Lenivý brat

Príspevok v téme: Lenivý brat
asurajka

V prvom rade prajem všetkým krásny deň.
Rada by som sa trochu vykecala, mám problém s mojím bratom. Ide o to, že je to dospelý človek, má 29 rokov. Nepracuje a čo je najhoršie ani nechce, žije s rodičmi a tí mu to trpia, živia ho. Ale čo ma štve je, že na mňa mama hádže jeho povinnosti. Tak napríklad je na Úrade práce, tam sa treba preukázať, že si aktívne hľadá prácu. Tak mi mama volala, aby som mu pomohla napísať motivačný list a životopis.
Prišiel mu balík z Číny, po novom už sa platí clo a nevedeli čo s tým, tak to hodili na starosti mne. Aby som zavolala na colný úrad a vyriešila to. Ešte si ten balík objednal na moje meno. Bolo treba vytlačiť nejaké papiere a oskenované poslať. Tak to mama zase dala na starosti mne.
Ja bývam už roky sama s manželom a už mám fakt dosť toho, riešiť veci za lenivca. Mama mi vždy povie, že to je už naposledy. A ešte je protivna a zlá keď neurobím čo chce.

pupavka18

Ale čo keď je brat od malička pomalejší, nestíha, lebo, čo keď nie je lenivý, len mu nedopne, nedokáže veľa vecí, hoci pôsobí, že dokáže

brunetka28

tak treba povedat trikrat a dost, tiez by ma to nebavilo ako pomoct je jedna vec ale pokial je niekto takto lenivy a vsetko za neho robit.

Milo210

nemam problem niekomu pomoct, ale zase odtial potial. treba vediet rozlisit, kedy je to este akoze pomoc a kedy to uz druha strana zacne zneuzivat.

daniela2

aj mne by to asi liezlo na nervy, ale na druhej strane životopis a žiadosť o pracovné miesto by som napísala pre lenivého brata. Aj by som vybavila čo treba, nie všetko, ale by som vyvíjala nátlak na brata, aby niektoré veci riešil on za mojej asistencie, s tým, že by som pomohla iba, keby si nevedel rady. Trebárs mu povieš, zavolaj na colnicu, alebo nájdi na internete telefónne číslo a toto povieš.. trebárs to aj napísať na papier....
Kamarátke, ktorá sa všetkého bála, som takto dopomohla k pracovnému miestu, kde pracuje už asi 4 roky a je veľmi spokojná. Napísala som jej na ceduľku, čo má hovoriť do telefónu, napísala som jej žiadosť o prijatie, aj životopis, potom mala ísť len podpísať zmluvu a v práci sa rýchlo doučila všetkému, čo potrebuje.

Pertush

nech si brat riesi veci sam...ak ma problem kvoli ktoremu riesit nedokaze tak nech vam to oznami aby ste mohli zvazit dalsi sposob ako mu pomoct

duma

No ja to tak praveze vobec nevidim tak ako vy. Mne to pride tak, ze on je proste maznacik a milacik rodicov a na teba nechavaju vsetky povinnosti. Aj take, ktore by zvladol spravit sam. Nepacilo by sa mi, keby so mnou niekto takto jednal. Najjednoduchsie riesenie problemu je sadnut si s nimi a povedat pred rodicmi aj pred nim, ze mu nemienis robit poskoka a podobne.