Zberateľstvo ako koníček

Kebybolokeby

@MirKes Tak to nie je zlé, to by ma nezrujnovalo. Tie bankovky sú super, tak možno by som začal s nimi. A pokiaľ teda sa to dá tak by som sa s nimi dohovoril na nejakom tom zasielaní v mesačných intervaloch. Ale to tam asi zavolám, to bude lepšie.

MirKes

Tak záleží čo ťa zaujíma a čo si môžeš dovoliť. Napríklad ja by som doporučil tie bankovky celú kolekciu alebo slovenskú hymnu, tie sú krásne a myslím že každá minca stála tak 40 eur, takže keď si to necháš posielať raz za mesiac dva tak by to mohlo byť v pohode čo sa týka peňazí.

Kebybolokeby

@MirKes Super díky za radu, mincu mám už doma. Popozerám čo by som si mohol ešte kúpiť. Len ešte chcem len tie lacné na začiatok. Ale ak by si mi mohol nejaké poradiť tak budem rád.

MirKes

No vidíš, neboj len tak by ti nenavýšili sumu. Inak týchto lacných býva aj niekoľko do roka, viacmenej sa mi podarí každú objednať. Len si niekedy kukni na stránku aby si neprešvihol ak by si mal záujem.

Kebybolokeby

@MirKes Vďaka tiež som objednal a platil som len to čo bolo napísané. Už by mi mala doraziť tento týždeň.

MirKes

Tak tie ceny máš rôzne, niektoré mince sú aj po 400 Eur ale to si nie každý kúpi. Ja väčšinou tiež nakupujem tie lacnejšie. A áno tie za 5 Euri naozaj sú. Teraz tam je tiež Slovenská Republika za necelých 6 takže som ju objednával. Takže neboj, nič iné ti účtovať nebudú.

Omen

Môžeš začať zbierať mince, a síce 2-eurovky z rôznych štátov. Nebude ťa to stáť veľa a v prípade finančnej suchoty ich môžeš použiť.

Kebybolokeby

Nad známkami som tiež rozmýšľal, mám nejakých pár starých ale nejako ma to nezaujalo. Tie mince nie je zlý nápad a teda som to už aj pozeral, dalo by sa rôzne pokúpiť. Niektoré ceny síce sú vyššie ale videl som práve aj dosť za nejakýcj tých 40 Euro a tak. Dokonca čo som videl je tam nejaká v ponuke za 5 Euro. To je akože naozaj?

Emoes

Tiež u nich tiež nakupujem ale nie až tak často, mám len nejakých 7 mincí čo ma veľmi zaujali tak som si kúpil. Ale určite zase niekedy niečo pozrem. Inak zbieram aj známky ale to som kupoval kade tade a aj známy mi niečo podávali. Ale tie mince mi asi prídu zaujímavejšie. Veď uvidíš čo ťa bude baviť.

MirKes

Ja zbieram mince no nie každého to baví. Kupujem si väčšinou jednu mincu raz za mesiac či dva. Ono záleží na cenách. Ale napríklad na Národnej pokladnici majú rôzny výber a aj ceny sú kadejaké. Inak miesto nezaberajú, mám ich v krabici v skrini:-)