Uviazla som v nesprávnej profesii

Príspevok v téme: Uviazla som v nesprávnej profesii
Annye

Ahojte,
Strávila som štúdiom na 6-ročnej vysokej škole 3 roky štúdiom a 1 rok prípravou = 4 roky života. Za tie roky som si uvedomila, že toto povolanie je mojim väzením a že v živote takto pracovať nechcem. Som tu nesmierne nešťastná a mám pocit, že som si nič horšie vybrať nemohla. Myslíte si, že je už neskoro rozhodnúť sa pre zmenu a ísť odznova? Moji spolužiaci sú už bakalári, my bc. stupeň nemáme. Táto škola ma vyčerpáva, vysáva mi energiu zo života, často mám pocit, že nechcem žiť a že by bola lepšia smrť, ako full-time v mojom odbore (zdravotníctvo všeobecne). Zistilla som o sebe veci, ktoré som nevedela a to najmä to, že nevydržím robiť toľko s ľuďmi a že by som radšej zaliezla do nejakej introvertnejšej profesie a veľmi ďaleko z celého zdravotníctva a jeho atmosféry. Cítim sa vo svojom odbore ako v pasci a mám pocit, že za ďalšie 3 roky, čo by som študovala toto tu si môžem urobiť bakalára niekde inde. Ale cítim sa príšerne, že by som v mojom veku (23) začínala odznova s „ničím v kapse“. Myslíte si, že je to dobrý nápad? Ja neviem, čo robiť, ja len viem, že v tej profesii nevydržím snáď ani 2 mesiace a že so zdravotníckym vzdelaním sa asi pôjde mimo zdravotníctvo ťažko. Cítim sa, že som si zničila život.

marrae

Podstatne a dobre je to, ze si to uvedomujes a vies s tym nieco urobit, vela ludi praveze sa boji nieco urobit lebo maju nejaku tu stabilitu a viac im to vyhovuje. Ale netreba v tom ostat.

brohienka

tiez sa s tym tak nejak stretavam coraz viacej... ludia sa menia a tym sa meni aj ich predstava o zivote a mnoho veci proste casom nepasuje tak ako ma. no ak vies, ze to proste nechces robit, tak si myslim, ze to studium je proste zbytocne

2miriamma

toto sa nestalo len tebe, myslím, že s tým bojuje množstvo ľudí, ale keď chceš zmenu, tak stále to môžeš urobiť, môžeš si ísť po svojom.

MrkvovyDzus

annye:
Máš predstavu, čo ťa baví, čo by ťa bavilo?
Jedna z možností môže byť i návšteva psychológa/ kariérneho poradcu, niečo takéto, kde by ste sa pozreli na možné vhodné práce)

taMMika

ak mas tu moznost a vies, ze uz nechces pokracovat, tak zo skoly vystup, potom to fakt uz nema zmysel a len by si takymto studiom proste stracala cas

blanika15

ide hlavne o to, aby si bola ty v pohode s tym, co robis. nie kazdy ma to stastie vykonavat pracu, ktora ho bavi a aj realne naplna, ale pokial mas tu moznost, tak by som zacala odznova jednoznacne. ide o tvoje stastie.

kikusino

pokial to tak citis, ze to nie je spravna volba pre teba, tak skoncit co najskor. mnohi ludia sa studia vzddali, lebo az tam prisli na to, ze to vlastne nie je to, co by chceli v buducnosti robit. je to tak podla mna uplne normalne