Čo by ste robili na mojom mieste?

Príspevok v téme: Čo by ste robili na mojom mieste?
Varus

Ide o to, že by som sa chcel osamostatniť. Mám v podstate dva príjmy, ale tie prenájmy sú naozaj drahé. 2 izbový byt stojí aj 550€ - 600€ a to nehovorím o tom, že niektoré tieto byty vyzerajú ako za matky Terezy. Prerobené je v byte minimum, je tam stará kúpelňa, starý nábytok alebo je to čisto holobyt.

Osamostatniť by som sa chcel aj hlavne kvôli tomu, že si mama našla priateľa, ktorý dakedy u nás prespáva. Proti nemu osobne nemám vôbec nič, ale jednoducho mi vadí, keď je tu celý deň, niekedy aj dva. Je to stále pre mňa cudzí človek a necítim sa byť taký uvoľnený. Koniec koncov mi príde, že som tu navyše, aj keď mama povedala, že to tak vôbec nie je, ale patrilo by sa už osamostatniť, keď už si našla toho priateľa.

Čo sa týka priateľky, tak žiadnu nemám, takže by som bol na platenie bytu úplne sám, ale pri tých dnešných cenách by som zarábal len na prenájom, jedlo, ostatné nevyhnutné prostriedky. Uvedomujem si, že by som sa musel dosť uskromniť. Nemôžem ale ostať u mamy donekonečna.

Čo by ste robili na mojom mieste vy? Poprípade ako to zvládate finančne, ak bývate sami v nejakom prenájme? Vopred ďakujem za odpovede.

daniela2

ahoj varus,

s nábytkom do spálne by som si problémy nerobila. Starí rodičia, alebo bazoš, a nájdeš tam lacný nábytok. A keď si kúpiš nový, bude dobrý dlhší čas, a zíde sa, aj keď už budeš mať vlastný byt. Neviem, aké sú Tvoje príjmy. Raz za týždeň by som zašla k matke niečo pomôcť a trebárs na obed. Neviem, jedlo by Ťa vyšlo asi 200-300 eúr mesačne. Keďže už nerastieš, ani Tvoje nohy, oblečenie si môžeš kupovať podľa potreby.

prezuvka

Ahoj Varus, mam 30 a byvam v podnajme 2 izbaku uplne sama. Byt je komplet novy, ma vsetko. Obrovsky balkon, park. miesto, pivnicu. Nic v nom nechyba. Platim 550€ mesacne. 450 je najom a 100 su energie. K tomu pausal 30€, TV (v tom je aj internet) 13 €, netflix 10€. Dokopy 603€. Ostava mi 300€ na stravu a zvysok. Neboj sa, zijem, dycham fungujem. A myslim ze aj ty to das.. Skor by mi bolo trapne ze este byvas u rodicov. :) nic nie je lepsie ako sukromie a starat sa sam o seba. Chod do toho!! Pekny den.

ovomaltine

hej, zbytocne, 460 alebo 500 a este energie kolko?

za tie peniaze vyraz k moru, do kupelov, na poznavacku, na masaze, na sport, na kurzy

Varus

Čo sa týka toho prenájmu, tak nad ním rozmýšľam stále viacej a viacej. Ak mám pravdu povedať, tak ma zatiaľ skoro všetci presviedčajú o tom, že v mojom prípade je to zbytočné, ak bývam len s mamou v 3 izbovom byte a momentálne nemám ani priateľku. Že by som sa zatiaľ nemal hrnúť do podnájmu a radšej o tom ešte popremýšľal, poprípade to zatiaľ vôbec neriešil.

Pozeral som posledný týždeň prenajmi v mojom meste a našiel som dve ponuky, ktoré ma naozaj zaujali. Konkrétne sa jedná o 1 izbový byt po kompletnej rekonštrukcii, v ktorom sa nachádza všetko. Nemusel by som nič kupovať, akurát by som si doniesol moje osobné veci a mohol by som hneď fungovať. Nájom v tomto byte je 460€.

Ďalšia ponuka je 2 izbový byt, ktorý je taktiež po kompletnej rekonštrukcii. Kuchyňa, kúpelňa sú plne zariadené. Jediné mínus je, že spálňa a obývačka sú nezariadené. Sú to holé izby, bez ničoho. Chodba taktiež obsahuje len botník s vešiakom. Nenachádza sa v chodbe žiadna skriňa. Nájom v tomto byte je 500€.

Čo sa týka finančne, tak by som to vedel zvládať. Samozrejme, ak by som sa uskromnil a nemíňal peniaze na zbytočné veci, ktoré momentálne vôbec nepotrebujem.

Betka132

Prenajmi si len jednu izbu a zbytok spor, aby si si mohol zobrat hypoteku. Teraz su byty velmi drahe, ale to pojde zas dole.

snejty

Snazila by som sa nasetrit/zarobit nejaku hotovost a zobrat si hypoteku na vlastne byvanie. 500-600 eur za nezrekonstruovany byt je strasne moc. To uz radsej platit hypoteku. Aj ked viem,ze tie najmy take su.
Alebo potom podnajom spolu s niekym. Ale nech ten byt nejako vyzera.

blueberryNN

Neviem, ci to je pre teba, ale ja som si vzdy prenajala iba izbu v nejakom byte. Vzdy tam uz byvali dalsi ludia, ktori si hladali spolubyvajuceho do volnej izby. Su webstranky, kde si ludia hladaju bud izbu alebo noveho spolubyvajuceho.