Priatelka trpi na pp, ukludnovala sa prejedanim, cize z anorekticky sa vyvinula bulimicka. Depresie na seba nenechali dlho cakat. Velmi sme sa milovali a priatelka sa natolko bala(bezdovodne), ze ju opustim alebo prestanem milovat, az ma napokon po najtazsom zachvate opustila tym njakrutejsim stylom (vycitky, nadavky)... Opakujem bez najmensieho podnetu z mojej strany...
Neskutocne ju milujem, ale ona ma uz asi nenavidi, neviem co mam robit...
Jej depresia znicila nas nadherny vztah...
Ak si naozaj tak citlivý,vnímaj,otvor sa tomu,čo potrebuje,ak chceš dávať,dávaj jemne,pomaly,proste,nenáhli. Pýtaj sa,počúvaj,možno nájdeš nový rozmer a pochopenie vášho vzťahu. V tomto prípade asi bude vytrvalosť silnejšia ako presviedčanie.
Som rad, ze "pomaham" aj ja tym mojim pohladom na situaciu...
Je to komplikovane, ja vazne netusim, co mam robit a ako, aby jej to nejakym sposobom pomohlo! Snazim sa ale stale som v tom strateny...
nazvala by som to takto-ty si zdravy,ja a ini co ti pomahame to vidime z druheho brehu-brehu psych.choroby.. je zaujimave ako tu istu vec kazdy z nas chape uplne inak,kazde slovko,ktore vyriekneme v depke myslime uplne inak ako to vy zdravi pochopite...a pri tom len volame o pomoc..to nie je zlo,je to iba strach,zufalstvo..tuzime po laske,tuzime aby ste ostali a neopustili nas,ale zaroven sme si vedomi toho,ze niekde inde dostanete to co si skutocne zasluzite a co vam my nikdy nebudeme schopne dat...
ani nevies ake tazke je pre mna pisat tieto slova...
otvarame ti oci,ale aj ty ich otvaras mne,tym co pises,ako to vnimas..
U poriadneho psychologa este nebola, vlastne dnes bol jej prvy termin...
Jejdanenky,Romantik... Vydržíš,aj keď odmena dlho nebude? Stále je to akosi o tom,čo ty od nej očakávaš...A v tom odhodlaní sa mi zdáš (aj keď chápem,prečo) dosť rozkolísaný. Čo tak podebatovať si s jej psychológom-psychiatrom? Samozrejme,s jej súhlasom.
romantik vidim...bohuzial vidim..a bohuzial nie vsetci muzi su ako ty,aby videli to co vidis ty..
Priznam sa, ze mi to robi problemy, len tak necinne sediet... za tie 2 roky, co sme boli spolu bolo vsetko na mne...
Ale je cas na zmenu, hlavne ak to ma pomoct! Dakujem! Zase raz sa mi otvorili oci, vdaka Vam!
Velmi sa o nu bojim, neskutocne vela pre mna znamena a potrebuje pomoc!
A ja pri nej budem stat stale, mojou najvacsou odmenou bude jej zdravie a usmev na tvary!
to malo byt jeden den vztah chce, druhy den nie...