Neviem ako ďalej

Príspevok v téme: Neviem ako ďalej
menejcenna

Ahojte všetci. Mám 24 rokov a mám problém so svojim životom. Aj napriek svojmu veku absolútne neviem, čo by som chcela v živote robiť. Nie som v ničom dobrá, v ničom nevynikám, nemám žiadne záľuby, nič z čoho by sa dal vybudovať skill, teda zručnosť a presadiť sa tým, zarábať. Pracujem za vo fabrike, za lismi, odkedy som skončila školu (odbor pekár smh). V škole, ale aj v práci mi ľudia dávaju tak trochu najavo, že som pomalá. To bude tým, že som neustále v myšlienkach, mojou sociálnou fóbiou, stresom a depresívnou náladou.

Som zo seba neskutočne sklamaná, až to zaváňa sebanenávisťou. Na základnej škole som mala sen, že raz odcestujem do zahraničia. Že tam budem pracovať a žiť. Ďalej než do Česka. Vždy som chcela cestovať. Myslím si, že by som sa angličtinou dohovoriť vedela, ale viem, že ju ešte treba zdokonaľovať. Aj tak mi teraz bude na prd. To sa môžem rovno začať učiť nemčinu, keby sa náhodou stal zázrak.
Teraz si ani nepamätám čo sa dialo, no náhle som skončila nezmyselnú školu, prišlo sklamanie, moje úzkosti a strach sa zhoršovali, úroveň komunikácie s ľuďmi na bode mrazu, kamošky žiadne a teraz som tu. Žijem stále s rodičmi, ktorí mi nevedia pomôcť. Neviním ich. Ani ja si neviem pomôcť.

Čo by ma bavilo? Neviem. Ono, v snoch by som si vedela predstaviť, že by som bola spisovateľka, alebo mala nejakú zručnosť, ktorou by som si zarábala doma. K písaniu poviem asi toľko, že nemám takú dobrú predstavivosť, ako som si myslela. Alebo práca niekde v knižnici, na čo asi tiež treba mať vzdelanie. Keď som bola decko, nič produktívne som nerobila. Žila som celý život na dedine, so susedmi, ktorí mali deti. Čiže to bola len práca okolo domu, na poliach a hranie sa s deťmi (PC alebo spoločenské hry).

Tie deti o ktorých hovorím, už majú svoje životy. Presťahovali sa, keď odišli na výšku, jeden žije v zahraničí, druhý popri škole chodí brigádovať do iných štátov s kamarátmi. Sú priebojní, inteligentní, nebojácni. To, čo ja pravdepodobne nikdy nebudem.

Toto je to, čo ma deptá. Neviem, čo chcem a či som v niečom, čo som nikdy nerobila dobrá a to, že som zakliesnená v tomto štáte. Nemyslím to zle Slováci, ale vždy som chcela ísť do sveta. Lenže s mojou kvalifikáciou a nezručnosťou, tým krajinám nemám čo ponúknuť. Nepotrebujú tam nešikovných nevzdelancov. Nemám nikoho okolo seba, kto by mal také isté sny, žeby sme sa rozhodli ísť spolu a navzájom sa podporovali.

Sammy

To je pravda, mne takisto pomohlo doucenie anglictiny, aj ked nie som uplne samouk, musela som sa k tomu hnat, ale vyplatilo sa.

rehacka

uc sa cudzi jazyk, to ti vobec nebude na skodu. kazopadne si myslim, ze vsetko sa da docielit, ked sa chce. trosku viac sa posnaz a uvidis, ze vysledky sa dostavia. mozes odist do zahranicia, cestuj, chod kam len chces, ak mas pocit, ze tu ta stastie necaka.

Crowe

Kudos pre modderov za pridanie nových funkcií a odstránenie reklám v [url=carxstreetapk.com]carx Street Mod APK[/url]. Teraz sa môžem sústrediť na vzrušenie závodenia bez akýchkoľvek prerušení!

Crowe

CarX Street Mod APK predefinoval pre mňa mobilné závodné hry. Ovládanie je plynulé a mechanika driftov je presná, čo robí hru veľkou radosťou.

Crowe

CarX Street Mod APK predefinoval pre mňa mobilné závodné hry. Ovládanie je plynulé a mechanika driftov je presná, čo robí hru veľkou radosťou.

jurajho

podla mna moc hladis na okoli svet porovnavas sa s ludmi a potom si v niektorych pripadoch frustrovana, ze bud take nevies alebo nemas. mala by si si dat klapky na oci a hladiet len na seba

pupavka18

No ale máš strechu nad hlavou, prácu, si mladá, nemáš dlhy, anglina ťa baví...tak sa môžeš ďalej zdokonaľovať, kurz nejaký, medzi mladými budeš, medzitým budeš pracovať, nejaký šport pravidelný, beh napr.s hudbou v ušiach, pesničky,čo máš rada=endorfíny prídu... Postavu si zlepšíš, len treba začať, aj keď sa ti nechce, daj si menší, splniteľný cieľ, aby bola na konci jasne radosť,
A kde s anglinou pokročíš, nájdi na nete agentúru pre operky v Anglicku, ak si budeš trúfaš samozrejme. Tam nájdeš aj kamošky, ďalšie operky, nemusí byť Londýn... pekné, menšie romantické mestečko, pri mori napr., A do Lond.robiť výletiky, kus viac sa usmievaj na svet