Ahojte,
som už po strednej škole a zistila som, že som si vybrala nesprávny odbor (ako introvert prácu s ľuďmi a celé je to tu zle - je to na dlho a nemá zmysel to viac komentovať). Chcela by som odbor zmeniť a vyštudovať inú VŠ. Ako by som mohla prísť na to, na čo sa hodím, keď to stále ešte neviem? Už nemôžem využiť školského psychológa, lebo na škole nie som. Existuje niečo iné? Venujú sa tomu psychológovia pre dospelých, alebo to musím hľadať niečo špeci? Ak áno, čo? Sú kariérni poradcovia len "oblbovanie" aby to z vás vymánilo čo najviac peňazí, alebo je to naozajstná pomoc v tomto? Strašne by som sa chcela informovať že čo-kde-ako funguje, aby som aj tú školu zvládla a doštudovala.
Ďakujem pekne za akúkoľvek radu!
neviem si vybrať odbor
became a searcher,wanting to discover who i was and what made me precise. my view of myself turned into changing. i desired a stable base to start from. i commenced to resist3 stress to behave in ways that i didn’t like any greater,and i used to be delighted by who i in reality become. i got here to feel a good deal extra sure that no one can ever take my region.
www.getnewreview.com
www.16personalities.com
Na linku najdes test 16 personalities. Zakladna analyza je bezplatna. Podrobnejsiu analyzu si vies zaplatit.
Existuje aj karierene poradenstvo pre dospelych. Ceny sa pohybuju okolo 150 eur. Skus si na linkedin vyhladat napr. Luciu Stellerovu.
Dalej existuju karierne workshopy. Najdes aj zadarmo, pripadne za 10-15 eur. Skus hladat Lean In Slovakia, Aj Ty v IT
ovomaltine - nemas pravdu, ale na tuto temu sme si uz pisali. Ocividne nemas ani sajn o praci skolskeho psychologa.
Ten skolsky psycholog ta urcite zoberie, aj ked uz tam nie si.
No len zanechat studium a vybrt si nieco ine, len ako myslim si, ze kazda vysoka skola je tazka a vobec ti nemusia ludia sadnut, tak si totreba poriadne premysliet, co by ta bavilo
Môžem sa spýtať, čo si vyštudovala? A viem, že je to ťažké, ale skús trochu porozmýšľať, čo by ťa bavilo.