Ahojte,
veľmi rada čítam príspevky a tentokrát som sa aj ja rozhodla skúsiť podeliť o moje problémy a obavy. Nečakám ani tak rady ako skôr o vaše skúsenosti.
Roky som mávala kŕče po jedle, ktoré nikto nemal záujem riešiť, žiadny lekár. Max. spravili gastroskopia, kolonoskopiu a konečná. Intolerancie nemám.
Nakoniec som tohto roku podstúpila operáciu žalúdka (hiatova hernia) kvôli refluxu. Asi 4 týždne po operácii som z ničoho nič úplne stratila chuť do jedla, brucho neustále nafúknuté a čo má hrozne vydesilo, abnormálne padanie vlasov. Všetko to neustále pretrváva. Posledné 2 dni som mala hodne krvi v stolici, bola som aj na pohotovosti, ale keďže krvný odber bol v poriadku, poslali ma domov. Každý deň mi uberá na váhe.
Absolvovala som CT brucha a panvy, kde našli len 3mm cystu v pankreasi a 2cm cysty vo vaječníkoch, čo vraj netreba riešiť.
Keďže som stratila pár ľudí, ktorých si vybrala rakovina takisto rýchlo a nečakane, mám neskutočný strach, nie kvôli sebe ale deťom, ktoré ma potrebujú. Lekári sa mi už takmer smejú do očí, ale viem, že tieto stavy nie sú v poriadku.
Strach z rakoviny
@lienocka28 podla mna by sa spravali inak, keby vedeli aj taku dolezitu vec ako to, ze to mate v rodine. myslim, ze je dolezite vediet taku informaciu, preco si im to nepovedala? ale vazne ma az zaraza, ako neprofesionalne sa v tom nasom zdravotnictve spravaju, ja si neviem predstavit, co by som robila na tvojom mieste, kazdopadne ti prajem vela sil a energie riesit to s nimi. dufam sa ti dostane adekvatnej pomoci.
lienocka, tak zavolaj do svojej zp a povedz im, ze to chces a ze co mas robit
Onkomarkery mi nerobili, dokonca ani kolonoskopiu mi nechcú spraviť, vraj keď bola robená vo februári, netreba. To že všetky problémy mi začali až teraz v júli, nikoho nezaujíma.
Startup Glycanostics vyvíja prelomové testy na odhaľovanie rakoviny, o jeho vynález sa zaujímajú veľké farmaceutické firmy.
asi je to este daleko
lienocka a onkomarkery ti robili?