Strach z rakoviny

Príspevok v téme: Strach z rakoviny
lienocka28

Ahojte,
veľmi rada čítam príspevky a tentokrát som sa aj ja rozhodla skúsiť podeliť o moje problémy a obavy. Nečakám ani tak rady ako skôr o vaše skúsenosti.
Roky som mávala kŕče po jedle, ktoré nikto nemal záujem riešiť, žiadny lekár. Max. spravili gastroskopia, kolonoskopiu a konečná. Intolerancie nemám.
Nakoniec som tohto roku podstúpila operáciu žalúdka (hiatova hernia) kvôli refluxu. Asi 4 týždne po operácii som z ničoho nič úplne stratila chuť do jedla, brucho neustále nafúknuté a čo má hrozne vydesilo, abnormálne padanie vlasov. Všetko to neustále pretrváva. Posledné 2 dni som mala hodne krvi v stolici, bola som aj na pohotovosti, ale keďže krvný odber bol v poriadku, poslali ma domov. Každý deň mi uberá na váhe.
Absolvovala som CT brucha a panvy, kde našli len 3mm cystu v pankreasi a 2cm cysty vo vaječníkoch, čo vraj netreba riešiť.
Keďže som stratila pár ľudí, ktorých si vybrala rakovina takisto rýchlo a nečakane, mám neskutočný strach, nie kvôli sebe ale deťom, ktoré ma potrebujú. Lekári sa mi už takmer smejú do očí, ale viem, že tieto stavy nie sú v poriadku.

mircok

ja teda neviem, ale keby som mal podobne problemy ako ty a videl by som, ze u nas mi nijakym sposobom pomoct nevedia, respektive nechcu, tak by som sa obratil kludne na odbornikov v inej krajine. aj do Rakuska by som siel. skor by som asi pochodil ako tu.

mamarta2

- viem co prezivas, tiez som tieto obavy mala. najma skrz to, ze v rodine sa tento problem objavil. niekedy je treba uz aj psychologa vyhladat

majuskad

neprajem nikomu nic zle. mrzi ma, co prezivas a je smutne, ked sa nam nedostane zdravotnej starostlivosti, aku by si kazdy z nas zasluzil. prajem ti vela zdravia a trpezlivosti s nasim zdravotnictvom.

zemlicka32

je uplne prirodzene, ze sa bojis. ale v dnesnej dobe existuje uz tolko schopnych technologii, ze aj choroba tohto typu sa da bez problemov liecit. pravdaze, ak nie je v pokrocilom stadiu.

rastlinocka

ono pri takýchto problémov asi nebude stačiť len jedno vyšetrenie. tam sa robia odbery nielen z krvi ale aj zo stolice, chodí sa na gastro a neviem ešte kade možne na vyšetrenia.

ahjajjaj

ahoj, aj histamínová intolerancia môže narobiť veľké neplechy. Popros obvodného lekára, aby Ťa poslal k alergológovi.

Omen

Lienočka,
ak svoj strach nedostaneš pod kontrolu, potom sa nesmieš čudovať, ak ochorieš, trebárs aj na tú rakovinu!

Ako vieš, že nemáš intolerancie? Tie kľudne mať môžeš, ako aj alergie na potraviny.
Krv v stolici si objavila voľným okom alebo ti to potvrdil test z lekárne?

Odporúčam ti endokrinologické vyšetrenie - chudnutie, vypadávanie vlasov. Aj lieky spôsobujú takéto problémy (ak dáke užívaš), ako aj nedostatok železa, nedostatok vitamínov a stopových prvkov, mykóza pokožky hlavy, STRES...

perla

To je uplne strasne a zaroven smutne, ze to takto u nas chodi. Neviem, co by som robila na tvojom mieste, ale kazdopadne ma tvoja situacia mrzi. Drz sa, prajem ti vela sil a nech to co najskor vyriesis.