Bývanie v podnájme

Príspevok v téme: Bývanie v podnájme
Varus

Aký máte názor na bývanie v podnájme v dnešnej dobe? Už som viackrát rozmýšľal, že by som začal šetriť každý cent, ktorý by sa dal a išiel by som bývať sám do nejakého 2-izbového bytu.

Potom si však predstavím, že nemám ani priateľku a už teraz som celkovo taký osamote, ak nerátam, že mám dvoch kamarátov s ktorými občas niekam vybehnem a v prázdnom byte by som bol už osamote úplne.

Pri mame samozrejme nežijem zadarmo a čo sa týka domácich prác, tak tými nemám žiadny problém. V domácnosti urobím všetko, toho sa isto nebavím, teda okrem varenia.

Ja si vždy hovorím, že bývať sám nemá asi žiadny zmysel v mojom prípade, keď bývam len s mamou v 3-izbovom byte, kde niečo aj ušetrím a kúpim si čo potrebujem. Vždy si poviem, že by som istotne rozmýšľal nad podnájmom, ak by som si našiel nejakú priateľku. Lenže žiadnu si ani nájsť nemusím.

Aký máte názor na to vy? Alebo ak bývate sami v byte, tak napíšte skúsenosti, či ste sa rozhodli dobre a vyhovuje vám to v dnešnej dobe.

sklaninka

tak to uz asi zalezi na tebe, ci sa chces osamostatnit alebo nie, nehladas si byt predsa kvoli priatelke, ale kvoli sebe :-) ak ti je s mamou dobre, tak nevidim dovod, preco teda odchadzat. aj ked predpokladam, ze s nou nechces zit do 45ky :-)

Tyna_Mal

My sme tiež dlho žili v prenajatom byte, pretože sme nemali odvahu vziať si hypotéku a postaviť si vlastný dom. Pred dvoma rokmi sme sa ale konečne odhodlali a do Vianoc sa snáď budeme sťahovať. Už vyberáme nábytok z www.livli.sk , kuchyňu, kúpeľňu atď. Tak sa teším, až budeme bývať vo valstnom :-) .

erich360

Tak je to na tebe, nic sa nestane ked si bude setrit a kupis si sam vlastny byt v ktorom budes mat aj take to svoje sukromie. A si treba najst nejake konicky nieco co by ta bavilo.

syyima

Podla toho co si napisal, by som povedala, ze zmena by ti isto prospela a tym by mohlo byt aj samostatne byvanie. Potrebujes vniest do zivota taky novy vietor a aj obzory

llnzzda

ide to riadne do peňazí lebo ceny za nájom sú už ustrelené a ťažko sa potom šetrí na vlastné bývanie :)

Ernest-ernie

Varus, ty potrebuješ zmeniť stereotyp, vniesť do svojho života niečo úplne nové. Lebo písanie tu stále toho isté dokola je oničom.
Samostatné bývanie by bolo určite jedna z tých vecí.

Varus

Josipe s mamou vychádzame dobre. Do ničoho sa mi nestará, nehovorí mi čo spraviť, pretože v domácnosti urobím všetko sám, pretože ma to baví, takže v tomto smere je všetko v poriadku. Obaja máme vlastné súkromie, takže tu tiež problém nevidím.

Ale nebudem klamať, určite by som bral novú známosť, kde keby vidím po nejakom polroku, že nám to spolu klame, rozumieme si, chceme skúsiť bývať sami, tak by som po podnájme skočil hneď.

Mirecc

A teraz realita: Každá pipka z dolnej marikovej sa chce len osamostatnit a ist byvat do velkeho mesta do hotoveho :D
Kazdy 30 rocny chlap byvajuci u mamicky je v ociach zeny totalny neschopak.