zbavit a je to neskutocne tažke dakedy mam chut sa uz zabit lebo nevidim ine vychodisko takze proste neviem čo mam s tymito mojimi stavmi robit proste vobedz a bol by som rad keby sa k tymto mojim stavom dakdo vyjadril a možno skusi najst riesenie lebo ja uz neviem čo dalej proste velmi

Martin4848

Ale akože mne sa to uz zlepsilo sam som si musel pomoct len mam aj ine stavy ktore ma trapia ale este stale mavam ten problem z rozpravanim ale uz to viem lepsie vyriesit tak že si do mobilo do poznamok vzdy tie vety napisem a potom ich len prečitam a je mi lepsie a mam este aj take vety ktore stale opakujem po tych predoslych vetach no vlastne po tych stavoch ktore su uz dost v pohode ale aby mi bolo uplne dobre tak uz len take ukoncovacie vety si poviem vzdy dve a potom je uz lepsie a tie ukoncovacie vety ktore mi robia dobre sa menia v zavislosti od okolnosti a čo preživam a čo mi v danom obdoby robi dobre takze takto sa to celkom da zvladat ale hlavne som chcel vediet či ma este dakdo taketo ocd ako som mal ja lebo to bolo peklo a nikde som nič podobne zatial nenašiel proste vobedz

pupavka18

Terapie... Ani nám nepomohli, len ešte väčšie trápenie stresisko, že až, 1.pomoc cola a tyčinka Mars, alebo hroznový cukor, vydýchaná miestnosť, úplne na h. doslova, 2.pomoc ja, rýchlo dáku somarinku povedať a dať si niečo fajne v reštike a hneď lepšia nálada

Lieky okrem A. všetky sme mali, antidepresíva, antipsychotika, lebo u nás viac toho bolo, aj je, ale všetko na minime. Žiadny stres ale nemôže byť, to je spúšťač a už to ide ako lavína

Ty sa len trápiš a východisko žiadne.skús ten Svidník, asi veeeelmi ďaleko, ale z celého Slovenska chodia. V Pezinku že je tiež ok.

Ale vo Svidníku ťa vypočuje primár, mladý je aj doktor a bude ťa pozorne počúvať a toto ty potrebuješ.

Martin4848

ano chodil som na terapie ale nepomahalo mi to skor zhoršovalo lebo už len ta samotna cesta tam mi robila obrovky problem napriklad nastupit do autobusu a pytat si listok ked som si ten listok vypital tak som cely čas ako som šiel na terapiu v hlave len tu vetu riešil a este rozne stavy okolo toho a ked som uz bol na tej terapii tak všetky ulohy alebo rady čo mi davala terapeutka tak ja som ich nemehol robit lebo aj v nich som si spravil stavy a obrovbske stavy som mal aj s toho ked som musel pred nou rozpravat lebo ja mam este k tomu aj silnu socialnu fobiu ale to mi až tak nevadi ale proste tie vety čo som jej vravel tak som celu cestu domov opakoval a ukončoval a este horsie bolo ked so jej zabudol dačo dolezite povedat tak som mal potom strasneho chrobakav hlave ze som jej to nepovedal a nemohol som na nič ine mysliet vobedz a mal som strasne uskosti a nemohol som potom ani dalej žit spokojne lebo mi v tom braniil ten chrobak v hlave s toho že som jej dačo zabudol povedat vlastne a uplne zle to bolo neskutocne som vzdy s tade prisiel domov vyčerpany takze neviem ako dalej vobedz a beriem aj rozne lieky uz dlhsie napriklad rispen elicea a olanzapin a frontin na ukludnenie ale vobedz mi to nepomaha proste vobedz

pupavka18

Ja ti rozumiem každé slovo, je to v hlave a nedá sa to nijak zastaviť a stupňuje sa to, tlaky v hlave, beznádej, bieda život doslova, duševná bolesť potom prechádza do telesnej bolesti, ďalej ani nepíšem radšej

Nám, teda ale elektrošoky pomohli veľmi, lebo lieky tiež skúšali jedno cez druhé aj pobyty na psychinách

Ak chodíš ku psychiatrovi, a chceš riešiť seba naozaj, naber odvahu a choď na liečenie napr. Svidník, nám zázračne fakt pomohli.

Ale aj sám potom samozrejme pracovať na sebe sa musí, ale uľaviť ti treba v 1.rade pod dozorom odborníka.
My máme teraz kombi liekov kventiax, Sertralin na OCD a Triticco.

K tomu berieme ale ešte doplnky ako magnezko, omega 3, veľa ešte, nie naraz.

Ak chceš aj číslo telefónu ti dám, alebo môžem aj sama zavolať, že aký termín je voľný, ty len doporučenie od psychiatra potrebuješ, čo on ti dá na 100%.

Môžeš potom chodiť na preliečenie aj 2x v roku, aby si mal dobrý stav už nadlho. pomôžu ti, neboj

MrkvovyDzus

Ahoj.

Odpovedz mi, prosím, na túto otázku:

Z čoho máš strach, že sa stane, ak neurobíš tie kompulzie (neprerobíš vety, nebudeš mať párne počty atď.)?

Najčítanejšie články