Rana do tvare

Príspevok v téme: Rana do tvare
anria 44

Strasnema trápi čo sa stalo. Uz je to 2 mesiace … neviem sa z toho spamätať. Pred 2 mesiacmi na moje narodeniny som od manžela dostala facku /vrazil mi / Som drobná. Chuducka. Muž 90 kg. Nikďy ma nezbil. Žiadny dobrák. Mal svoje muchy ale nikdy mi nevrazil. Proste som mala vypité a vyvádzala som a odrazu rana na lícnu kosť až som spadla. A zle začala vidieť na práve oko. Zľakla som sa a bežali sme na pohotovosť. Vyšetrili ma. Nepovedala som že on. Ale že na diske som nechtiac dostala lakťom od niekoho. Oko mi komplet brutal opuchlo zmodrelo. A celú bulvu mi podliala krv. Mala som monokel ako decko v škole ale nie takto. Ale aj tak som to zobrala nejak športovo žiadne drámy. Proste sa stalo. Poslali ma na očné . Že takéto úrazy sú vážne ( ale dostala som vedľa oka a nie do oka ) do sklovca sa mi dostalo trocha krvy. Predpísali mi kvapky lieky. Ľad atd. Ze oko vyzerá byt ale v poriadku nič utrhnute. Ale že keby niečo mam bežať k ním hneď. Vravim si ved boxery majú tiež kopec úrazov a v pohode. Človek predsa nemá tvar z cukru. Normálne som fungovala a chcela na to zabudnúť. Na oko som začala normalne vidieť. Ale vidím fliaciky /opacity/ že sa to možno vstrebe možno nie. Ale paradox ! Po 4 dňoch od úrazu som na ľavé oko ( to som mala odmalička tupozrake , šedy zákal , proste cele choré ) ale normálne fungovalo s pravým okom. Nikdy som to neriešila. Tupozrakost mame v rodine. No a na to oko som odrazu po 4 dňoch uvidela čierny tieň hore taký kúsok. Bežala som na pohotovosť. Diagnóza : trhlina na sietnici. ( ľavé oko nebolo zasiahnuté úderom ) že to zalaseruju a môžem ísť. Od toho dňa prežívam čistý horor z ktorého sa chcem zobudiť a nedá sa … laser nechytil.trhlina sa zväčšovala .. tak mi dali operáciu. Odrazu zistili že mám špecifické oko ktoré ma veľa zlých diagnóz. A čo s tým. Tak skúšajú operácie. Na oko som videla na 30% nevadilo mi to. Teraz mám z oka reseto. 3 operácie mám ísť na ďalšiu. Sietnica stále nechce držať. A vidím ako cez riadne hrubý igelit. Strašne nepríjemne. Zle sa mi pozerá. Periférne nevidím. Moja psychika je v háji. Neskutočne sa bojím aj o práve oko ktoré si dávam stále sledovať. Zháňam si psychológa. A neverím že tento horor nastal z jednej facky. Ľudia majú vážne havárie. Vážne úrazy atd. Ja len jednu facku a to čo prežívam je horor. Doktori skúšajú a nevedia. Každé ráno vstávam a neverím už sú to 2 mesiace. A ja neviem čo bude ďalej . Proste neverím že toto je z jednej silnejšiej facky.

Omen

Anria,
spravila si chybu, keď si lekárovi zatajila, že úraz ti spôsobil manžel. Len on je kompetentný vyjadriť sa k tvojmu stavu, potom, čo zoberie do úvahy túto skutočnosť. Zatajila si to preto, lebo sa bránil tvojmu ataku a udrel ťa v sebaobrane alebo si sa bála, že to ohlási na polícii? Ak by sa tak aj stalo, nezačnú ho stíhať, ak ty naňho nepodáš trestné oznámenie. Odporúčam ti, aby si oznámila svojmu lekárovi, ako si k zraneniu prišla. Len on ti dá odpovede, na ktoré tu čakáš od nás. My ti odpovede na tvoje otázky nedokážeme poskytnúť.

simikplan

ci ti dokazu oko zachranit to je na lekaroch moze sa to podarit, v co teda dufam ale aj nie. no ja osobne neviem, to musela byt supa jak hrom, ked ma taketo nasledky, to by som manzelovi neodpustila

pisticka

tak to uz je len na tebe, ci si toto nechas. kazda zena je fakt ina evidentne, ja by som to netolerovala, raz by to chlap spravil a dovidenia. spravi to raz, spravi to znovu.

fonte

Po čo si sem prišla vlastne? Názorov tu máš dosť, takže si vyber. Ešte je možnosť, že sa nevieš chovať, trebárs nejaká nevera, alebo podobne, tak ti takú pleskol, že máš následky.
Aj to sa stáva.
Je to na tebe.

Ernest-ernie

Ale veď to je vždy pri domácom násilí jak cez kopirák.

On by ma nikdy nezbil, stalo sa to iba raz, rupli mu nervy, bola to moja chyba, atď atď.

Jak sa vraví, kto chce kam, pomôžme mu tam.

anria 44

Fonte. Nevrazil mi pastou. Dlaňou. Nie som jeho boxerské vrece. On ma nikdy nezbil. Až na ten moment keď mu rupli nervy. Viem nemal to urobiť. Neospravedlňuje ho to. Ja som si vždy na seba dávala pozor. Či na bajku. Pri športe. Nikdy som nemala úraz a nechodila na podoktoroch. Vždy som predvídala keby náhodou …. Bála som sa autohavárii … a odrazu facka a život ako po nehode. Neverím tomu. Nechcem tomu veriť. Ničí ma to. Ten strach …. Nikdy som sa takto necítila.

fonte

Ak ti dal takú, čo ti celé oko zaliala krv a opuchlo ti, tak to nie facka. Si boxer, keď sa s nimi porovnávaš, alebo si skôr ten tvoj z teba urobil boxerské vrece?
Ak máš od malička problémy s druhým okom tak to nie je tak, že jaj, veď to mám zdedené a ináč všetko v poriadku.
Zjavne tá bomba, čo si dostala ešte zhoršila tvoje pôvodné problémy, lebo to oko sa chová inak, ako zdravé oko.
Nevážiš si seba ani svoje zdravie a ono to niekedy zvykne zle dopadnúť. Snáď sa ti to pohne nejakým dobrým smerom.
Neviem, kde si bola, ale skús sa na názor opýtať viacej lekárov, lebo často je toto nutnosť tu.

anria 44

Nikdy ma nezbil ani neudrel. Chápem pohoršenie. Len sme spolu 14 rokov. A veľa spomienok a všetkého. Mame syna. Byt. Splátky. Atd. Neobhajujem to. Len mňa viac štve že dostanem sprostu facku a odrazu mám problém ako po havárii. Čistý horor.