Idealizovanie neexistujuceho vztahu

Príspevok v téme: Idealizovanie neexistujuceho vztahu
Tiffany13

Zdravim. Problem s ktorym sa potykam by som radila medzi psychicke problemy, pretoze to uz nie je normalne. Prejavujem city k jednemu muzovi ktoreho som stretla pred vyse nez rokom. Zamilovala som sa no myslela som ze to je len chvilkove poblaznenie ktore rychlo pominie. Bohuzial sa neviem vysporiadat s tym ze to nevyslo a nie sme spolu. Stale k nemu prejavujem hlboke citim a neviem co mam robit aby to uz prestalo. Vzdy ked vidim nejaky zamilovany par tak si predstavim ake by to bolo keby to sme my dvaja. Ake by to bolo drzat ho za ruku, pozerat sa mu do oci, smiat sa snim, objimat ho, bozkavat ho.. nic z toho nie je a ani nebude skutocne. Idealizujem si situacie ktore neexistuju, je to iba v mojej hlave. Tieto myslienky ma uplne tyraju a psychicky nicia. Nedokazem sa ani otvorit inym muzom alebo vztahom kedze vsetkych ostatnych porovnavam s nim. Prisiel mi dokonaly, presne moj typ s uzasnou povahou. Neviem si sama vysvetlit preco to tak je pretoze neudrziavame ziaden kontakt. Nepiseme si nestretavame sa nic. Takto to chcem. Ked ho obcas stretnem prehodime par slov, tak mi to nerobi dobre pretoze sa na neho pozeram inak a idealizujem si veci okolo toho ale to nie je realita iba moj vymysel. Neviem co mam robit aby som vyhrala nad tymto bojom..

pupavka18

Treba ti zaistiť kľudny spánok, nabrať silu, aby si mohla každý deň činnosti vykonávať, čistiť hlavu fyz.aktivitou

Lebo tie myšlienky ťa môžu ovládnuť, že budete spolu navždy... pritom je to nereálne, v reále by si bola tak rozrušená,že žiadny rozhovor, čo by ste asi robili,
Keby city opätoval, dávno by chémia účinkovala...
Proste to prejdeš, chce to čas, možno aj dva roky to bude trvať, si mladá a možno 1. x taký silný cit,
Osudová láska, aj viac takých prežiješ, osudová je ťažká, veľmi ťažká....nie, že sa vznášaš, je to trápenie, po každej stránke,
Si ním akoby posadnutá, silou vôle sa ,,ho musíš, teda myšlienok na neho, zbaviť",
Činnosťou, športom, štrikuj nekonečný šál zo starej vlny-zbytky, športuj, behaj, dlhé prechádzky s kamoškami, vyrozprávajú sa, vybehaj z toho, plač,
Je to ako OCD, vtieravé myšlienky deň, noc, furt s ním...trápenie ti začne robiť radosť,

V reále by nič nefungovalo, sú to len tvoje predstavy, za chvíľu sa ti bude vyhýbať, si zdravé dievča a v tom pokračuj, pracuj na sebe

A NEBOJ, NIE JE JEDINÝ NA SVETE

Začni už dnes, rýchla chôdza, príjemná hudba v ušiach, alebo beh....nečinnosť ti dovoľuje myslieť na neho, krôčik za krôčikom

Omen

Milá Tiffany,
správne si to pochopila. Nie je to žiadna náhoda, že ste sa vám dvom skrížili cesty. Tvoja duša si spomenula a jeho? Možno áno a zľakol sa, možno potrebuje viac času, aby si utriedil myšlienky, spomienky... Možno ešte nemá zahojené srdce z predchádzajúceho vzťahu... A možno si jeho duša nespomína... Zatiaľ. Teraz. Možno si spomenie...

Na svojej ceste životom stretneš kopec ľudí, ale len niektorí z nich preniknú do tvojho srdca a zanechajú tam hlbokú a trvalú stopu. A tento mladý muž tam už svoje miesto má, bez ohľadu nato, či budete spolu alebo nie.

Prežila si niečo, čo iný nezažije za celý svoj život a srdce ti dalo dôkaz, že si schopná ľúbiť, schopná a hodná lásky.
Amorov šíp ťa zasiahol plnou silou a prenikol až do poslednej bunky tvojho srdca. Chce to čas, veľa času, aby sa zahojilo.
Srdce máš síce zranené, ale hlavu v poriadku! To, že si "idealizuješ neexistujúci vzťah", NEZNAMENÁ, že máš psychický problém, ale že si romantička! : )

Ak si mu nepovedala, že vaše stretávanie, jeho dotyky, písanie ti oživujú spomienky, že ťa to bolí, tak mu to povedz alebo napíš. Je najvyšší čas. Poďakuj za spoločné strávené chvíle, popraj všetko dobré, veľa šťastia a lásky a daruj slobodu. Musíš ho zo svojho srdca prepustiť a musí to byť úprimné. Len tak dáš šancu jemu aj sebe zažiť naplnenú lásku.

Veľa síl pri prekonávaní životných prekážok, Tiffany!

Tiffany13

Omen: dakujem za zapojenie sa do temy.
Tak ja som mu uz povedala ako sa citim bolo to niekolko mesiacov do zadu. Uprimne narovinu ako to vnimam. Bol rad a zaroven aj smutny v akej situacii sa nachadzam. No necitil to tak ako ja v tej chvili bol hlavne sokovany a bez slov… viem ze po tom ako som mu to povedala nasledujuce tyzdne bol zatrpknuty, odpojeny od reality neustale nad niecim premyslal proste taky nesvoj. To je to co mi povedali jeho kamosi. Dovolim si to spojit s nasou konverzaciou. Zakazdym ked ho vidim a pozrieme si do oci citim akokeby chceme komunikovat ocami je to velmi zvlastny pocit. Verim ze pan Boh mi ho poslal do cesty aby sme sa opat stretli v tomto zivote..

Omen

Tiffany,
pre teba:

"Slunce objíma zemí, měsíc líba moře.
Co s polibky všemi, když nelíbaš mně?" : )

To, čo zažívaš sa dá vyjadriť pár slovami: tvoja duša spoznala jeho dušu. Vy dvaja sa poznáte z minulého života...
Máš len dve možnosti:
1. povedať mu úprimne na rovinu, čo cítiš a rozhodnutie nechať na ňom
alebo
2. nestretávať sa, nedotýkať, nepísať.
S tým druhým bodom súvisí aj to, že ho zo svojho srdca prepustíš, daruješ mu slobodu, voľnosť a popraješ veľa šťastia a lásky.

ovomaltine

no, je to zvlastne, neviem, preco sa take deje. ja ked som rozmyslala, tak som take zazila uz aj predtym, vzdy islo o platonicky vztah.

Tiffany13

Ovomaltine: nikdy predtym sa mi to nestalo, toto je prvykrat. Citim ze som z toho cloveka hotova presne ako prve dni co sme sa spoznali nic sa nezmenilo hoc sa vyse roka vobec nebavime stale ho milujem rovnako.

KAPACITOR

Pozitívna aj negatívna stále nespracovaná emócia z minulosti môže blokovať celého človeka napredovaní. Je to iracionálne. Preto treba žiť v prítomnosti. Nie v minulosti ani v budúcnosti.
Toto je rovnováha zdravého človeka: Človek=Telo+Duša+Srdce
Často sa lieči iba Telo, preto sa choroba vracia.

ovomaltine

mozno si to zaradila medzi psychicke problemy nahodou, zo srandy a pod. ale ja si myslim, ze to je nejaka, mozno lahsia, psychicka "porucha". ja to tiez tak mam, pytala som sa uz kadekoho, ci to tiez tak ma a nenasla som nikoho, az teraz teba. :)

KAPACITOR

Vy ste ako človek, ktorý je zamilovaný urobila určite vedome na hmotnej úrovni maximum. Zamilovanie je prírodný jav, ktorý je prirodzený, bezprostredný a nedá sa vedome, rozumovo a vôľovo ovládať (chémia).
Iné citové vnímanie máte Vy a iné druhá strana. Citové vnímanie je závislé hlavne od numerológie, povahy, výchovy a agresívneho vzťahového alebo pracovného prostredia človeka, ktoré citové vnímanie potláča alebo rozvíja. Každý človek má svoje životné/osudové/karmické zadanie, teda svoj životný program, riadený podvedomím. Sobášny list nie je list vlastníctva. Myslite na to, že pokiaľ by druhá strana lásku neopätovala, alebo Vaše očakávania, bola by ste neskôr vo vzťahu nešťastná. Môžte byť akokoľvek zamilovaná, druhá strana to vôbec nemusí svojimi receptorovým 5-timi zmyslami vnímať a rovnako to svojim mozgom vyhodnotiť. Proste nehmotnú chémiu/lásku nemusí vnímať/cítiť. Berte to tak, že všetko zlé je na niečo v živote dobré. Pokiaľ by ste to silila, bolo by to funkčné iba na chvíľu. "Aj keby ste si ho dala pričarovať."

hamula

Treba niekedy hodiť veci za hlavu a skôr sa zamerať na niečo čo ti robí radosť. Aby si na toho človeka zabudla.