Nerada by som stratila kamaráta

Príspevok v téme: Nerada by som stratila kamaráta
moc_unavena

Chcela by som vonkajšiu radu, názor , odporúčanie ako sa udobriť s kamarátom. Alebo či to vôbec mám riešiť. Je to vlastne aj bývalý kolega z práce, s ktorým mám veľmi zaujímavý vzťah. Vlastne celé je to o tom, že je raz jeden urazený, raz druhý ale nakoniec to stále nejak vyprchalo a maximálne do dňa sa to utriaslo. Doteraz sme boli takmer denne v kontakte. Je zo zahraničia a cez sviatky cestuje po Európe a zastavil sa u mňa na návšteve. Všetko prebehlo v poriadku, po odchode sme si často volali, písali. Jednu noc si pravdepodobne vyhodil z kopýtka, správal sa dosť nezodpovedne, bála som sa o neho, že sa s niekym i pobije v nejakom bare, odkiaľ mi volal v noci. Prosila som ho, aby si našiel niekde hotel a nevyvádza. Bála som sa o neho. Druhý deň som na neho bola trošku naštvaná za jeho takmer samovražedné správanie z predošlej noci. Keď mi volal, bola som dosť odmeraná, pochopil to a pýtal sa čo sa deje. Nakoniec mi povedal, že ma nechá ísť, ďakuje a rozlúčil sa. Myslela som si, že som ho urazila svojou odmeranosťou, tak som mu napísala, že som sa len o neho bála to je všetko. Prečítal si, neodpisoval. Snažila som sa mu dovolať, hovor odmietol. Neviem, či mu mám ešte napísať, alebo je to už len trápna námaha, keď ma očividne ignoruje a snaží sa ma vyškrtnúť z priateľov.
Sme len kamaráti, i keď (neviem, či to vnímam len z mojej strany) si myslím, že bolo medzi nami nejaké to napätie. Ale ako píšem, možno som si to len ja myslela. Napadlo mi, že si myslí, že som si začala namýšľať viac, preto ma stopol. Každopádne mám partnera, o ktorom vie a nikdy sa o nič nepokúšal ani naopak.
Nechcem byť otravná so svojimi správami, nechcem ho naháňať, ale nechcela by som stratiť kamaráta. Skúsili by ste mu ešte napísať po tom, čo vám neodpísal a odmietol váš hovor?

nomarienka

ak o to nema zaujem a je proste odmerany, tak by som sa neponizovala tym, ze by som sa mu stale pripominala na co aj. aj by to bol normalny kamarat, tak by sa hentak podla mna nespraval

Naty63

je to prirodzené to je fakt...ja si myslím, že v každom vzťahu, nielen v partnerskom je podstatná komunikácia...bez nej to len tak nejde...

Klara154

Hej nedorozumenia, ktore sa potom tazko vykomunikuju, vyrozpravaju a mnohokrat nastavaju konflikty, co je velka skoda, lebo osobnym kontaktom sa da tomu predist.

stanka292

neda sa radit v takejto situacii, v ktorej sa momentalne nachadzas. vyzera to tak, ze mate dobry vztah, len takto cez telefon ci spravy sa velakrat stavaju nedorozumenia a potom to takto dopada. kazdopadne si myslim, ze sa zase nestalo nic take strasne, aby sa to nemohlo dat zase do poriadku, ale telefonatom to asi nevyriesis.

sasimka

tazko citat taketo veci, teda to ako co niekto myslel, ine je to ked si s tym clovekom v kontakte osobnom, ze vidis aj mimiku aj vsetko

moc_unavena

MrkvovyDzus - podľa mňa je to postreh na mieste. Môže byť, až tak dopodrobna ho nepoznám. Predsa len sa až tak dlho ani nepoznáme a myslím, že sa úplne ani neotvára okoliu ľahko. A je tu určite aj fakt inej mentality, keďže je zo zahraničia.
Ale možné je tiež, že nie je zvyknutý, aby mal niekto o neho starosť. Alebo tú starosť si vysvetlil inak ako bola mienená, tak sa odmlčal.

MrkvovyDzus

moc_unavena: Nepoznám tvojho kamaráta a neviem, čo sa v ňom odohráva, no to, že niečo podal, podáva štýlom, akým ti to vyznieva, nemusí podľa mňa nutne znamenať, že to tak i myslí. Môže napr. byť, že nie je naučený dávať city najavo, možno býval v spoločnosti, kde sa o citoch až tak nerozprávalo, možno pri tom pociťuje hanbu, lebo na to nie je zvyknutý a cíti sa pri tom nesvoj. Vo vnútri to však môže prežívať, výstup je však "bez farby".
Taktiež môže byť jeho správanie prejavom vnútorného zranenia.
Ako ale hovorím, prídu mi to len ako možnosti, či to tak je, to neviem.

moc_unavena

MrkvovyDzus ďakujem, toto síce môže byť pravda, ale celkovo to odkomunikoval tak chladným štýlom, že to občas vyznie skôr ako urážka, i keď obsahovo to má iný význam. A tiež si myslím, že bol zas trošku pripitý, keď to hovoril.
fonte - celkom ste situáciu nepochopili, ale beriem aj tento pohľad, je to názor, i keď úplne sa nehodí. Ten kamarát je chladne nejaký, čo nejak nevysvetlím. Preto píšem dookola, nie je to ani z ďaleka niečo, čo by naznačovalo nejakej možnosti namotávania niekoho. A keď sa tu niekto pekelne zahráva, tak to bude skôr on. Ale chápem, že nevidíte do toho a mne sa to ťažko vysvetľuje. Tiež na margo: som si takmer istá, že nie som jeho typ. Ale na tom vôbec nezáleží, lebo v tejto rovine ani nie sme.

fonte

Typický sociopat dneška. Možno mi niečo chýba, čo nemám vo vzťahu, ale je to čudák, tak ho budem naťahovať, pokým mi to bude nejako prospešné, resp. ma to bude baviť.
Druhu stranu nechápeš, lebo nemáš štipku empatie a vlastne ťa to ani netrápi.
Takže nechaj chlapca, nech sa nemotá, chudák asi sám nieje schopný ťa poslať do ..., tak to urob za neho, kedže mu chýba sebaúcta, síce niekedy sú ružové okuliare, aj keď čo je veľa, to je veľa.

MrkvovyDzus

Napíšem sem len jednu teoretickú možnosť, ktorá mi napadla pri čítaní pasáže o vašom spoločnom telefonáte:

Ked ti povedal, že ťa nechce nechať ísť (vcelku osobná informácia) a ty si následne mlčala (on nevedel, že mlčíš preto, pretože nerozumieš, čo má presne na mysli), tak sa ho to mohlo dotknúť alebo si to nejak inak mohol vysvetliť. A urobil to, čo urobil, mlčal s tým, že odložil telefón, ale nepoložil.

To len taká poznámka, možno pomôže. Ak ale vieš, že je bezpredmetná, tak si predstav, že som nič nenapísal)