Vzťah na pracovisku

Príspevok v téme: Vzťah na pracovisku
Nellyta

Ahojte. Možno ma veľa z vás odsúdi ale rada by som poznala názor aj iných. Pracujem v malom podniku a mali sme tam večierok. Už pred ním bol kolega na mňa vždy milý, všímala som si, ako ma nenapadne sleduje a podobne. Na večierku sme samozrejme toho všetci veľa popili. Keďže som bola po rozchode, tak som to aj takto zapijala. Bohužiaľ, skončilo to tým že s daným kolegom som sa vyspala. To by nebolo nič zlé, len je ženatý. Obaja sme si vraveli, že na to zabudneme a nebudeme to riešiť. Výčitky mam dodnes. A však pred par dňami sa mi kolega priznal, že nevie na to zabudnúť, že stále na mňa mysli, že to neberie ako nejaký úlet a potrebuje si to vyriešiť so mnou. So ženou nespava, dokonca majú krízu. Pozoruje ma ešte viac, je pozorný, objíma ma, vždy ak sa dá, tak sa ma snažíš nejako dotknúť, vždy je pri mne. Neviem čo s tým, pretože ja cítim k nemu niečo viac. Od začiatku sme si sadli, ale keďže je ženatý, držala som si odstup a neriešila to. Bolo to fajn. Lenže po tom jeho vyznaní moje city opäť vyšli na povrch. Nechcem byť milenka ani nikomu ničiť rodinu. Lenže pracujeme na rovnakej smene, sme stále spolu a neprospieva to zrejme nikomu. Neviem čo ďalej. Som len študentka a je medzi nami 10 rokov rozdiel. Neviem či odísť z tej práce alebo nie.

Angelika3

Nik ťa nemá právo súdiť ale karma väčšinou dobieha ľudí aj sama. Však nech sa rozvedie, dajte sa dokopy a o 10 rokov to bude ten istý príbeh stále dookola a dookola alebo len s malou obmenou a v ďalšom živote znova a znova až kým nepríde chvíľa keď si uvedomíte aké je to čo robíte jeden veľký prázdny nezmysel.

Omen

Ernest,
máš pravdu, sú to "abstraktné slová", konkrétne substantíva s konkrétnym významom, ktoré ale nesúdim (slová sa súdiť nedajú). A "moja výchova", ba ani "ako tieto slová vníma spoločnosť" s tým nemajú NIČ spoločné. Platí totiž Zákon o štátnom jazyku, ktorý je záväzný pre každého a všetkých, konkrétne je to upravené v § 3 ods. 1 a § 2 ods. 2 zákona č. 270/1995 Z. z. v aktuálnom znení sa vzťahuje ku kodifikácii a kodifikačným príručkám. Jednou z príručiek je Krátky slovník slovenského jazyka, ktorého autormi sú jazykovedci z Jazykovedného ústavu Ľudovíta Štúra Slovenskej akadémie vied. Je to VÝKLADOVÝ slovník spisovnej slovenčiny, zachytáva významy jednotlivých slov, aby si "spoločnosť" a ľudia neplietli pojmy s dojmami a nerobili lexikálne chyby. Tie sú oveľa, oveľa horšie, ako pravopisné, lebo vedú k NEPOCHOPENIU, konfliktom...

"Relatívne slová" ??? : o) To mal byť vtip? Ak áno, ja sa nesmejem! In medias res pravda: absolútna, relatívna, objektívna, subjektívna...
Pýtaj si späť školné! : )

"Ako môžu slová ktoré pre každého znamenajú niečo iné mať nejakú hodnotiacu váhu?" Nato si prišiel sám, niekde si to čítal, či nebodaj sa tak vyjadril nejaký novodobý pseudovedátor??? : o) Viď zákon!

"Spoločnosť je umelo vytvorený konštrukt, ktorý každému jedincovi dáva umelo vytvorené úlohy aby sa sama nerozpadla. " Ktorý vedný odbor takto determinuje spoločnosť a jedinca??? : o) Chcelo by to aspoň z rýchlika načrieť do sociológie. ;)

Tak najskôr som "ťažko odsúdila podobné správanie" a teraz som zasa "hodnotila slečnu podľa seba a nastavila jej svoje vlastné zrkadlo"??? : o) Tvoja SUBJEKTÍVNA pravda. OBJEKTÍVNA pravda je taká, že som nič z toho, z čoho ma obviňuješ, nespravila - neodsúdila som nič, nehodnotila som slečnu a vonkoncom som jej nenastavila svoje vlastné zrkadlo. Chlapče, odpúšťam ti, bo nevieš, čo činíš a komu to činíš! Niečo som spravila, ale ani v jednom prípade som nenaplnila skutkovú podstatu činov, z ktorých ma obviňuješ! ;)

ahjajjaj

ahoj, tu by nemalo ísť o Tvoje rozhodnutie. Na rovinu píšeš, že nechceš rozbíjať rodinu, a nechceš byť iba milenka. Na to je veľmi pekné riešenie. Ak toho muža miluješ, požaduj reciprocitu v láske. Ty si nezadaná, on je zadaný. Nech si to on vyrieši, potom sa k otázke o budúcnosti vzťahu porozprávate o napr. 3 mesiace v závislosti od toho, či situáciu riešil rozvodom, alebo aspoň odsťahovaním sa od manželky, alebo nie.

Ernest-ernie

Používaš slová ako čistota, mravnosť, morálka, pravda, nepravda.

Tieto abstraktné slová súdiš podľa toho ako si bola ty vychovaná a podľa toho ako tieto slová vníma spoločnosť.

Spoločnosť je umelo vytvorený konštrukt, ktorý každému jedincovi dáva umelo vytvorené úlohy aby sa sama nerozpadla.

Dobro, zlo, morálka, pravda, nepravda sú relatívne slová ktoré sa nedajú objektívne zhodnotiť lebo po 1. neexistuje mierka podľa ktorej by sa hodnotili a po 2. pre každého znamenajú niečo iné.

Ako môžu slová ktoré pre každého znamenajú niečo iné mať nejakú hodnotiacu váhu ? No nemôžu.

Preto ty hodnotíš slečnu podľa seba a nastavuješ jej svoje vlastné zrkadlo :)

Omen

---Takže ty "nevyplakávaš", že nemáš vzťah??? : o) Interesantné! : D

--- Vek, vzdelanie, zamestnanie, osobné miery, výška konta, majetkové pomery, číslo podprsenky etc. ťa tiež zaujímajú? Marilyn Monroe, bola "príslušník LGBTIQ+ komunity" ??? : o) Ak áno, potom som aj ja! : D
Žasnem nad tvojimi myšlienkovými pochodmi!

--- Chlapče, umy si oči, aby si videl realitu, lebo to, čo vidíš, je fatamorgána! Ak by si sa pozrel čistým zrakom alebo srdcom, potom by si zbadal aj ľudí, čistých, mravných, morálnych. Ľudí, od ktorých by si sa aj ty mohol a mal učiť. Nemusel by si čakať, kedy ľudia ľuďmi budú... "Ťažko" sa rozhodne neodsudzuje, ale ľahko! : ) To, že je dekadentná doba, ešte neznamená, že sme tu všetci zvrhlí. Vieš, čo je to tolerancia? Ak áno, mal by si na nej zapracovať! Kľudne sa zaraď do stáda a buď si zvrhlý koľko chceš, tvoj problém. : )

--- Dcéry kolegov sú ich problém, produkt ich výchovy, ich morálky. Oni nesú a budú niesť zodpovednosť, aj právnu za ich činy a skutky.

--- "Žiť tu a teraz" sa vzťahuje k duši človeka a znamená mať v nej PORIADOK, nevracať sa do minulosti a neutekať do budúcnosti, ale riešiť problémy vtedy, keď prichádzajú a zahrnúť tam hlavne seba a svoj stav.
Zásadne sa to nevzťahuje k sexu pod vplyvom návykovej látka! Ja viem, je "iná doba", kedy sa nevedomosť vydáva za vedomosť, morálka za nemorálnosť, pravda za nepravdu... Tých ale, čo žijú v súlade so svojím svedomím, tých o "svojej pravde" nepresvedčíš.

--- Stačí ti to takto alebo máš ešte niečo na srdci, čo by si chcel so mnou prebrať, s čím by si sa mi zdôveril, prípadne ma poučil? ;)
Je uhorková sezóna, aj ty si sa nechal nachytať na mizerne nafabulovaný príbeh! : D

snejty

Ak by sme aj nebrali fakt, ze je zenaty, stale ide o vztah na pracovisku. Ak to nedopadne dobre, budete sa musiet aj nadalej stretavat, budu to o vas v praci vediet, bude to neprijemne. S tym treba tiez pocitat.

Ernest-ernie

Omen ja nevyplakávam ty áno ?

Ani neviem vlastne či si muž alebo žena ? prečo máš bezrodovú prezývku ? Si príslušník LGBTIQ+ komunity ?

Vidím podľa tvojho vyjadrovania že ťažko odsudzuješ podobné správanie ktoré je v dnešnej dobe čoraz bežnejšie, inštitút manželstva zaniká, každá ďalšia generácia je viac a viac zvrhlejšia.

Dcéry kolegov 16-18 ročné robia veci ktoré si ani nevieš predstaviť :D

Ľudia v neistotách dnešného sveta pomaly zisťujú že treba žiť tu a teraz a preto si dotyčná vôbec nemusí lámať hlavu s riešením daného problému ale nechať veciam voľný priebeh :)

Omen

@ Ak si ty " len študentka", potom som ja Marilyn Monroe. : D Nemusíš byť taká skromná, rozprestrela si sieť a pár duší do nej aj chytila.
Čo máš robiť? Na to si mala myslieť predtým, ako si roztiahla nohy pod vplyvom návykovej látky.

@ "Bože koľko moralizátorov zrazu." ??? : o) Našťastie, nie všetci sa správame ako zvieratá a nepodliehame pudom. Potom tu ty a tebe podobní, milý Ernest, prestaňte VYPLAKÁVAŤ nad tým, že si nedokážete nájsť slobodné ženy, pretože sa ony pelešia so ženáčmi! ;)