za mesiac by mi mali dat strojcek na zuby ...MAm z toho hrozne depresie,moj zivot u nema zmysel ved mam 14 astratittakto najkrajsie roky?myslim ze ak ho budem mat radsej sa zabijem.. a mylsim si ze so strojcekom nebudem mat ziadnych priatelov a budem stale pocuvat opovrzlive narazky spoluziakov...Radsej by som mala krive zuby.Ide o to ze jeden horny zub mi vyrasta z dasna...Myslite ze ked poziadam zubara aby mi ho len vytrhol a nemusela som nosit strojcek bude suhlasit ..?je to surne pls HELP
Nechcem strojcek na zuby!
a ja zasa chcem strojcek!!!!
No nemyslim si ze prides o najkrajsie roky zivota ked budes nosit strojcek na zuby. Neviem odkedy hodnota zivota zavysi na tom ci mas strojcek alebo nie. Neuraz sa ale je to trosku hlupost. Ved strojcek je len pre tvoje dobro aby si mala krasne zuby a krasny usmev. To ze nebudes mat priatelov sa mylis nie je pravda a ak sa niekto kvoli tomu prestane s tebou bavit tak to znamena ze ani tvoj priatel nebol. Ved to nikto neriesi ci mas strojcek alebo nie. A posmesky od spoluziakov? To potom mas asi dost hlupych spoluziakov ked by sa mali smiat tomuto. Ved strojcek uz nosia al dospely ludia dobrovolne len aby mali zuby v poriadku. Dokonca jedna moja spoluziacka ich nosila schvalne aj ked ziaden nepotrebovala a kupovala si schvalne farebne a neonove aby boli co najviac vidiet.
zufala...ja mam strojcek..a kazdemu sa to paci..wela ludi mi powedalo ze si ho nemam davat dole :D...neboj zvyknes zo zaciatku zvlastny pocit ale nic hrozne... nemas preco zufat a wobec ZOMIERAT! :-O dokonca ani s chalanmi som nemala problem...v dnesnej dobe je strojcek uz normalna zalezitost wed niesme v stredoveku...nahodou wyzera to celkom fajn.... a wed sama uvidis...ale mozno si ho aj oblubis a nebdues ho chciet dat dolu :-)
moja strojcek je nic ..ja som ho mal rok a nestretol som sa zo ziadnymistrasnymi narazkami..ak nejake boli tak som to bral sportovo ..to ze ma clovek lesenie:)) na zuboch nieje nic strasne(alebo zelezny usmev):)).. beries to ako v americkom filme ...ze nebudes mat ziadnych priateloch ,,.zda sa mi to az trapne..
zufala- no pripominas mi trochu mna, lebo ja som tiez ani za svet nechcela nosit strojcek a to som bola uz od teba starsia, mala som ist navyse na strednu,no som si myslela ze aky to bude trapas, budu sa mi smiat atd. ale nie,nikto sa mi nesmial, navyse som nebola v triede jedina co som ho mala, ale tak isto ako ty som sa s tym nevedela zmierit...skoro som si dusu vyplakala,ale rodicia si stali za svojim, teraz ked som uz dospela im musim dat za pravdu ci sa mi to paci alebo nie...strojcek nenosis vecne, ale ked ti zub narastie nakrivo, kazdy si to bude vsimat a to ti asi nebude prijemne ze nie? pozri sa musis si povedat ze to vydrzis tu dobu a potom bude OK,casom na to prides aj sama :) nerob z toho tragediu, je to taka malicherna vec v tvojom zivote,ze sa nad tym nesmies pozastavovat, ja som bola taka ako ty presne, ale daj na moje rady a uvidis ze casom to budes chapat tak isto :) vela stastia
patália mylis sa ja som ho odmietla a mala som katastrofalne zuby no a teraz po par rokoch ich mam velmi pekne. vtedy mi par trvalych vytrhli aby mali miesto a teraz som nadmieru spokojna:)
dobrý deň baby.ja mám už 1,2,3 týždňou strojček a je to super len ja to mám že 2 hodiny cez deň a celú noc ten deň je trošku problematický ale tá noc v pohode.tý čo ho nechcú nosiť tak nebudú mať pekné zuby.
ach dievča?:Dčo ti možme na toto povedať..neumreš..koľko ľudí,detí by chcelo mať strojček mať pekné zuby bohužial možno finačná situácia im to nedovoli..daj si ho kým si mlada..aj ja mám strojcek strasne rychlo sa na to zvyka..neboj sa..fakt.
vies co by som ja dala zato aby som mohla nosit strojcek????!!!!mam velke medzeri na hornom chrupe,ale mama mi na to neda prachy,lebo je to len esteticka vada a nie zdravotny problem
witch939393- nikdy neni neskoro si ho dat :)
inak ten priesvitny mam i ja a je super neiktori si ani nevsimli ze ho mam je super az nato ze je urceny len na menej krivy chrup takze na velmi krive zuby neodporucam lebo sa ti to bude casto odliepat