sewas lodia, mam vpadnuty hrudnik a chcel by som s tym daco robit :P
pomoze mi ak budem chodit do posilnovne ?
Vpadnuty hrudnik
Ahoj! ja mam tiez vpadnuty hrudnik. Ked som mal 19 rokov som posilnoval doma.Makal som 3-4x tyzdenne, 1,5-2hodiny. Samozrejme som posilnoval vsetko.Ale hrudnik samozrejme viac,lebo som dufal, ze sa to zlepsi. Rozpazovanie na lavicke s jednoruckami,tlaky jednoruckami a klasicke tlaky,hrazda,atd...Trocha "sypacky" a za 3 mesiace to vyzeralo ovela lepsie :).Este teraz si pozeravam fotky ako som vyzeral :D. Hrudnik ti to nedvihne,ale svaly ti to zakryju. Ja som bol stastny. Potom som zacal robit v zahranici, prestal som cvicit, svaly opadly a som tam kde som bol pred 4rokmi ;(. Stve ma to dost!...tak ak mozes, cvic,cvic a cvic! Drzim palce!
Ak ste už po puberte, s objemom hrudného koša nespravíte nič, dá sa pravidelným posilňovaním, kvalitnou stravou a odpočinkom zväčšiť prsné a chrbtové svalstvo, ktoré tento nedostatok čiastočne napraví.
Môj kolega má takisto tento problém, ale tvrdý tréning v poilňovi duševne nezvládol, po troch mesiacoch skončil a zmieril sa s vpadnutým hrudníkom, pretože si nedal vysvetliť, že takéto zmeny nemožno očakávať za pár mesiacov, ale rokov.
CAWTE....MAM 19 ROKOV A TIEZ MAM PREPADNUTY HRUDNIK...DO POSILKY CHODIM OD 16 ROKOV A DAJAK SA TO NEZLEPSILO, AKOZE POSTAVU MAM COOL AKURAT ZE TEN HRUDNIK, A TIEZ SOM KICK-BOXER, MYSLITE ZE TO MOZE SKODIT ,ALEBO PROSPIEVAT MOJMU HRUDNIKU HMM? A AK MI MOZTE NA TO NIECO PORADIT TAK BY SOM VAM BOL VDACNI. VOPRED DAKUJEM ...PAPA
záleži koľko máš rokov. ak si mladší, tak sa to dá trochu zredukovať cvičením, ale počítaj s tým, že proste nikdy to nebude normálne. A ak máš už okolo 18, tak potom sa s tým buď zmier, alebo operácia. Bolí to, si asi 2 mesiace v posteli, ale o takých 70% sa to zlepší rozhodne. Možno viac
pomoze plavanie, naozaj, ale aspon 2krat do tyzdna hodinu
jednoznacne ze posilnovanie ty zarucene pomoze mam s tim skusenoot garantujem ze do 2 mesiacov maz hrudnik v supper stave:))rozpazovanie na lavicke tlaky a sikma lavicka a hovorim 2 mesiace a je to super