neviem si vybrať odbor

Príspevok v téme: neviem si vybrať odbor
Annye

Ahojte,
som už po strednej škole a zistila som, že som si vybrala nesprávny odbor (ako introvert prácu s ľuďmi a celé je to tu zle - je to na dlho a nemá zmysel to viac komentovať). Chcela by som odbor zmeniť a vyštudovať inú VŠ. Ako by som mohla prísť na to, na čo sa hodím, keď to stále ešte neviem? Už nemôžem využiť školského psychológa, lebo na škole nie som. Existuje niečo iné? Venujú sa tomu psychológovia pre dospelých, alebo to musím hľadať niečo špeci? Ak áno, čo? Sú kariérni poradcovia len "oblbovanie" aby to z vás vymánilo čo najviac peňazí, alebo je to naozajstná pomoc v tomto? Strašne by som sa chcela informovať že čo-kde-ako funguje, aby som aj tú školu zvládla a doštudovala.
Ďakujem pekne za akúkoľvek radu!

fmfiain1234

Dobrý deň jakiska,
nenapísala si komu je tvoja odpoveď adresovaná. Dúfam, že nie mne. Ono totiž žienka domáca je realita mnohých žien.
Ak si myslela na odpoveď pre Vase prezyvka, tak sa pripájam.

swetlina

Ono nie je nutné mať vyštudovanú nejakú školu, aby si si našla ideálnu prácu. Teda áno, pri niektorých odboroch to tak funguje, ale nie je to podmienka. Predsa aj s touto školou si vieš nájsť aj takú prácu, kde nebudeš musieť prichádzať do kontaktu s ľuďmi. Skôr by som sa takto na to zamerala a hľadala prácu a nie školu.

fmfiain1234

Dobrý deň Vase prezyvka a Annye.
Prepáč Vase prezyvka, ale nie každá žena chce byť žienka domáca a mať desať detí a žiť iba z podpory na deti.
Teraz pre teba Annye: Podporujem Ťa v tvojom úsilí. Každá žena je pekná, ale nie každá žena sa vie uplatniť na trhu práce a na VŠ. Ešte raz, nech už si vyberieš čokoľvek snaž sa a motivácia ťa už k niečomu dobrému dovedie.

Ďakujem za Vaše príspevky v tomto fóre.

Sammy

Taketo dilemy o odbore, to sa riesi so skolskym psychologom? Staci povedat rodicom, ti uz vedia co a ako :) Ale nie jasne na odlahcenie len. No tazko povedat, ked nemas vobec predstavu, podla mna teda skusit najst nejaku agenturu, taketo volaco by mohli robit, ze by ti dali testik, ze kam co a ako?

snejty

Ovomaltine - takze este raz a trpezlivo. Skolsky psycholog poskytuje sluzby ziakom/studentom danej skoly. Nie jej absolventom.

ovomaltine

školská psychologička ...vyberam cast

ste nezapadli do kolektívu v škole,

by ste sa chceli poradiť s výberom vysokej školy,

potrebujete poradiť s výberom budúceho zamestnania, s jeho hľadaním a s nástupom do neho,

alebo sa chcete porozprávať o niečom inom, čo Vás trápi.

snejty, je to plne v kompetencii skolskeho psychologa.

fmfiain1234

Dobrý deň Annye,
skús sa opýtať, čo by si chcela robiť po vysokej škole. Ak ťa nenapadá, vysokoškolská práca, skús zamyslieť nad stredoškolskou prácou.
Mojou motiváciou prečo vyštudovať VŠ delilo na dve časti: chcel som byť vysokoškolským učiteľom (čo bez VŠ vzdelania nejde) a druhou častou bolo pracovať niekde vo vnútri v teple a nie vonku hlavne keď je vonku zima (najlepšie pri počítači). Tak som si vybral informatiku a teraz mám Mgr a vo svojom voľnom čase sa pripravujem na primacie skúšky na doktorandské štúdium.

Dúfam, že som ti trošku pomohol.