Úzkosť z dotykov

Príspevok v téme: Úzkosť z dotykov
lucny_kvet

Ahojte, ani neviem ako presne opísať svoj problém. Minule som bola von s jedným chalanom zo zoznamky. Vizuálne je celkom pekný, vysoký, aj sa mi páčil. Predtým sme si veľmi krátko písali (vymenili len pár kratších správ) ale povedala som si, že dám tomu šancu. Problém je v tom, že už na prvom stretku sa ma začal tak nenápadne dotýkať, dal mi ruku na chrbát viackrát počas prechádzky (vraj aby ma potiahol, aby do mňa niekto nenarazil a pod.) na konci sa tiež chcel viackrát objímať (to objatie bolo celkom dlhé a intenzívne). Nechcela som ho zahanbiť tak som sa tomu akože podriadilla, ale napokon som mu napísala, že na prvom stretnutí mi to prišlo zvláštne, že takéto prejavy mám ja vyhradené až pre vzťah. Vyjadril sa, že chápe a podobne, ale aj pri ďalšom stretnutí sa pokúšal držať ma okolo ramien, trochu aj za ruky a tak. Opäť som mu povedala že je to ešte skoro na mňa no stále sa nejakým spôsobom snaží o ten dotyk. Cítim sa strašne divne. Veľmi ma priťahuje a stačí letmý dotyk a v mojom vnútri to vždy vyvolá veľmi silnú reakciu, ale zároveń aj takú silnú úzkosť a som z toho trochu nešťastná. Vždy keď zo stretka prídem domov nemôžem zaspať a ako keby ma to vnútorne rozbíjalo akosi. Nedáva mi to žiadnu logiku, lebo sú to len letmé dotyky, nič také hrozné a nerozumiem sama sebe, svojim emóciám čo to vo mne vyvoláva za strach. Mala som predtým už vzťahy, čiže dotyky nie sú pre mňa niečo neznáme. Je pravda, že u niektorých chalanov som prežívala podobnú úzkosť. U tých, čo na to šli pomaly, dlho a rezervovane o dosť menšiu a tam tie dotyky aj neskôr až takú úzkosť nespôsobovali, resp. ju u niektorých ani nespôsobovali (to boli vzťahy vyvinuté skôr z kamarátsva a nebola tam až taká silná chémia). Neviem vôbec čo robiť, lebo po stretku som taká nejaká rozorvaná že sa neviem ani sústrediť v práci, úplne vypadnem zo svojho režimu, ako keby neviem nič robiť na nič myslieť, ma tá úzkosť pohlcuje. Tiež ma trápi že ten chalan je tichší a viac tú konverzáciu ťahám ja a neviem či je to úplne ok. Naproti tomu je veľmi pozorný, vždy vymyslí program, večera, kvietok, odvoz, všetko ako má byť. Pamätá si všetko čo som povedala, aj také veci, ktoré ja už občas vypustím. Mali sme pár stretiek a cítim žeby som už mala vedieť či to posunúť ďalej alebo to nechať tak, kamarátiť sa asi nechce...Neviem či je problém len v mojej hlave, alebo čo, ale na druhej strane ak to má vo mne vyvolávať takú úzkosť asi nemôžem pokračovať aj keď logicky tomu nerozumiem. Vopred vďaka za vaše názory, resp. či s tým niekto mal skúsenosť.

timejskaJ

mozno si proste na vztah este nebola pripravena alebo mas problem vo vseobecnosti z takychto dotykov. to ze to on vzal tak ako to vzal, bohuzial proste ste si asi neboli sudeny

Betka132

Bud rada ze to skoncilo skor ako zacalo. Nerespektoval tvoje hranice a tempo a este sa citi dotknuty, to kde sme? On? Povedala si mu jasne, ze potrebujes cas, on ti ho nedal a radsej to ukoncil. Zostan taka aka si, ja som tiez taka, aspon nas tak lahko nevyuziju na sex.

Omen

Lúčny kvet,
naopak, "svoj problém si opísala presne". Si jemný, nežný a citlivý kvietok, ktorému podvedomie niečo dáva najavo. Síce nevieš čo, ale cítiš to a prenáša sa to aj do duševnej roviny.

Zachovala si sa správne, bola si čestná a úprimná. Vesmír si to pamätá a vráti ti to. Zraniť ho nemalo čo, jedine ak utrpelo jeho mužské EGO, lebo to pochopil ako tvoje odmietnutie.
Nechaj to na neho, možno sa spamätá a ozve sa ti. Ty sa pokús zamerať svoju myseľ iným smerom, aby si nedala priestor svojím "zmiešaným pocitom". Bude ako bude...

Druhýkrát musíš zasiahnuť HNEĎ a nedovoliť nikomu, aby sa ťa dotýkal, keď si to ty nepraješ. a je ti to nepríjemné. REŠPEKTOVANIE SA patrí k základným atribútom vo vzťahu a ak on už teraz túto vec neguje, potom ako píše Carie: "by ta nerespektoval neskor ani v inych veciach."

drahouskaznr

Proste ste si neporozumeli to sa stáva. Stretli ste sa asi dve rozdielnejšie povahy, no ak s tým konktaktom má takýto problém, tak to ber tak. že je to aj fajn, že sa to takto ukončilo

ovomaltine

Mozno ste si len neporozumeli. Nemusela si spominat inu babu, ked si nechcela koniec. A celu debatu si nechat na stretko.

lucny_kvet

Ahojte :) ďakujem vám veľmi pekne za rady...ja som sa teda tiež rozhodla že si dám čas, pár dní odstup a uvidím čo bude, ale keď som trochu menej začala odpisovať hneď si to všimol a pýtal sa ma či je všetko v poriadku..na tom som mu povedala že ani úplne nie (nechcela som si vymýšľať výhovorky) a dosť úprimne som mu povedala že ten fyzický kontakt vo mne vyvoláva úzkosť a takú rozpoltenosť, že tomu nerozumiem, je mi to ľúto, ale nechcem ho nejako zavádzať a že možno nájde babu, ktorá bude na jeho prejavy schopná hneď zareagovať ale že ja to takto nedokážem a potrebujem veľa času a najprv sa tak emocionálne zaangažovať kým som schopná vyjadrovať sympatiu aj dotykovo.....Na to mi napísal niečo v štýle že ho to zranilo a pochopila som že už so mnou nechce mať nič spoločné aj keď vlastne ukončila som to ja..keď som mu to napísala prišlo mi dosť ľúto lebo niečo som asi aj cítila ale ten strach bol dosť silný...znova mám zmiešané pocity a je mi ľúto, možno som bola príliš úprimná ale neviem či by sa to zmenilo pri ďalších stretkách alebo ako som to mala ovládnuť zbaviť sa toho..

mozebyt

Mne sa nezdá, že keď si mu povedala,že sa ti nieco nepáči a on to robi ďalej,ale povedal,že nebude. Podľa mna to zaváňa tym,ze do buducna nebude dbať na tvoje hranice.

Carie

Nie si z tych co sa hned lepia na chlapa aj ked ho este moc nepoznaju a to je v poriadku. On by to mal respektovat. Blbe je, ze si mu to uz 2x hovorila a on to nerespektuje. To nie je dobra vizitka. Povedz mu to este raz a razne, ak to ani tak nebude respektovat tak asi to nema zmysel. Lebo to by ta nerespektoval neskor ani v inych veciach.

daniela2

Tými dotykmi dáva najavo, že sa mu ako žena páčiš. Ono je to tak aj v príručkách, ako si získať ženu. Koľkým to okrem Teba robil, či robí, je zvláštna otázka, najmä v tomto štádiu vzťahu. Inak sa absolútne pritom riaď vlastnými emóciami. Iba vtedy sa nechaj objať, keď to naozaj tak cítiš, ale keď Ťa chytí občas za ruku, ak sa Ti on páči, tam by som sa nebránila. :-) V každom prípade si dopraj čas. Ten ukáže aj to, či chlapíkovi ide len o sex s atraktívnou ženou, alebo má o Teba aj hlbší a vážnejší záujem. To by Ťa však mal lepšie poznať a aj Ty jeho.

ovomaltine

Asi to logicky vznika, ked nam nieco na tom druhom nevyhovuje, to je jedno, co to je. Myslim tu rozorvanost, nesustredenost a divne pocity dlho po stretku.