za mesiac by mi mali dat strojcek na zuby ...MAm z toho hrozne depresie,moj zivot u nema zmysel ved mam 14 astratittakto najkrajsie roky?myslim ze ak ho budem mat radsej sa zabijem.. a mylsim si ze so strojcekom nebudem mat ziadnych priatelov a budem stale pocuvat opovrzlive narazky spoluziakov...Radsej by som mala krive zuby.Ide o to ze jeden horny zub mi vyrasta z dasna...Myslite ze ked poziadam zubara aby mi ho len vytrhol a nemusela som nosit strojcek bude suhlasit ..?je to surne pls HELP
Nechcem strojcek na zuby!
nerob paniku-to je kravina že tvoj život nema zmysel a nebudeš mat prieteľov.Moja, ja som mala strojček 3 roky!!!A som tu.Lepšie je mat strojček rok dva,možno i menej- ako potom celý život krivé zuby.ked ti daju strojček nič sa nezmení...da sa to prežit.netreba z toho robit vedu.nik sa z teba nebude smiat a priatelov budeš mat stále rovnakých..dnes je strojček moderný a má ho každá 5ta baba...nie je to ako kedysi že sa na teba pozerali ako na zvieratko v zoo
michaelav
-si môj človek:D
mne mali dat v 15, ale nedali, a teraz ked uz mam 19 si ho dam, proste chcem mat pekny chrup, a radsej si odtrpim dva roky zo strojcekom, na ktory si aj tak vsetci zvyknu, ako cely zivot s kryvimi zubmi...:)
trubka trubka:D ja mam strojček a každý je nadšený že wuaaaaaaaaau krásne ti to pasne ....mam 16 a strojček som chcela i ked mi ho až tak velmi netrebalo ale radšej teraz ako o 2 roky s vykrivenou sankou až:D thakže GOOD LUCK všetkým rozumným ktoré si strojček dajú teraz ! a potom majú pokoj:)
Ty si sa osalela si postih normalne ako aj ja mam 15 takze ti mozem byt rovesnicka ale take hlupe zmyslanie som vzivote nevidela ake mas ty :D:D:D koli strojceku taky cirkus ? :D ked ta ludia maju radi tak ta budu mat radi aj so strojcekom a ked ta ludia radi nemaju tak ta nebudu mat radi ani so strojcekom...a myslim ze v tvojom veku by sa mali tvoji rovesnici spamatat. bo keby sa colen jeden vysmieval tak to by si mu mohla vykricat do velkeho DECKA a vysmiat sa mu do ksichtu...a myslim ze im sa na teba horsie pozera s tym krivim zubom...a ked uvidia ze si das strojcek aspon budu radi ze daco so sebou robis...ja by som sa skor smiala kebyze si ten zub das vytrhnut a budes bezzuba :D:D:D:D:D:D meheheeaaaa :D:D:D
taka panika...ja som si dala strojcek koli dvom zubom ktore mi vyrastali z dasna :D:D a som rada ze ho mam dakedy aj zabudnem ze ho mam :D:D a dokonca som si nasla aj frajera :D aj so strojcekom :D a ked sa ma dakto pyta...sak ty mas strojcek nie :D a ja ze hej nieco proti ?? :D a vobec sa necitim menej sebavedoma :D skor naopak sa citim sebavedomejsie lebo viem ze budem mat krajsie zuubky :D a nikto sa mi este nevysmial...a ma dalsie kamsoky co maju strojcek a vobec niesu nijak diskriminovane ani nic podobne vsetci sa k nim spravaju normalne...boozeeee....nemaj komplexy
anita: sak aj Tom Cruise ho nosil ako styridsiatnik :-D...to v dnesnej dobe nie je ziadna hanba...myslim, ze spolocnost (hlavne mladez) sa uz v tomto smere posunula dalej a berie to normalne-asi tak, ako ked ma niekto okuliare...samozrejme, ale ludia su rozni a najdu sa aj taki somari (hlavne na zakladnych skolach), ktori sa posmievat budu...ale na takych treba kaslat.
Asi by som si mala z teba vziat priklad:)), lebo ja som ako 12rocna s obrovskym placom strojcek odmietla a teraz ako 20rocna ho uz nechcem..ale zase nemam nejak extra krive zuby, ze by som sa hanbila usmievat alebo co...ale neraz som si to vycitala, ze zas ti rodicia mali pravdu, ked mi vraveli, aby som si ho dala :-P....ale mozno sa raz odhodlam (ked si nan nasporim:))
alz-bee, ja nosim fixny strojcek od januara 2007 a este ho budem nosit minimalne rok. Takze aj tie dievcata co sem pisali ho este mozno nosia :o)Len lutujem, ze som si ho nedala skorej, lebo teraz ako 30 rocna musim strasit so strojcekom v ustach. No mne je jedno, co si kto o tom mysli, hlavne, ze budem mat konecne rovne zuby. Uz sa neviem dockat.
zufala strojcek je dnes uz aj modnou zalezitostou.teda niektori to tvrdia :D
ved to nie je hrozne.nevyzera to otrasne.len si nato bude spotrebovat zvyknut.ja som mala kvoli predkusu strojcek vyse 3 rokov.a manzel mi doteraz tvrdi ze som bola zlata a velmi som sa mu pacila stym strojcekom.tak nestresuj :D ved je to fajn.mozes si dat stale ine gumicky .inej farby myslim.zlte zelene modre cierne.ved to nie je katastrofa.toto je nic oproti inym problem s ktorymi sa este stretnes.
hups tak zas sa prejavilo moje IQ :P