Nie je to trochu necitlivé?

Príspevok v téme: Nie je to trochu necitlivé?
Noodle

Už dlhú je moje sebavedomie na bode mrazu. Čo sa týka vzhľadu, vždy som si myslela alebo dokonca vedela, že som škaredá. Nikdy o mňa žiadny chalan neprejavil ani najmenší záujem. Viackrát ma chapci aj okomentovali, že škaredá, a mnoho ďalších poznámok, ktoré dosť boleli, čiže to musí byť pravda. Nikdy mi nikto nepovedal, že vyzerám dobre. Hoci mám 19, vôbec sa nemaľujem. Absolútne. Jednak preto, lebo to nemám rada. No keď už mám na sebe make-up, slzia mi oči a štípu, čiže to je ďalší dôvod.

K veci: Dnes sa ma kamarátka spýtala, prečo sa nemaľujem. Povedala, že nevyzerám zle (podľa mňa bola len milá a zaklamala), len keby som sa trochu namaľovala, vyzerala by som lepšie.
Len mne to tak príde alebo aj ona nepriamo povedala, že som škaredá?

daniela2

Ja som mala vždy dobrú postavu, problém mi robila tvár a vlasy. Mama mi vždy zapletala vlasy do dlhého vrkoča, ale okrem vzadu toho vrkoča nebolo na mne nič na tvári pekné. Problematická pleť a hranatá tvár. Pleť som zverila do rúk kozmetičky aj s obočím a vyskúšala som ofinu. Keď som ju mala, zrazu som sa začala sama sebe páčiť. Zvyknem si dávať ceruzku a špirálu na oči. Buď svetlomodrú alebo zelenú ceruzku, a pod tým bielou ceruzkou, aby bol výrazný kontrast. Už som počula, ako o mne hovoria, že mám zaujímavé mačacie oči. Tak Ti to píšem len preto, že niekedy ozaj stačí maličkosť, aby o sebe začal človek inak rozmýšľať. A ostatní rozmýšľajú podľa toho, čo z Teba vyžaruje.

pupavka18

Aj kamoška ťa môže kúsok primalovať, veď na nete jutube je toho toľko....len keď mihalnice si s klieštikmi kúsok vykrútiš a dáš špirálu, hnedú, nie čiernu...
A možno ťa to začne baviť, sa starať o seba, pozri na instagrame Domi, Dominika Krčmáriková, tam dievčatá cvičia, zdravo sa stravujú, atď.
Nájdeš vzpruhu, uvidíš, tieto dva mesiace treba proste prejsť nejak

shimuri

ved ale nikde nie je napisane, ze si mas dat na tvar omietku a byt namalovana ako kraslica, mozno staci trochu spiraly a jemny ruz alebo lesk a je to, by si sa cudovala co to dokaze za zazraky :)

Josipe

No tak potom chudnúť vôbec nemusíš. Ja lenže ci to nie je aj tvoj prípad. Lebo často ľudia ktorí schudnu tak aj opekneju lebo sa im zvýraznia doteraz skryté črty tváre. To bol môj prípad. Ako som písala neviem ako vyzeráš. Ináč ako ti tu ešte niekto písal stačí možno aj inak upraviť vlasy, nejaký strih ktorý by ti sedel a zvýraznil by na tvojej tvári co máš pekne aj ta kozmeticka je super napad. A napriek tomu ze máš normálnu váhu stále odporúčam nejaký druh pohybu ale nie s cieľom schudnúť ale skôr mat lepší pocit :)
A hlavne neriešit co ti kto povie. Proste rob podľa seba.

Noodle

daniela2 - Vlasy mám cca 30 cm dlhé, ale stále ich nosím v cope. Ofinu nemám. Podľa mňa sa mi ani nehodí. Neviem, či zo špirály ma štípu oči. Musím raz vyskúšať.

snejty

Odporucam knihu: Si taka nadherna
Su tam zaklady licenia, starostlivosti o plet, farebna typologia, rady ake oblecenie sedi danej postave atd. Vygooglila som ju v antikvariate za necelych 5 eur.

daniela2

Ahoj, podľa mňa by si mohla ísť ku kozmetičke na čistenie pleti, a tiež ju poprosiť, aby Ťa veľmi jemne nalíčila. Bude rešpektovať Tvoje želanie, že chceš iba trochu. A tiež si môžeš dať upraviť obočie.
Zo špirály Ťa môžu štípať oči, ale z jednoduchej farebnej ceruzky na oči snáď nie. Stačí si obtiahnuť iba konce očí zhora, aj zdolu a zo strany, trvá to necelú minútu. A nejakú vhodnú kozmetiku na tie jazvy, či vyrážky. Hmotnosť a výška sú podľa mňa v pohode, nepotrebuješ schudnúť, a keby si ešte pribrala 2-3 kilá, ani vtedy by to nevadilo.
A neverím, že si škaredá. To by si mala iné miery, inú postavu. Čo sa týka tváre, veľa urobí účes. Nepíšeš, ako máš upravené vlasy. Ja som napr. dlho nemávala ofinu, a potom som zistila, že sa mi veľmi hodí. Ale mojej sestre sa napr. ofina vôbec nehodí. A ešte čosi. Také ryšavo blond výstrelky a podstrihnuté vlasy Ťa urobia staršou, takže až tak príliš neexperimentuj. Ako dlhé máš vlasy?

Noodle

Josipe - Nemyslím si, že som tučná, pri výške 162 cm, 50 kg. Len je pravda, že musím trochu zhodiť so stehien a zadku. To si čím ďalej viac všímam. Mihalnice mám dlhšie, áno. Niektoré spolužiačky mi vraveli, že tak trochu závidia. Ale výrazné ich až tak nemám, čiže tam by som si musela dopomôcť. To mi až tak nevadí, to len s make-upom mám problém, hoci pleť čistú nemám. Stále mám zopár vyrážok. Aj jazvy tak trochu.