Disociacia

Almarinos

ahjajjaj,
cital som to cele naozaj viackrat, ale toto si naozaj viem len tazko predstavit, co opisujes. Nedokazem to pochopit. Ale je fajn, ze si sa z toho dostala, ako pises, teda tak som to pochopil, ze tie lieky ti na to pomohli.

ahjajjaj

nie, v tom filme vidím to, čo sa naozaj deje. Sedím a rozprávam sa s ľuďmi. Všetko je v poriadku. Zrazu, akoby ma niečo udrelo do hlavy a ja som mimo. Normálne sa ďalej rozprávam s ľuďmi, adekvátne reagujem, vidím, čo sa robí. Len telo sa začne neovládane hýbať dopredu a dozadu a nedokážem chodiť. Všetko čo sa deje vnímam, akoby sa nedialo so mnou, lebo absolútne nič necítim, len to, že napriek tomu, že hovorím, manipulujú s mojím telom, ukladajú ma do postele, akoby som to nebola ja, ako by som vo vlastnom živote bola iba divákom, ktorý nemá možnosť ovplyvniť dej, napr. vedieť chodiť, nekývať telom, cítiť niečo atď.

lalias

Almarinos este som chcela dodat ze uzivam aj antidepresiva a tie mi velmi pomahaju ...ku psychiatricke tazko odpovedam mam diagnozu atypicku depresiu ,ale teraz by som jej chcela konkretizovat ze ja to mam uplne odpojenie sa od pocitov...dokonca ked som bola mala a kopla sa ku mne lopta cakali ze ju odkopnem naspat aj na mna volali no ja som uplne stuhla a zostala stat bez slova a pohybu asi minutu...so psycologom idem koncom marca ,som sa az teraz dozvedela ze nieco take ako minfulles techniky existuju tak som sa rozhodla pre ne

lalias

@Almarinos no stalo sa mi to este v skolke ,v skratke isla som kvoli tomu aj na operaciu pruhu ,...pred policiou som veci poprela lebo bola vzadu a zmanipulovala ma odvtedy som si pobedala ze z tej fyzickej aj psychickej bolesti nechcem radsej nic citit a kedze som to poprela pred policiou zadlo sa mi uz vsetko stratene ...mala som vtedy iba tri roky

Almarinos

ahjajjaj
aha, a v tom filme sa mu premieta jeho zivot, resp. nejake utrzky?

Je pravda ze cisto toto som nezazil. Ak teda opisujes, ze to je takto tak v tom mam potom medzery. A mozno tu aj zbytocne radim. A ked tak si to dostudujem, ze ako to asi clovek preziva.
A dalej sa pytam lebo toto ma zaujima. Ked je clovek v tom sne, tak to proste vyzera ako naozajstny sen? Taky ten utrzkovy, ze su tam rozne situacie, v ktorych sa ten clovek ocita?
A vedel by ten clovek ten sen aj slovami opisat a zamyslet sa nad nim...? Pripadne si ho zapisat na papier?. Ten sen je aj o tom, ze co sa mu stalo, ked zazil tu traumu, prip sa ukazuju ine veci, ktore s tym zdanlivo nesuvisia? Citi sa cudne clovek v tom sne obvykle? Otazky teda smerujem skor na teba, kedze si to ty zazila ako tu aj pises.

Otazky som preto polozil takto, lebo ja viem analyzovat obcas aj svoje sny. V nich sa totiz ukazuju nesprac. emocie. Podobne ako v realnom zivote.

ahjajjaj

Almarinos, Ty sa tu pýtaš na pocity, ale ono človek nemusí absolútne žiadne pocity mať. Akoby bol vo sne a pozeral sa na seba, akoby vo filme, a pritom okrem akéhosi údivu či prekvapenia absolútne nič necíti. Prekvapene sa díva na to, ako sa mu mimovoľne pohybuje telo, a čo sa robí a zrazu nevie, ako sa dostane domov, alebo čo má robiť, aby sa myseľ aktivizovala do reality a aby bolo telo ochotné poslúchnuť myseľ a reagovať tak, ako si to človek želá. Z toho je potom človek ešte viac zmätený a ostane ležať so zatvorenými očami, lebo nechce cítiť tú absolútnu bezmocnosť dokázať nejak vplývať na to, čo sa s ním deje a nemá záujem ani o ten film.