Dobry den, mam 28 rokov. Mala som 3 rocny vztah, na zaciatku som bola uplne zalubena, velka chemia atd, ale casom vyprchala vasen, zacali sme sa hadat.... po velkej hadke sme sa rozisli, rozchod som iniciovala ja, ale tazko som to znasala, napriek tomu sme boli v kontakte aspon pisomne. O par mesiacov som sa zoznamila s muzom( muz. c 2)ktory ma vsetky vlastnosti mojho potencionalneho partnera, po kratkom case sme zacali aj intimne zit... ale nastal problem, akosi som si uvedomila, ze k nemu necitim taku lasku ako k svojmu byvalemu, skoncila som to a utekala s placom naspat k byvalemu s tym, ze bez neho nedokazem zit a ho lubim. Ok, som naspat s nim, ale realita je taká, ze mam pre zmenu v hlave muza cislo 2., ked mam chut na milovanie, myslim na neho, snivam o nom (viem, ze ani on na mna stale nezabudol) u sucasneho partnera to uplne stagnuje, on by aj chcel sex, aj sme skusali, ale je mi z toho psychicky zle, citim sa trochu ako znasilnena, lebo po nom netuzim, nechcem aby sa ma dotykal.... ale inak si rozumieme. Viem, ze na moj vek je moje spravanie nezrele a mam v hlave chaos... myslite, ze ma ten vztah este sancu? Som si vedoma mojho moralneho upadku, dakujem za nazory.
Podviedla som priatela, nemam chut na sex
Vzdy chves to, co nemas. Velka zamilovanost na zaciatku nemusi byt zarukou dobreho vztahu, takze toto si unahlila. Ujasni si, koho vlastne chces a podla toho sa rozhodni. A uz nevymyslaj.
ešte niečo ma napadlo. Nie je to tým, že nová metla dobre zametá?
S trojročným priateľom ste si za 3 roky privykli na seba aj v posteli. S tým novým išlo o nový zážitok, no a nová metla dobre zametá.
choď do kelu so svojimi "morálnymi úpadkami"
Podľa mňa Ti to telesne nejde kvôli tomu, že miluješ toho druhého. Alebo kvôli výčitkám svedomia.
Ak človek v nejakej chvíli života cíti tak, ako to robí, je to v súlade s jeho ja, a neurobil nič zlé. No hej, voči tomu druhému to nebolo pekné, ale veď si mu neublížila naschvál. Výčitky by boli namieste, keby si ubližovala úmyselne.
Vo vzťahu by nemala dominovať zamilovanosť, ale nejaká úvaha o tom, kto je perspektívny do budúcnosti, s kým sa dá založiť rodina a mať dieťa. Teda ak si prorodinne založená. Ak nie, tak podľa toho, kto je ochotný ísť s Tebou trebárs do zahraničia a cestovať alebo s kým sa dokážeš najlepšie smiať.