Čo by ste robili na mojom mieste?

Príspevok v téme: Čo by ste robili na mojom mieste?
Varus

Ide o to, že by som sa chcel osamostatniť. Mám v podstate dva príjmy, ale tie prenájmy sú naozaj drahé. 2 izbový byt stojí aj 550€ - 600€ a to nehovorím o tom, že niektoré tieto byty vyzerajú ako za matky Terezy. Prerobené je v byte minimum, je tam stará kúpelňa, starý nábytok alebo je to čisto holobyt.

Osamostatniť by som sa chcel aj hlavne kvôli tomu, že si mama našla priateľa, ktorý dakedy u nás prespáva. Proti nemu osobne nemám vôbec nič, ale jednoducho mi vadí, keď je tu celý deň, niekedy aj dva. Je to stále pre mňa cudzí človek a necítim sa byť taký uvoľnený. Koniec koncov mi príde, že som tu navyše, aj keď mama povedala, že to tak vôbec nie je, ale patrilo by sa už osamostatniť, keď už si našla toho priateľa.

Čo sa týka priateľky, tak žiadnu nemám, takže by som bol na platenie bytu úplne sám, ale pri tých dnešných cenách by som zarábal len na prenájom, jedlo, ostatné nevyhnutné prostriedky. Uvedomujem si, že by som sa musel dosť uskromniť. Nemôžem ale ostať u mamy donekonečna.

Čo by ste robili na mojom mieste vy? Poprípade ako to zvládate finančne, ak bývate sami v nejakom prenájme? Vopred ďakujem za odpovede.

ovomaltine

Patrilo, nepatrilo, nenechaj sa cudzim clovekom utlacat a znevyhodnovat, v prvom rade ty si tam doma, on je tam host. Roztahuj sa tam ty, co ta po nom.