Trápi vás spomalený metabolizmus? S týmito úpravami jedálnička ho zrýchlite!

Táto diskusia patrí k článku: Trápi vás spomalený metabolizmus? S týmito úpravami jedálnička ho zrýchlite!
Trápi vás spomalený metabolizmus? S týmito úpravami jedálnička ho zrýchlite!

Metabolizmus je veľmi dôležitý proces spracovania a premieňania potravy v energiu v ľudskom tele. Ak sa spomalí, máme tendencie priberať kilá, v opačnom prípade naopak chudneme. Týka sa tento problém aj vás? Máme pre vás niekoľko užitočných informácií a rád, ako metabolizmus opäť rozhýbať.

kates33

mne sa najviac osvedčilo zmeniť nielen jedálniček, ale aj spôsob stravovania a pitný režim. v prvom rade, ak ide o jedálniček, tak treba v prvom rade vylúčiť fast food jedlá, vyprážané jedlá, údeniny a príliš tučné mäso. opatrne aj so sladkosťami alebo chipsami, tu treba nájsť zdravú mieru, no netreba si to všetko odoprieť, aby ste mali aspoň nejaké potešenie zo života. pokiaľ ide o pitný režim, základom musí byť voda, ideálne aj s nejakým ovocím nakrájaným vždy, napríklad spomínaná citrónová, alebo aj s melónom alebo lesným ovocím. naopak, to, čoho by ste sa mali vyvarovať, je alkohol, prakticky každý, hoci najhoršie je pivo, ktoré je veľmi kalorické. no a napokon, na spomalený metabolizmus je najlepšie znížiť objem porcií a naopak, pridať ich počet. jedzte teda menšie objemy jedla, ale častejšie, mne sa to osvedčilo naozaj ukážkovo a to nielen na metabolizmus, ale hlavne na hmotnosť, ktorá šla pomerne rýchlo nadol. tak, dúfam, že moja skúsenosť niekomu pomôže a bude užitočná a doplnila ostatné diskusné príspevky v tomto vlákne :-)

Jk7991

Ja som zaradil do jedálnička viac vláknina (optifibre) človek sa môže diviť čo táto slovom zanedbateľná vec dokáže robiť divi

Inge

mne sa po päťdesiatke dosť spomalil, ale veľmi mi pomáha, že jedávam menšie porcie, pijem veľa vody a často bicyklujem

Hani123

jasné, strava je dôležitá, ale podľa mňa k tomu neodmysliteľne patrí aj pohyb, aby metabolizmus frčal ako má

run

I feel really happy to have seen your webpage and look forward to so many more entertaining times reading here. Thanks once more for all the details.
[url=play-snake.co] play snake[/url]