Priatelka trpi na pp, ukludnovala sa prejedanim, cize z anorekticky sa vyvinula bulimicka. Depresie na seba nenechali dlho cakat. Velmi sme sa milovali a priatelka sa natolko bala(bezdovodne), ze ju opustim alebo prestanem milovat, az ma napokon po najtazsom zachvate opustila tym njakrutejsim stylom (vycitky, nadavky)... Opakujem bez najmensieho podnetu z mojej strany...
Neskutocne ju milujem, ale ona ma uz asi nenavidi, neviem co mam robit...
Jej depresia znicila nas nadherny vztah...
Teraz si s nou pisem a je dost neosobna, ale co ine asi teraz od nej mozem cakat... Pokrok, ze sme vobec v kontakte...
20 mg/den paroxetinu
Pripada mi to, ze uz nikdy sa somnou nebude chciet dat znovu dokopy... Je to frustrujuce...
tak to som rada:) uvidíš, nebude to až také zlé:)
Zistil som, ze bere paroxetin a nemoze dobre spavat... Zo zaciatku jej bolo zle, ale uz je jej lepsie!
čo píšeš je dobrý predpoklad, že veci sa už začínajú pohýňať; od priateľky teraz nemožeš nič očakávať, buď zachrániš vaše priateľstvo ty, alebo skroskotá; tak čo ti zaželám? more trpezlivosti a odvahy, lebo aj tú budeš potrebovať a ešte niečo: nekrúť hlavou, ani očami, netvár sa prekvapene, nech by robila čokoľvek, udržuj si odstup, od jej momentálneho správania, ona taká nie je, teraz je chorá (nezabudni), ale liečiteľne chorá! Proste, vytváraj pre ňu vždy také prostredie, aby sa nemusela nad sebou príliž zamýšľať S NADHĽADOM:)
S tym vojim postojom, ktory som prezentoval vedla u depky, som to prehnal! VAzne som bol na dne a nemohol som sa z toho dostat, zlost som vnimal ako prostriedok, najlahsi prostriedok ako sa toho pocitu zbavit... Bolo to slabosske, viem... Ale aj vdaka depke som si vela veci uvedomil, ze ja musim byt ten silnejsi a aj chcem byt!!! Pre nasu lasku spravim cokolvek!!!
vidím, romantik, že sa trápiš; nečítam dozadu, tak skúsim prejaviť svoj názor podľa témy, ktorú si spustil; aj vedľa pri depke som postrehla tvoju rozhorúčenosť: najma nestrácaj odvahu, depresívny človek robieva chvatné závery, ktoré neskor ľutuje, je dosť možné, že práve prežíva ďalšie depresie z odlúčenosti od teba; skús jemnou taktikou opať preniknúť do jej blízkosti, urob to! neboj sa ničoho, myslím, že ti verí a ešte niečo: už prestaň vylievať na svet tú žlč:)
Iste, naposledy som na nu dost tlacil a preto sa mi zlomila, teraz som tu chybu uz nezopakoval... Budem pokracovat v tom, co som zacal pred 5 dnami. Jednoducho ju necham na pokoji, kym sa mi sama neozve... Napisal som, ze ak bude potrebovat pomoc, ze jej velmi rad pomozem... Ale nas vztah som neriesil a ani nebudem, kym nebude mat po skuskach, a kym to nebude chciet sama...
Tak to je skvele že sa ti ozvala. Držim vam palce aby to vyšlo. Jedno je iste potrebuje ta. Ty jej môžeš pomôcť hoci je to ťažke. Dam ti radu nechod na nu rýchlo teda lepšie povedane netlač na nu.
Ozvala sa mi! Po 5 dnoch... Ze ju to velmi mrzi, ze mi nechcela ublizit a ze mi uz da pokoj...
Odpisal som jej nech sa netrapi, nech sa naplno venuje skuskam(kvoli ktorym sa zrutila, a ktore ma za necele 2 tyzdne...)O nasom vztahu a laske som jej nic nehovoril, aby sa znova nezlomila... Cize stale neviem, na com som...
Urcite da sa liecit, ale to musi clovek chciet a byt silny... Porebuje zdrave okolie a musi prijat pomoc!
Bohuzial nema nic z toho... Je slaba, rodicia maju problemy sami so sebou a odmieta pomoc...