vcera sme sa pohadali

Príspevok v téme: vcera sme sa pohadali
smutnavava

Ahojte. Som velmi smutna. Som s manzelom 10 rokov, a mame 1,5 rocne dieta. Vcera mi uz praskli nervy. Lebo to, ze manzelovi robim ranajky, obedy, vecere, vsetko mu naberam a polozim na stol mi nevadi (on by radsej nejedol keby si ma sam pripravit, alebo by chodil na ranajky do mcdonald a pod.). Ale on doje a necha tak tanier na stole. Aj ked som mu uz viac krat vravela, nech tanier polozi k umyvadlu. A vcera robil kavu, a kapsule z kavy, nadobky z mlieka vsetko nechal a nehodil do kosa. Obaly z chipsov tiez nehadze do kosa. No vcera som sa velmi uz nahnevala a vykricala mu ako mi to vadi, a ako som mu to uz milion krat vravela a ziadna zmena. Isli sme spat pohadani. Rano ako vzdy som mu dala ranajky na stol. Zjedol a isiel do prace. Uz rano som mu 2 sms pisala do prace, ze aby mi prepacil to vcera. Odpoved ziadna. A ani na obed domov neprisiel co vzdy pocas roboty pride. To tak vela chcem od muza, aby si spratal po jedeni tanier k umyvadlu? Do micky to davam sama, lebo to uz by mu vadilo sa zohynat a davat do micky. O celu domacnost sa staram ja, cez podlahy, prach, pranie, varenie atd. Dieta nikdy neprebali, jest mu neda. Vsetko musim ja. Urobi ak treba tu muzsku robotu co ja neviem, ked treba nieco opravit inak nic. A uz som z toho na nervy, nech aspon si po jedeni odlozi tanier zo stola. A taka reakcia, ze ani domov neprisiel, na sms neodpisal ?.

zazrivienka

osobne by som po nom zakazdym veci nespratavala. ved by to malo byt samozrejmostou, ze ti s niektorymi vecami tak sam od seba pomoze

daniela2

ahoj, to, čo píšeš, chápem. V každom prípade by som veci neriešila cirkusmi. Snáď s tým, že ho poprosíš, aby po sebe upratal, kým povieš mu, čo ideš robiť Ty. Keď sa s ním budeš hádať, nebude sa mu chcieť chodiť domov.
Takže je skutočne otázka, či sa to oplatí.
Druhé riešenie je nechať to tak. Neuloží si veci? Tak tam ostanú. Neutrie po sebe? Ok, budú omrvinky. A počkať si, kým mu to samému polezie na nervy.
Nemyslím, že by hádky príliš pomáhali. Ale keď náhodou niečo spraví sám od seba, tak sa aspoň poďakuj a oceň to.

alenuskaaa

A to má byť ako dôvod na to, aby sa na teba urazil? Nuž ale vieš, tak si si ho proste sama naučila a robila mu taký servis, že to proste nemusel robiť

luboo25

Ono je to tak, a ci je to zena alebo muz, pokial je doma nieco nejak zauivane a ten druhy to od cloveka nevyzaduje, tak si na dane veci velmi lahko zvykne

Parker

To je dané výchovou, mama mu doma zrejme tolerovala, že od stola môže odísť jak prasa od válova, tak prečo by v tom nepokračoval. Taký sa sotva zmení a nevidím to na šťastné manželstvo.

pupavka18

To ešte dnes toto existuje? Návyky ako z praveku? Tak asi doma toto bolo u nich,
Toto je neúcta vyložená k tebe, psychicky ťa teraz ničí, ak sa neozval, lebo však čo si si to vôbec dovolila k nemu,
Čiže teraz ešte sa plaziť pred ním týždeň, aby milostivo sa ti ozval? A večer keď príde domov bude čo, budeš sa triasť od strachu pred ním?

To ste nikde neboli spolu, že by si ,,videla" ako ho musíš doslova obsluhovať, ako Allipašu?

V tak mladom veku a na začiatku vzťahu si si toto čím zaslúžila? napíš, že kedy sa naposledy k tebe pekne choval, a ako vlastne to je,keď sa pekne, teda normálne chová

Tiffany13

Tak to je mi velmi luto ze je to takto:( nechces tak vela to su bezne veci za sebou upratat. Si predsa mama a mas dost starosti ohladom dietatka aj mna by take spravanie vytocilo. Namiesto jedneho dietata mas tak doma 2. Takto to nesmie ist dalej, bude to viest iba k dalsim hadkam a dieta si vezme zly priklad. Musi sa naucit takymto jednoduchym veciam ako upratat za sebou a to ze ani do mycky nedokaze dat tanier to je uz moc..

BlueberryNNN

Moj uprimny nazor je, ze v tomto vztahu nikdy stastna nebudes. On sa nikdy nezmeni. A tvoje dieta si do zivota vezme nespravny vzorec.

smutnavava

To sa stalo postupne. Napr. mal na starosti podlahy, ale tolko vzdy somral, ze aj 2 tyzdne neporiadil podlahy. Takze som to robila ja. A ked som uz velmi somrala, tak 1-2 krat mesacne sa postaral o podlahy. Lenze tolko dotahovania ma to stalo, ze som mu povedala, ze uz netreba o podlahy sa uz idem ja starat. A takto postupne mi prischla starostlivost o celu domacnost. A uz ani tanier nie je ochotny dat k umyvadlu. A ak da, ked uz hned spustim ked stava od stola. Tak aj tanier z kostami prelozi. Nehodi ani tie kosti z taniera do kosa. A teraz sa so mnou nebavi. Ale ja ho lubim a trapim sa, ze ani neodpisal.