DEPRESIA A SAUNA

Príspevok v téme: DEPRESIA A SAUNA
sunnyball13

Cez víkend som bol s rodinou na pobyte vo Wellness. Po saune, studenej vode a oddychu v relaxačnej miestnosti sa mi znovu objavili pociti, ktoré som už pocítil viac krát pred tým. Teraz ma zaujali, ale o to viac, lebo moja psychika a moja nálada sa zlepšili tak veľmi, že ma to až samého prekvapilo. Pred saunou som necítil dáku radosť a mal som nutkavé myšlienky ktoré ma stále otravovali. Zrazu to v relaxačnej miestnosti všetko pominulo a od vtedy som sa až do večera cítil báječne. Bol som sebavedomejší, radostnejší. Dokázal som sa tešiť z našich detí a byť otvorenejší k mojej manželke. Vedel by mi niekto povedať , prečo som sa tak cítil?. Chcel by som to nejako využiť v reálnom živote bez toho, že každý deň budem chodiť do sauny :). Upozorňujem ked by som išiel do sauny a studená voda tak tie pocity neprídu. Musí tam byť vždy min cca 15min vypnutie- lahnutie v oddychovej miestnosti. Odporúčam to určite.

BertaVertina

Áno, sauna môže byť prospešná pre ľudí trpiacich depresiou, pretože teplo môže pomôcť uvoľniť telo, znížiť stres a zlepšiť náladu vďaka uvoľňovaniu endorfínov. Pravidelné návštevy sauny môžu podporovať relaxáciu a zlepšovať kvalitu spánku, čo je dôležité pri zvládaní depresie. Je však dôležité, aby ľudia s depresiou konzultovali použitie sauny so svojím lekárom, aby sa uistili, že je to pre nich bezpečné a vhodné ako doplnok k inej liečbe.

gimbaska

joj, len keby tie wellnessy neboli tak sialene drahe :D stacila by mi proste len saunicka a pri nej riadne vedro s ladovou vodou a som happy, viac mi netreba. :D

sophiabrownie

It sounds like you had a truly refreshing experience at the wellness center! The sense of calm and joy you felt after the sauna and relaxation session is quite remarkable. It's not uncommon for heat therapy, to have mood-boosting effects due to the release of endorphins and the relaxation of muscles. The combination of heat followed by cold water immersion can also invigorate the body and mind. Some symptoms noticed in students how much worry about their exams no one guides their students to take online class help for better marks on exams

Tyna_Mal

Sauna je skvelá nielen pre telo, ale aj pre dušu. Kto si to nevyskúšal, tak tomu možno neverí, ale je to tak. Ja chodím do sauny už od puberty, ale priateľ tam nidky nebol, pretože sa stadí, tak sme zainvestovali a kúpili sme si saunu z www.saunujeme.sk . Taká súkromná bio sauna, to rozhodne nie sú vyhodené peniaze :-) .

zdencha598

sauna je super. idealne je potom sa hodit do studenej vody, vtedy to ma jednoznacne najlepsie ucinky:) len skoda, ze to nemozem vyuzivat castejsie.

sunnyball13

Máš pravdu je to tak. Ako to využiť v praxi? Dá sa na mysli pracovať aj inak aby neškodila svojmu majiteľovi?Alebo to radšej zobrať z druhej strany vypínať ju týmto sposobom cez telo čím častejšie?