Zberateľstvo ako koníček

lisiakjuro

@Jancik57 Tak tiež to mám raz tak raz tak. Väčšinu nakupujem tiež lacnejšie, takýchto zbierok ako divy sveta mám len tri, a v podobných cenách. Inak tieto za pár Eur tiež kupujem.

Jancik57

@lisiakjuro Noo tie som videl a páčilo by sa mi takú zbierku mať. Len teraz mi to nejak finančne nevychádza. Naposledy som kupoval len královnú Alžbetu, to bolo minulý rok. Teraz majú štvrťdolár tak ten si objendám za pár Éčiek.

lisiakjuro

@Jancik57 Ja ich mám teda viac ale tiež nekupujem často. Záleží čo nájdem a samozrejme za koľko. Teraz som akurát objednával prvú zo sedem divov sveta a ostatné mi postupne budú posielať. Takže mám na chvíľku o zábavu postarané.

Jancik57

@lisiakjuro Tiež u nich nakupujem a som spokojný, sice len zriedka(objednávam tak dve mince za rok) ale nemal som s nimi problém.

lisiakjuro

Národná pokladnica nemá zlé mince. Síce je niečo drahšie ale majú na výber dosť aj z lacnejších. Myslím že nejakých 40-50 Eur nie je až tak zlé. Samozrejme záleží ako často objednávaš. A čo viem tak my ich vždy za nejaký týždeň dva doručili.

MirKes

Tak ono to chvíľku trvá kým to nazbieraš, teda ak nie si na tom tak finančne dobre, že kupuješ všetko hneď naraz a na cenu nepozeráš:-) Ale to si myslím že by bola nuda. Takto ma vždy poteší keď mi minca príde, takže to má väčší zmysel podľa mňa.

Kebybolokeby

Tak to hej, keby som niekam chodil tak aj ja by som si niečo popozeral. Ale mňa cestovanie nebaví:-) No už mám doma tretiu bankovku a jednu mincu takže sa mi to pomaly rozrastá.

Lukca

Ja zbieram tiež mince ale len krátko. Mám pár aj z Národnej pokladnice, majú veľmi pekné mince, ale väčšinou chodím do bazárov ale bo keď niekde cestujem tak si nejakú donesiem. Inak som tiež zbieral odznaky a nejaké pohľadnice, to ma ale prešlo časom.

Kebybolokeby

Už som aj objednal, stihol som ešte pred sviatkami, takže by mi to teraz niekedy mohlo príjst. Inak nebol problém sa dovolať a vysvetlili mi všetko takže spokojnosť.

MirKes

Tiež som to dával posielať raz za mesiac. Ale určite sa lepšie dohovoríš po telefóne. Ja som tam tiež zo začiatku viacmenej volal, hlavne sa mi nechcelo vyplňovať formuláre takže to bolo rýchlejšie. No a dovolal som sa vždy rýchlo, takže žiadne čakanie.