Životné skúsenosti

Príspevok v téme: Životné skúsenosti
majkak

Pozná niekto niečo také,z mojej skúsenosti,jeden spolužiak ma vedel občas urážať,jeho teraz už manželka sa mi snažila pomôct podporovať ma aby som si tie veci tak nebrala,lenže nechápem celkom úplne že ona s ním žije a keď vidí čo robí prečo sa nesnaží zmeniť jeho nebolo to potom z jej strany falošné? Alebo ďalšia skúsenosť.Ked niekto v živote príde o nejakého človeka,niekto mu zomrie,vraví sa že nikto nieje navine,lenže keď v blízkosti toho človeka umrie zas niekto ďalší s kým je v blízkom kontakte tak nieje navine??Teda svojim správaním neovplyvňuje nejako? Nejaké nazory?

majkak

Neviem aký názor mám mať na rozchody lebo kedysi som verila že dvaja ľudia keď chcú byť spolu tak by ich od seba asi nemalo rozdeliť nič Keď som zdravý rozumný človek tak si viem aj vybrat partnerku posúdiť ktorá je tá správna.Aj tak je však kopec rozchodov takze potom ti ľudia niesu zdravi alebo čo sú príčiny?Smrť nám blízkeho človeka keď to nečakame v podstate akási zrada vtedy to ten druhý nemusí niest najlepšie a veľakrát sa môže stať že sa s dotyčným chce stretnúť čo najskôr a preto samovražda,tiež si však nemyslím že je chorý.

ahjajjaj

ahoj, fajn sa začínaš otvárať a písať skutočnosti a netápeme v teoretickej rovine. Urobila by som to tak, že podám anonymný podnet na hygienu. Zákazníkovi pokazené jedlo nedávaj!
Ohľadne psychiky, zdravému človeku nemožno psychicky tak ublížiť, aby videl riešenie v samovražde. Potom mal k tomu aj tak sklony. Druhá vec je slušná komunikácia... keď niekoho zraním, lebo to tak musí byť, aj tak musí vedieť, že ho mám rada a racionálne pochopiť situáciu.

majkak

A čo ak ja svojim konaním ,zlom,vediem toho druheho k tomu že vidí riešenie v samovražde? Ako to zistiť či som navine ja alebo je ten človek chorý prípadne je zodpovedný niekto iný kto mu to zlo spôsobuje?

Alebo,v situácii keď sme zamestnaný u nejakého šéfa,ktory nám prikaže dať zákazníkovi pokazené jedlo,s čím niesme stotožnený,a dotyčnému sa môže niečo stať,kto je navine? Šéf,alebo aj ja že u toho šefa pracujem teda môžem sa rozhodnúť to jedlo mu nedať prídem však o prácu čo si momentálne nemôžem dovoliť,som aj ja spoluzodpovedna zato?

daniela2

U zdravého človeka také nie je, že by si niečo urobil kvôli rozchodu. Taký človek, ktorý je schopný takéto niečo spáchať, je ako časovaná bomba. Kebyže sa nezabije kvôli rozchodu, tak kvôli niečomu inému.
Keď niekto hovorí, že keď sa s ním druhý rozíde, ublíži si kvôli tomu, jednoducho toho druhého citovo vydiera. No a lásku si vydieraním nezíska, skôr ju stále viac stráca. Takže osoba, ktorá sa chce z takéhoto vzťahu vymaniť, nie je zodpovedná za to, ak si ten druhý ublíži. Samozrejme, samotný rozchod nemá byť nejaký dramatický, patrí sa, aby bol patrične odkomunikovaný a rozchádzajúci sa človek má zaobchádzať s tým druhým s maximálnou úctou.

majkak

Čo v prípade keď sa s niekým rozideme a ten človek si nejako ublíži, neberieme zato zodpovednost? Je dobré sa stretávať s takými luďmi a aj keď sa rozhodnete pre rozchod viete že ten druhý to zvládne a cítite sa dobre lenže čo ak ste vo vzťahu s niekým o kom viete alebo cítite že by to nemusel zvládnuť ?

malapehana

su taki ludia, ktori takto vedia vysat cloveka. proste sa v ich blizkosti clovek vobec neciti dobre a je len nervozny. poznam tiez take osoby, ktorym sa proste radsej vyhybam

Sammy

To sa nezda ale tiez som mala v zivote cloveka ktory ma neskutocne vysaval z energie ze 5 minut v jeho/jej blizkosti a katastrofa. Tak tazko povedat.

daniela2

áno, existujú ľudia, ktorí iným svojim negativistickým postojom berú chuť do života a energiu. Existuje tu však tendencia zdravého človeka vyhýbať sa kontaktu s takouto osobou. Najhoršie na tom sú ľudia, ktorým je takáto osoba rodinou, s ktorou sú v denno-dennom kontakte. Sú to napr. ľudia s depresiou - tam treba pomôcť, a možno práve pre takýchto ľudí je potom mnoho vyhorení u ľudí pomáhajúcich profesií, ďalej neurotickí ľudia a pod.
Ľudia, ktorí sú odkázaní na blízky kontakt s takýmto človekom sa zvyčajne odreagúvajú inde s iným typom človeka. Takýto človek konkrétne zodpovedný za smrť iného človeka nie je a ani nemôže byť. Verím v to, že obeť si "hľadá" páchateľa. Obeť proste má v sebe niečo patologické, ak sa nechá do veľkej miery ovplyvňovať Zlodejom energie. Normálny zdravý človek odoberaniu energie nečelí do takej miery, aby na to ochorel a umrel.
Tak či tak má byť poslanie človeka prinášať tomu druhému skôr radosť a porozumenie, nech je to už ktokoľvek.

zuzisima

ono niekedy plati, ze co das, to aj dostanes a ako sa chovas k okoliu, tak sa po case zacne okolie chovat aj k tebe. ono zas nie nadarmo sa vravi, ze karma je zdarma

sajmilinka

nie ako ja tiež v takéto veci moc neverím, keďže nejaké to logické vysvetlenie to nemá aj napriek tomu, že človek si vie čo to aj privolať