Ahojte potreboval by som poradiť. Mám 22 rokov a generalizovanú uzkostnú poruchu s panickymi atakmi,derealizacie,ocd,depresívnu poruchu a sebaposkodzovanie. Mám to už od 11 rokov. Rodičou nenávidím. Bol som 6 krát na psychiatri vystriedanych kopa psychológov psychiatrov stále mi je zle. Mám ID (70%) na psycho problémi ale to je strašne málo na život. Chcem a musím pracovať ale keď zistia alebo im poviem že mám ID neozoberú ma. Mám skončenú mechatroniku strednú môžem robiť pri sústruhu,cnc, elektrikára v autoservise záber je veľký. Po škole keď som ešte nemal ID vyskúšal som asi 11 zamestnaní zobrali ma všade ale ja som nevydržal. Potom som si založil živnosť mal som ju 1,5 roka ale počas korony to nešlo veľmi a bolo mi aj zle pri práci ?. Čo mám robiť? Pozície na zamestnanca ako chránená dielňa nie je nič voľné. Sledujem ponuky každý deň poslal som desiatky životopisov. Mám ešte mesiac a pol, keď má dovtedy nikde nezoberú idem na ulicu. Žiadne reči typu choď žiť do ústavu nechcem počuť.
Nechcú má nikde zamestnať
Nepoviem1230
Uff, ani neviem co napisat. Napisal si pravdu ako to je a to je dolezite. Dostat sa z toho da. Otazne je ale, ako vidis sameho seba v tejto situacii.
Je to v podstate na velmi dlhy rozhovor.
Viem si predstavit zhruba co zijes, lebo nieco podobne som zil a ciastocne aj zijem teraz. S TYM SA DA PRACOVAT.
IDE ALE O TO, AKO SA K TEJTO SITUACII POSTAVIS TY SAM.
Napisem to takto, mozno to vyznie pre teba tvrdo:
Su v podstate 3 moznosti - bud sa citis ako obeť, ktora znasa utrpenie, ktore jej sposobili ini ludia a tvrdis ze na vine su oni. Ak je to tak, mas pravo si to myslieť.
Je tu este 2. moznost, ze za vsetko, co sa ti stalo, beries ty sam zodpovednost, a ze za to, co sa ti v zivote stalo, v podstate mozes ty sam.
Je este 3. moznost, ze mas pocit ze ti druhi ublizuju ale sucasne aj mas aj nazor/pocit, ze za to, co sa ti deje mozes aj tak ty sam.
Skus odpovedat, potom ti snad napisem co dalej. Ak mi to ovsem umozni sem pridat prispevok, lebo niekedy to nezoberie, ked pridam viac prispevkov za den. Mozno napisem az zajtra al. inokedy.
Neni som odbornik, ale svoje problemy uz dlhsi cas riesim urcitym sposobom, a je to na zaklade metody RUŠ. Mozno ti ukazem cestu, ale dolezitejsie je, aby si ju nasiel ty sam.
pupavka18 Prežil som už v nemocniciach dokopy 1,5 roka. Dokedy mam toto žiť. V nemocniciach som mal pekelný strach. Celú pubertu som premrhal nemocnicami a diagnózi len pribúdali. A bol som bežne po 3 mesiace vkuse. Nemocnice a liečebne nie sú cesta. Ani psychiater mi už neodporúča nemocnice.
Nevošlo mi to do jednej spravy. Odpoviem rád na všetko. Nebývam z rodičmi bývam sám v byte mam tu trvalý pobyt som v inom meste. Rodičou sa nebojím bežne som im vykričal všekto čo som mal na jazyku čo si o nich myslím. Rodičia ma vždy zhadzovali. Otec mi vravel že som sprostý od narodenia. Na ZŠ ma šikanovali otec ma bil. Keď som mal asi 13 počul som ako decká doktorka vravela že nech ma dajú do ústavu že budú mať pokoj.
Po pobyte v nemocnici si možno mal ísť ešte na doliečovanie,
Píšeš,že v práci nevydrzíš... doliečovanie je aj na tri mesiace, si ešte veľmi mladý, podľa mňa ešte treba doliečovanie,
Možno práca na živnosť, doliečovanie, znovu živnosť: niečo zarobiť a pracovať na sebe,
Zamestnávateľ nemá šajn o psych.poruchách...preto treba pracovať na sebe, aby si 8 hodín práce vydržal,
Nenávidiš rodičov, toto tiež treba riešiť, nie je bežné, toto dávať vonku, rodičia ,,sa nenávidia" v puberte, ty už máš 22,
Už som to tu písala, je nová liečebňa Svidník, z celého Slovenska chodia, pozri na nete, porozprávaj sa so psychiatrom, aby ti dal odporúčanie,
Až potom do práce, najprv ešte preliečiť
Nepoviem1230
Ja ti dam jednoduchu otazku. Teraz sa nebudem pytat na tvoju robotu, co si schopny alebo nie si schopny.
MAS POCIT, ZE TA TVOJI RODICIA, S KTORYMI SI DOMA, PRIPADNE LEN JEDEN Z NICH (otec, alebo matka) ZHADZUJE, ALEBO ZHADZOVAL PRED OSTATNYMI, ZE TY NIC NEVIES A ZE SI NESCHOPNY AJ NAPRIEK VYSLEDKOM, KTORE SI V ZIVOTE DOSIAHOL?
Mozno budes mat na tuto otazku problém odpovedat. Lebo su to tvoji rodicia a ty ako ich syn nemas odvahu sa voci nim postavit.
A druha otazka je podobna: KED VIDIS AKO NIEKTO DRUHY ZHADZUJE NIEKOHO INEHO, ZE ON NIC NEDOKAZE, MAS Z TOHO BLBY POCIT?
Otazky nepokladam nahodne, pokial odpovies kladne, ma tvoj problem riesenie.
Ale treba uprimne odpovedat, co naozaj citis a nie to, co by som ja chcel, aby si napisal.
A tlaci na teba matka, aby si bol dokonaly a robil vsetko podla nej?
Povedala o tebe, ze nic v zivote nedokazes? Prip. to povedal otec?
Skus si vygooglit Silviu Skalicku - pohovorbezstresu. Ma profil napr. na TikToku . Mozno by ti vedela profesionalne poradit.
Ono aj tuna si svoje ochorenie opisal dost hrozivo. Mozno staci odprezentovat len cast.
Skus sa teda poradit s psychiatrom.
Psychiater sa nikdy nevyjadril k práci. Najhoršie je podľa mňa že mňa každý berie ako zdravého lebo nič okrem práce nenaznačuje že mi dačo je. Každý povie že som bol jeden z najlepších z triedy chodil som na súťaže celoštátne vraj si neverím a zhadzujem sa. To ne že či odporúča pracovať ja musím pracovať. Myslím si že zivotopis je ok lebo niektorý sa aj ozvú ale keď začneme rozoberať prečo mám ID a tak tak povedia že nie.