Pozvať ju von?

Príspevok v téme: Pozvať ju von?
jumbacisko

Zdravím,
rád by som sa poradil so svojím problémom. Ide o to, že tento rok končím VŠ a mám jednu spolužiačku (iný odbor, no veľa spoločných predmetov), z ktorej som za tie roky počas štúdia cítil, že jej nie som ľahostajný. Ja som to však vtedy ešte nemal so sebou vysporiadané (nechcel som ju vodiť za nos, navyše som v sebe riešil traumu zo šikanovania na strednej, nebol som šťastný), čiže som sa na to ešte necítil. Potom prišiel COVID, dva roky sme sa nevideli.
Ja som si za ten čas uvedomil, že aj ja ku nej niečo cítim. Posledné obdobie však z nej bolo cítiť, že trochu ochladla, že už sa tak ku mne nemá.
Ďalšia vec je, že kolektív, ktorý je okolo nej (jej kamarátky), ma veľmi nemusia. Je to z dôvodov, ktoré sú pochopiteľné, ale neospravedlňovalo to ich správanie voči mne (ostrakizmus a pod.. Nechcem príliš konkretizovať, z pochopiteľných dôvodov.
Bojím sa, že ak by som teraz urobil ďalší krok, že ju to len nahnevá. Že bude mať pocit, že sa chytám slamy, že ešte chcem využiť zvyšný čas, kým sa dá.
Neviem, ako by ste sa v mojej situácií zachovali vy?
Za každú odpoveď veľmi pekne ďakujem. :)

daniela2

ahoj, myslím, že keď máš o ňu skutočný záujem, nebude pre Teba problémom cestovať za ňou a požiadať ju, aby Ti ukázala mesto, kde býva. Lebo keď to takto vzdáš zakaždým, tak potom vy chlapi darmo nariekate, že si neviete nájsť babu, keď to vzdávate hneď na začiatku, a to len a iba kvôli tomu, že prstom síce zato pohnete, ale celou rukou už nie.

zimka

skutočne nevidím dôvod, nad čím rozmýšľaš. proste to sprav a vybavené. na tom predsa nie je nič zložité:)

pisticka

netreba sa bat:) ak to nespravis, mozes si to vycitat velmi dlho, ver mi:) len smelo do toho, spevni pulky, naber odvahu a ides:)