Ahojte, mám taký možno na prvý pohľad trochu hlúpy problém ale napriek tomu ma veľmi trápi a neviem ako ho riešiť. V kancelárii mám len jednu kolegyňu s ktorou sa navyše už skoro rok vôbec nerozprávame, iba sa pozdravíme. Keď som to s ňou chcela riešiť a pýtala som sa jej, čo sa deje, tak odpovedala, že nič. Mám pocit, že jej vadí že používam svetlo, svietim si neonkou, ale sedím v tmavom kúpte a navyše máme okno otočené do inej budovy, takže by som bez svetla tú prácu nevedela robiť. Aj vzhľadom k tomu, že ma táto situácia deptala už dlhodobo, som podala výpoveď, avšak po výpovedi sa tá atmosféra ešte zhoršila. Mám pred sebou celkom dlhú výpovednú lehotu a vedeniu som sľúbila, že predtým dokončím všetky uzávierky a tak, aby to voči nim nebolo fér. Kolegyňa však začala robiť takú vec, že začala hrozne kúriť. Minule som si len tak nainštalovala takú apku teplomer a nameralo mi v kancelárii 26 stupňov. Doma na byte máme okolo 23 a to chodím ešte aj v mikine a je mi tak príjemne. Neviem či to preháňam ja, ale radiátor máme stále naplno a je úplne žeravý. Keď som ho stíšila na polovicu, začala riešiť že ona mrzne a znova ho zapla, dovolila mi znížiť ho len o jeden stupeň. Chodím do kancelárie v tričku a najtenších blúzkach ale stále sa potím a z toho tepla som taká nervózna, že môj výkon ide dolu vodou a mám pocit že nezvládnem urobiť ani tú uzávierku. V iných kanceláriách tak horúco nie je. Neviem ako to s ňou riešiť, ale už chodím každý deň do práce so stiahnutým žalúdkom a niekedy mám ráno aj kŕče na wecku. Šéfka ma v tomto asi nepodporí lebo si ju kedže ona ostáva nechce pohnevať. Neviem či existuje na to nejaká rada, možno som sa o to len chcela s niekým podeliť. Vyzerá to ako banalita, ale mňa to strašne deptá, oveľa viac ako to "nerozprávanie sa".
Nezvládam teplo v kancelárii
nie je to vobec banalita, rozhodne by som to riesila, aj ked teda uz je iste, ze odides, mozno prave preto. uz by som si s nou nerobila velku hlavu. navstivila by som vedenie, je uplne ocividne, ze ti to cele robi narocky.
Nie, nie je to "hlúpy problém" a nie, "nepreháňaš to".
Kolegyňa ti to robí naschvál a ty z toho môžeš ochorieť. Takže sa vyber za vedením, vysvetlí im situáciu, že za týchto podmienok nie si schopná splniť svoju dohodu, nech s ňou spravia poriadok oni.
Ak to riešiť nebudú, potom máš aj iné možnosti...
I have exactly the same problem www.gomedicare.care
si dones z domu ventilator. ako viem ze je to isto neprijemne, ale neviem ako by sa s tym dalo bojovat. mozno ak by si zasla za veducimi - im by sa isto nepacilo, ze v tychto drahych casoch kurite na 26, to by mohlo pomoct. a kolko mas tu vypovednu lehotu?
Však odtiaľ odchádzaš tak prečo sa trápiš s nejakou solidárnosťou voči zamestnávateľovi a uzávierkami? Stojí ti to za ten stres? Mohla si sa radšej dohodnúť na výpovedi. Hnusný prekúrený vzduch v miestnosti, škaredý výhľad a nepríjemná neóna. Daj sa na Pn, povedz že si chorá z toho prostredia.