Bývanie na internáte s priateľom

Príspevok v téme: Bývanie na internáte s priateľom
DieFrau

Ahojte, za pár mesiacov nás s priateľom čaká vysoká škola a už dlho sníme o spoločnom bývaní. Sme spolu skoro 3 roky. Ja som celkom introvert, on tiež. Nemám chuť na spoznávanie sa s novými cudzími ľuďmi a nie to s nimi bývať. S priateľom by sme chceli bývať spolu. Mojim rodičom je to jedno, no jemu však hovoria nech si ešte užije a vyskúša viac báb, vraj na vysokej to tak chodí. No my by sme spolu bývať chceli, aj tak by každý študoval niečo iné a mali by sme brigády čiže tak často by sme spolu neboli. Ale ten pocit, že by som ho mala pri sebe. Myslíte si, že by sa to dalo s ním bývať? Či nenastávajú nejaké komplikácie. Viem že tak 20 rokov dozadu sa dalo bývať chalan a baba. No teraz riešia blbosti. Pre mňa je nekomfortné bývať s cudzím človekom a žiadna moja kamarátka neplánuje študovať v Bratislave. Ďakujem a prajem pekný deň.

fonte

Nemáš za čo. "Užívanie si života" :D
To je taká smiešna fráza, ktorá sa používa pre ospravedlnenie toho ožierania a striedania sexuálnych partnerov alá posledná kurtizána.
Veď si mladý/á, tak si "uži"... poznáme :D
Držím ti palce a nech Vám to vyjde.

DieFrau

Ďakujem, fonte :)

Neviem čo je naozaj zlé na tom, že sa máme radi a chceme byť spolu. S človekom s ktorým si najviac rozumiem a je mi s ním najlepšie. Naozaj sa mi nechce čakať 5 rokov dokym môžem s ním bývať a nepotrebujem chodiť na nejaké párty a “užívať” si vysokú tým že budem stále piť a robiť hlúposti. Radšej budem každú noc zaspávať vedľa neho a to je pre mňa užívanie si života. Lebo naozaj nevieme dokedy tu budeme a treba si vážiť to čo máme

fonte

Urob si podľa seba a keď sa máte radi bude to fajn. Nad niektorými názormi sa nepozastavuj, keďže niektoré dnešné študentky sa celú vysokú chovajú ako šľapky, tak im je čudné takéto správanie.

miacha

DIEFRAU

Už to, že píšeš, že si na ňom tak trochu závislá podľa mňa zaváňa problémom. To ti nič dobré do života neprinesie.

DieFrau

Nie nebojím sa, že by ho niekto zbalil alebo čo. Len som na ňom trocha závislá a potrebujem ho mať pri sebe ako psychickú podporu. Nepoznáte ma tak nesúďte podľa obalu. A som si istá že môj odbor, ktorý sa chystám študovať nebude niečo nezmyselné a pomôže aj iným ľudom. Viem sa postarať o seba aj sama a kľudne budem chodiť aj na 2 brigády. Ja som sa len chcela informovať. Určite je niekto kto to chápe. Ale to zdieľané bývanie vyzerá dobre. Ešte sa o tom poinformujem.

pupavka18

Hej, presne tak

Akoby si mala aj strach, že ti ho zbalí nejaká spoluštudentka z matfyz...

Ale môžte mať aj zdieľané bývanie, že bývaš s ním v izbe ako na intráku, ale vo viacizbovom byte, tak ušetríte na nájme. Vo svete je to normálne.

Sú také servery, presne na takéto bývanie.

Lewis18

Nič v zlom, dievča, ale ty ideš v prvom rade študovať alebo bývať s frajerom? Lebo z toho, čo píšeš, mi príde, že pre teba je podstatnejšia tá druhá voľba. V tom prípade zmaturuj, nájdi v BA robotu a podnájom a môžete spolu bývať a štúdiom sa zaťažovať nemusíš. :)

Posledné roky stovky študentov nedostalo internát, už nie je ani garantované, že prvák má automaticky internát a ty tu riešiš takéto somariny, keď ešte ani ten internát nemáš a ani miesto na škole. Predpokladám, že sa chystáš študovať nejakú pavedu, z ktorej budeš robiť aj tak niečo iné, lebo to bude neuplatniteľný odbor a zbytočne ťa bude štát a rodičia 5 rokov živiť.
A áno, šokujúce, ale internát má nejaké interné pravidlá, ktoré treba dodržovať. Nie je to opičiareň.

DieFrau

Teraz som sa dozvedela, že ani prespávať sa nemôže na intrákoch a návštevy sa musia vždy ohlásiť. Tak to je dobre na p*** :D neviem ako sa teda budeme stretávať že akože vonku alebo fakt tie návštevy ale to zas nie je zaručene že budeme sami :D no akože fakt skvele najradšej by som bola keby sa to dalo nejako vybaviť. Teraz sme na seba naučení každý deň a potom sa budeme stretávať len raz za čas na káve? A zas sa dohadovať nieže s rodičmi ako teraz ale so spolubývajúcimi / cudzími ľuďmi že či môže prísť na chvíľku? Príde mi to také nefér že po výjdení z VŠ budeme spolu 8 rokov a to akože až vtedy začne nás spoločný život? Neviem no som taká že nechcem nič ľutovať v živote a chcem si ho užívať naplno. Hlavne chcem robiť veci čo ma bavia a čo chcem a toto je jedna z nich.

DieFrau

Smolkoo - Ďakujem teda…dobre ten prvý rok to takto skúsime a potom uvidíme. Mne išlo skôr o to, že teraz sme dosť málo spolu a taktiež to navštevovanie je ťažšie s našimi rodičmi. Čiže ma to nebaví stále sa pýtať či môže prísť a aby sme aspoň na chvíľu boli spolu. Keby spolu bývame tak by sme boli spolu aspoň v ten večer a bolo by to také kľudnejšie keďže sme na seba zvyknutí. Ale tak čo už no. Ale keby sa to naozaj nedá tak to nebudem siliť len aby sme bývali spolu a za mesiac by každý platil 300€…