Nechcem strojcek na zuby!

Príspevok v téme: Nechcem strojcek na zuby!
zufala

za mesiac by mi mali dat strojcek na zuby ...MAm z toho hrozne depresie,moj zivot u nema zmysel ved mam 14 astratittakto najkrajsie roky?myslim ze ak ho budem mat radsej sa zabijem.. a mylsim si ze so strojcekom nebudem mat ziadnych priatelov a budem stale pocuvat opovrzlive narazky spoluziakov...Radsej by som mala krive zuby.Ide o to ze jeden horny zub mi vyrasta z dasna...Myslite ze ked poziadam zubara aby mi ho len vytrhol a nemusela som nosit strojcek bude suhlasit ..?je to surne pls HELP

Aria

Ahoj zufala, nuz ja ti poviem len tolko, ze ja som nosila strojcek 2 roky pocas ovela horsieho obdobia a to v case mojich 17/18 rokov a k tomu vsetkemu som este musela nosit okuliare. Prezila som s nim dokonca stuzkovu, prve lasky. A aj ked ta to teraz trapi, tak skutocnym priatelom nezalezi na strojceku, ale na tom aka si. A vysmechy si skus nevsimat. Mysli na to, ako krasne sa budes moct po case usmievat ty. Stoji to za to aj ked nikto ta nutit nemoze. Ale cim neskor si ho das, tym to bude horsie a ver mi ze pride cas ked ta bude mrziet ze si tak neurobila skor. Drzim palce...

Chester

Zufala,najkrajsie roky Ta este len cakaju.Uvidis,ako si vtedy povies,ze si dobre spravila,ze si si dala strojcek.Budes mat pekne rovne zuby.Ked som zacal chodit s mojou priatelkou,strojcek nenosila.Po dakom case jej ho dali.Mne to nevadilo vobec,lebo ju milujem.A casom si zvykla aj ona,teraz ani nevie,ze ho ma.Usmieva sa,robi ksichtiky,ako keby ho ani nemala.Sama mi povedala,ze uz aj zabudla,ze ma.

diata

nosila som strojcek dva roky, tiez asi v tvojom veku,nerobila som si z toho ziadne komplexy, ani ty si nerob, ide len o to ako sa k tomu postavis. mne bolo aj luto, ked mi ho potom davli dole. teraz mam pekne rovne zuby a keby sa cas vratil dam si ho znovu. teraz ma stale niekto pochvali, ze aky mam krasny usmev, ver mi, stoji to za to. a kamaratov urcite nestratis, ja som ich mala vela a nikto sa koli strojceku na mna nevykaslal, ty by si sa s niekym prestala kamaratit, keby si dal spravit strojcek??

drnda

môj syn tiež nechcel strojček ani za svet, nechala som to na nom, nech sa rozhodne sám aj ked trošku som ho na to nahovárala, on je spokojný so sebou, a časom som prišla na to, že by bola blbosť nutit ho proti jeho presvedčeniu, keby tým mal psychicky trpieť, možno sa o pár rokov rozhodne sám ved dnes sa v akomkolvek veku dá vyrobiť nádherný chrup. Nemá zmysel nútiť niekoho do niečo čo nechce, ani to potom zvyčajne dobre nedopadne, takže rozhodni sa sama.

majka s.

ja si myslim, ze strojcek je super vec, ale treba si vybrat dobreho zubara. ja som si zialbohu dobreho nevybrala a nie som s nim spokojna. odist od neho uz nemozem, lebo som podpisala zmluvu, v ktorej suhlasim s liecebnym postupom a jeho cenami (tie ceny som nepoznala a odhalil mi ich az potom... takze tak). 3 zuby sa mi vykrivili spat, i ked nie tak, ako som mala vykrivene. moja mila zufala, daj si preboha strojcek, ked ti ho odporucaju. mas 14 a to ti vadi??? si normalna? sak vacsinu ti preplati poistovna. ked sa ti v dospelosti zuby vykrivia, vies kolko budes platit? zavisi od zubara, ale 35 000 - 40 000 za mizerny strojcek. chces toto? chces si v buducnosti zarobit v zahranici napr. len preto, aby ta o tvoje tazko zarobene peniaze okradol nejaky idiotsky zubar? rozmyslaj preboha. ja uz mam 19, ako 17-rocna som natrafila na debilneho zubara, ktory ma doslova okradal. tak to vyzera, ze si strojcek budem musiet dat este raz. ale uz urcite nie ku nemu. nevymyslaj...

Certik

podla mna okuliare su horsie, tie ti oci nenapravia. ja osobne si vsimam velmi zuby na ludoch. kedysi som tiez nosila strojcek, ale nie fixny. tiez mi kazdy hovoril, ze preco ho nosim, ze mam pekne rovne zuby. moja mama je zubarka, ona ma poslala na celustnu ortopediu. ortopedicke to bolo tiez jasne, ze tam bola mala chybicka, ktoru nezasvateny nevidi :-).mne by vobec nevadilo sa zoznamit s chalanom so strojcekom.len sa neboj. je velka skoda, keby si si ho nedala.

petinkaaaaaa

Takze. Konecne som sa stretla s niekym, kto ma (mal) rovnaky postoj. Pozri. Ja budem mat v oktobri 14 rokov. Od maja 2006 mam nalepeny horny strojcek, teraz v maji mi nalepila aj dolny. Nemala som velmi krive zuby, PODLA MOJHO NAZORU A NAZORU MOJHO OKOLIA VOBEC KRIVE ZUBY, ale zubarka povedala, ze stolicka sa zacina vykrivovat, takze nech zajdeme za celustnou zubarkou. Ta bola hned cela happy, ze si zarobi. Chapete - ktora normalna zubarka by povedala, ze ten pacient strojcek nepotrebuje? VED TO JE KSEFT! PENIAZE!
Takze teraz tu trpim so strojcekom hore aj dolu a v maji 08 mi to maju cele snat. Myslim, ze mne ani nebol trebal strojcek. Ja to viem, som o tom presvedcena, ale vtedy, ked mi zubarka povedala, ze ta stolicka sa bude vykrivovat, bola som cela nadsena, jeeee strojcek a pod. Teraz to uz neberiem tak zle - v kazdom pripade, zufala, poviem ti to takto. Pravdepodobne si myslis, ze tie 2 roky budu strasne. Ver mi - ak myslis na chalanov, pokial ta ma nejaky rad, bude ta mat rad aj so strojcekom. NO A CO, ZE HO BUDES MAT? Za to budes mat jedinecny usmev, potom dodatocne rovne zuby. Bozkavat sa s nim da (nie z vlastnej skusenosti, ale pocula som, ze pokial ma 1 z dvojice strojcek, pri bozkavani ho necitit) a ostatne je uz iba na psychike. KASLI NA TO! Svet sa nezruti. Okolie si zvykne a vsetko bude fajn. Treba verit. Nie si sama, ktora ma/ bude mat strojcek. Je to prirodzene ako aj napr. okuliare. Drz sa.

Certik

ja si myslim, ze mas este velmi vela najkrajsich rokov pred sebou. ja ti radim, aby si si ten strojcek dala. budes mat pekne rovne zubky. pekne rovne zuby su velmi atraktivne :-),mozno az neskor si to uvedomis. vsak ho nebudes mat navzdy. ten cas rychlo prejde a na strojcek si zvyknes. ja by som si ho hned dala, vobec by mi to nevadilo.teraz je to uplne normalne, a daju sa vybrat celkom nenapadne strojceky. a ked sa ti bude niekto vysmievat, tak si o nom mozes len pomysliet, ze je to blb.